Μία έκθεση παγκοσμίου επιπέδου

7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

Coffee Events

Let the best barista win!

To ελληνικό coffee industry έδωσε το παρών στη HORECA 2024, για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Barista, Cup Tasters & Brewers Cup από το SCA Greece. 

To stage του Coffee Events φιλοξένησε για ακόμα μία φορά τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ 2024, που διοργανώνονται από το SCA Greece. Οι ημιτελικοί και τελικοί των πρωταθλημάτων μονοπώλησαν το ενδιαφέρον με τους best of the best να τα δίνουν όλα για την πρωτιά στις κατηγορίες Barista, Brewers Cup και Cup Tasters.

Οι νικητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι επαγγελματίες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν… καφέ και θέαμα, εμπλουτίζοντας παράλληλα τις γνώσεις τους και παίρνοντας νέες ιδέες, που μπορούν να φανούν πολύτιμες, πάνω στις δικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Talented baristas on the stage!

Η αυλαία για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ 2024 έπεσε με τους φιλόδοξους baristas να αγωνίζονται να κερδίσουν μία θέση στην κορυφή, ανάμεσα στους καλύτερους του καφέ. Σήμερα, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Barista, με νικητές τον Χρήστο Λουκάκη στην πρώτη θέση, την Πέννυ Χαλκιαδάκη στη δεύτερη και τον Γιώργο Μωραΐτη στην τρίτη θέση. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Brewers Cup με νικητές τον Γιώργο Δεληχρήστο στην πρώτη θέση, τον Γιώργο Παπαντωνίου στη δεύτερη και τον Στέλιο Παππά στη τρίτη θέση.

Πένυ Χαλκιαδάκη, Χρήστος Λουκάκης, Γιώργος Μωραΐτης

Γιώργος Παπαντωνίου, Γιώργος Δεληχρήστος, Στέλιος Παππάς 

Dynamic contests only on Coffee Events  

Τρίτη ημέρα της HORECA 2024 σήμερα και στο stage του Coffee Events πραγματοποιήθηκε ο ημιτελικός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Brewers Cup με τον τελικό να έρχεται αύριο Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου. 

Kωνσταντίνα Σπυροπούλου, Ηρώ Αδαμοπούλου, Μαριλένα Κουίδου, Ελένη Μιχοπούλου,  Σοφία Δανηιλίδου, Βασιλεία Φαναριώτη, Ελένη Μανίκα, Αναστασία Μανιατοπούλου

Παρουσίαση Greek Chapter του IWCA 

Η επίσημη «πρώτη» του ελληνικού παραρτήματος του διεθνούς οργανισμού IWCA (International Womens Coffee Alliance) από τα ιδρυτικά του μέλη, φιλοξενήθηκε στην HORECA 2024, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο κατάμεστο χώρο των Coffee Events 

Οι Μαριλένα Κουΐδου Director  Coteco ConsultingCoffee School Principal WSPC, Ηρώ Αδαμοπούλου Head of Marketing Taf Coffee και Κωνσταντίνα Σπυροπούλου  Cafeteria Beverages Manager Nestlé Professional παρουσίασαν την ιστορία, τις βασικές αρχές, τις αξίες και το όραμα του διεθνούς οργανισμού.  

Στη συνέχεια, οι Ελένη Μιχοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος Συνέργια ΑΕ/Αποκλειστική αντιπρόσωπος Nespresso Professional, η Αναστασία Μανιατοπούλου, General Manager Καφεκοπτεία Λουμίδη, η Βασιλεία Φαναριώτη Αρθογράφος για διεθνείς εκδόσεις εστίασης και καφέ και copywriter και η Σοφία Δανιηλίδου, Managing Director της Innovative Coffee Systems απάντησαν στις ερωτήσεις της Ελένης Μανίκα, Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού Snack&Coffee, τοποθετώντας στο «εδώ και τώρα» τις δράσεις που ετοιμάζει το παράρτημα για τις γυναίκες του ελληνικού Coffee industry 

Τέλος, στην σκηνή ανέβηκαν οι Λευκή Σταθοπούλου, Spinos Coffee και Σαβίνα Γιαχγιά, Coffee Ambassador Nestlé Professional Greece, για να χαιρετίσουν με τη σειρά τους την πρωτοβουλία και να απευθύνουν κάλεσμα σε όσες γυναίκες του χώρου επιθυμούν επίσης, να γίνουν μέλη. 

Το κοινό ανταποκρίθηκε θερμά τόσο στην αναλυτική παρουσίαση όσο και στο ίδιο το εγχείρημα αυτό καθ’ εαυτό, ενώ δυνατό ήταν το χειροκρότημα για τους χαιρετισμούς που απέστειλαν μέσω video, η Executive Director του global IWCA, Blanca Castro και η πρόεδρος του chapter της Κολομβίας, Lina Maria Granados Uribe καλωσορίζοντας κι επίσημα το ελληνικό παράρτημα στους κόλπους αυτής της παγκόσμιας κοινότητας. 

Coffee battles are on! 

Σήμερα, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στο stage του Coffee Events πραγματοποιήθηκε ο ημιτελικός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Barista με τον τελικό να έρχεται τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και την αγωνία να κορυφώνεται! 

Coffee on the spotlight!

Σήμερα, πρώτη ημέρα της HORECA 2024, πραγματοποιήθηκε στο stage του Coffee Events, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cup Tasters με νικητές τον Oρέστη Σφυρή στην πρώτη θέση, τον Σανταμούρη Σταύρο στη δεύτερη και τον Ματσούκα Ανάργυρο στη τρίτη θέση. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε ο ημιτελικός του Brewers Cup με τον τελικό να έρχεται τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου! Stay tuned!

Σανταμούρης Σταύρος, Ορέστης Σφυρής, Ματσούκας Ανάργυρος 

Εγγραφείτε στο Newsletter