Μία έκθεση παγκοσμίου επιπέδου

7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Τεράστια επισκεπτική και εμπορική επιτυχία για τη HORECA 2023

Τεράστια επισκεπτική και εμπορική επιτυχία για τη HORECA 2023

60.735 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της 17ης HORECA, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα, κορυφαίο εμπορικό φόρουμ για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση και κέντρο των επενδυτικών επιλογών του κλάδου.  

Η HORECA 2023, με μια απίστευτα μεγάλη επισκεψιμότητα ποιοτικού επαγγελματικού κοινού, συγκέντρωσε χιλιάδες επαγγελματίες μέσα σε τέσσερις ημέρες και απέδειξε περίτρανα ότι αποτελεί την κορυφαία έκθεση στην Ελλάδα και σημείο αναφοράς και έμπνευσης για τους κλάδους του τουρισμού και της μαζικής εστίασης. Το μεγαλύτερο και πιο επιδραστικό εκθεσιακό event στη χώρα μας υποδέχτηκε 60.735 επαγγελματίες από τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση από κάθε γωνιά της Ελλάδας και επιβεβαίωσε ότι μπορεί αποδεδειγμένα να εγγυηθεί την υλοποίηση των στόχων και την εμπορική επιτυχία των εκθετών. Η τεράστια δυναμική και επίδραση, που έχει η έκθεση στους δύο αυτούς καίριους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, αλλά και η συμβολή της στην ανάπτυξη τους επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο ακόμα περισσότερο.

Για τεράστια εμπορική επιτυχία κάνουν λόγο οι εκθέτες

Η εντυπωσιακή προσέλευση χιλιάδων decision maker του κλάδου της φιλοξενίας για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, γέμισε τους 500 εκθέτες με χαμόγελα και αισιοδοξία. Η έκθεση αποτέλεσε ένα ολοζώντανο εμπορικό φόρουμ, όπου οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν παρά πολλές επαφές, τέτοιας ποιότητας και ποσότητας, που ξεπερνούν κάθε άλλο τρόπο επικοινωνίας με πελάτες και δυνητικούς πελάτες τους. Παράλληλα, στις δηλώσεις τους εξήραν τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των επισκεπτών. Έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι τους επισκέφτηκαν ιδιοκτήτες και στελέχη μεγάλων και γνωστών ξενοδοχειακών μονάδων, αλυσίδων εστίασης και καφεστίασης, αλλά και επιτυχημένων εστιατορίων και εταιριών catering και bar catering. Eπίσης, ένα πολύ δυναμικό κοινό από το χονδρεμπόριο, αλλά και το κλάδο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής έδωσαν το «παρών» και έκλεισαν πολλές συμφωνίες. Τέλος, αυτό που έκανε θετική εντύπωση στους εκθέτες ήταν το γεγονός ότι τους επισκέφτηκαν πολλοί νέοι επιχειρηματίες, που έχουν στα άμεσα σχέδια τους την δημιουργία μίας επιχείρησης του κλάδου HoReCa και ήρθαν στην έκθεση για να βρουν όλα όσα χρειάζονται για να κάνουν αυτή την αρχή. Η διάθεση για επενδύσεις, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση κυριάρχησε στις συζητήσεις τους με τους επισκέπτες και μεταφράστηκε σε σπουδαίες εμπορικές συμφωνίες.

Ενθουσιασμένοι και οι επισκέπτες

Από την πλευρά τους, οι χιλιάδες επαγγελματίες – ιδιοκτήτες και στελέχη από ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, bars, cafes, αρτοζαχαροπλαστεία, εταιρείες catering, αρχιτεκτονικά γραφεία- που επισκέφτηκαν τη φετινή διοργάνωση εντυπωσιάστηκαν από το εύρος των επιλογών που τους προσφέρθηκαν για κάθε ανάγκη της επιχείρησής τους, αλλά και για πολλά διαφορετικά budget. Εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους από την ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων που βρήκαν στα περίπτερα των 500 εκθετών και που θα τους βοηθήσουν στην αναβάθμιση και ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Παράλληλα, έμειναν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τις πρωτότυπες ιδέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις, που παρουσιάστηκαν στα special events.

Moνοπώλησαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και τα special events

Αναπόσπαστο κομμάτι και εξίσου σημαντικό με το εκθεσιακό σκέλος αποτελούν οι παράλληλες εκδηλώσεις της HORECA. Στο HORECA LAB μέσα από workshops, case studies και συζητήσεις σε πάνελ, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και για τις τάσεις στο marketing και το management. Οι πανελλήνιοι διαγωνισμοί καφέ στο Coffee Events stage και cocktail για την ανάδειξη των κορυφαίων baristas και bartenders αντίστοιχα συγκέντρωσαν ένα δυναμικό πλήθος, που τους παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παράλληλα, τα θέματα της αειφόρου γαστρονομίας και της βιωσιμότητας των πιάτων, καθώς και οι νέες τάσεις και καινοτομίες στην εστίαση αναλύθηκαν στο Gastronomy Lab από κορυφαία ονόματα της ελληνικής και παγκόσμιας γαστρονομίας. Τέλος, η έκθεση φιλοξένησε επίσης το 6th Ιnternational Hospitality Forum από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Ημερίδα του Fortune Greece, το φόρουμ με τίτλο «Το ελληνικό οικοσύστημα της φιλοξενίας» από την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών και τη Διημερίδα Γαστρονομίας από το Chef’s Club Greece.

Εγγραφείτε στο Newsletter