10-13 ΦΕΒ 2023

Metropolitan Expo Greece

10-13 Φεβρουαρίου 2023

METROPOLITAN EXPO

Το Ελληνικό Οικοσύστημα Φιλοξενίας

Αναλύοντας το δυναμικό οικοσύστημα του κλάδου της φιλοξενίας

Η HORECA φιλοξενεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στη συνεδριακή αίθουσα C1, το το  φόρουμ με τίτλο «Το Ελληνικό Οικοσύστημα Φιλοξενίας» από την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ).

Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) αποτελεί ένα δυναμικό φορέα έκφρασης της σύγχρονης επιχειρηματικότητας που στόχο έχει με συγκεκριμένες προτάσεις για την οικονομία και τις επιχειρήσεις να συμβάλλει στην προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας της Ελλάδας και την ενίσχυση του διεθνούς αποτυπώματος της χώρας και των επιχειρήσεων. Η ΕΕΝΕ με τον πολυσυλλεκτικό της χαρακτήρα εκπροσωπεί τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Ο κλάδος της φιλοξενίας αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά οικοσυστήματα της χώρας. Αυτό το οικοσύστημα που συνεργάζεται και αλληλοσυμπληρώνεται για να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους επισκέπτες αλλά και να αποτελεί σταθερά βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας συμβάλλοντας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% στο ΑΕΠ θα μελετήσουν και θα αναδείξουν μέσα από το  φόρουμ με τίτλο «Το Ελληνικό Οικοσύστημα Φιλοξενίας, που διοργανώνεται στα πλαίσια της έκθεσης HORECA στις 12 Φεβρουαρίου 2023.

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους μιλάνε για την Οικονομία της Φιλοξενίας και πώς αυτή αποτελεί απάντηση στην Εθνική Πρόκληση στην οποία βρισκόμαστε. Η πιο ενεργή κοινότητα, αυτή των startup, δίνει τον παλμό των εξελίξεων και μέσα από την παρουσίαση των επιτυχημένων παραδειγμάτων τους, αγγίζουμε το πολύ επίκαιρο ζήτημα της ανάγκης περάσματος από την εποχή του ψηφιακού αναλφαβητισμού στο τώρα και την ψηφιοποίηση. Η ελληνική γαστρονομία, αποτελεί διαχρονικά τον καλύτερο και πιο δυνατό πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ελληνικό κρασί, μπύρα αλλά και επιτυχημένα επιχειρηματικά και μη, projects μοιράζονται την εμπειρία τους.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

11:00-11:05

Καλωσόρισμα – Έναρξη Ημερίδας
Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Αντιπρόεδρος ΕΕΝΕ, Διευθύνων Σύμβουλος Aldemar Resorts

11:05-11:10

Χαιρετισμός
Κρίστιαν Χατζημηνάς, Πρόεδρος ΕΕΝΕ, Πρόεδρος ΕFA GROUP

11:10-11:20

Εναρκτήρια Ομιλία
Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Τουρισμού

Οικονομία της φιλοξενίας, απάντηση σε μια Εθνική πρόκληση

11:20-11:30

Εναρκτήρια Ομιλία
Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

11:30-12:00

Moderator: Νίκος Ανδρίτσος (Δημοσιογράφος ΣΚΑΙ Radio)
Συμμετοχή σε πάνελ: Αρμόδιος Γιαννίδης (Διευθύνων Σύμβουλος Vitex, Πρόεδρος ΣΕΧΒ), Αντώνης Στελλιάτος (Πρόεδρος Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού), Αλέξανδρος Υφαντής (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Synchem), Δημήτρης Μπουραντάς (Πρόεδρος Endless EC), Γιάννης Σμυρλής (Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας, Υπ. Εξωτερικών 2020–2022), Νίκος Βασιλείου (Αντιπρόεδρος Bright Special Lighting)

Από τον ψηφιακό αναλφαβητισμό στη ψηφιοποίηση

12:00-12:10

Εναρκτήρια Ομιλία
Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας

12:10-12:40

Moderator: Νίκος Υποφάντης (Δημοσιογράφος Action24)
Συμμετοχή σε πάνελ:  Αλέξανδρος Τρίμης (Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος Welcome Pickups), Δάφνη Τσερβένη (Συνιδρυτής Cliomuse), Γιώργος Καραθανάσης (Συνιδρυτής Hotellisense), Γιάννης Χαραλαμπάκης, Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος Hoteltoolbox), Γιώργος Κονταξής (Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος Vivestia)

Φιλοξενία και εστίαση ως πομποί μιας πολυθεματικής Ελλάδας

12:40-12:50

Εναρκτήρια Ομιλία
Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού

12:50-13:20

Moderator: Αλεξία Τασούλη (Δημοσιογράφος Open TV)
Συμμετοχή σε πάνελ: Σοφία Πέρπερα (Σύμβουλος Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου), Ντίνα Νικολάου (Cheffe μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής, συνιδιοκτήτρια χώρων εστίασης), Αλέξανδρος Κουρής (Διευθύνων Σύμβουλος, Μικροζυθοποιία Κυκλάδων), Θωμάς Δούζης (Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος Ergon Foods), Γιώργος Νυφούδης (Ιδιοκτήτης The Life Goddess), Μάντυ Καλλιοντζή (Διευθύντρια Sympossio Gourmet Touring)

13:20-13:50

Κλείσιμο Ημερίδας
Moderator: Κωνσταντίνος Δεριζιώτης, Εκδότης Χρήμα και Τουρισμός, Αλεξία Τασούλη (Δημοσιογράφος Open TV), Νίκος Ανδρίτσος (Δημοσιογράφος ΣΚΑΙ TV), Νίκος Υποφάντης (Δημοσιογράφος Action24), Αλέξανδρος Αγγελόπουλος (Αντιπρόεδρος ΕΕΝΕ, Διευθύνων Σύμβουλος Aldemar Resorts)

Εγγραφείτε στο Newsletter