10-13 ΦΕΒ 2023

Metropolitan Expo Greece

10-13 Φεβρουαρίου 2023

METROPOLITAN EXPO

HORECA Lab

Marketing, management και digital trends για τις επιχειρήσεις του κλάδου

Έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη του κλάδου ΗoReCa καθώς και ειδικοί σε θέματα management και marketing θα παρουσιάσουν όλες τις τάσεις και εξελίξεις για την προβολή, οργάνωση και διαχείριση μίας επιχείρησης του κλάδου.

Με στόχο την εκπαίδευση και ενημέρωση των στελεχών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, η έκθεση εγκαινιάζει το HORECA Lab στο Ηall 1: μία παράλληλη εκδήλωση μέσα από την οποία θα αναπτυχθούν  και θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική εμπορικά ψηφιακή παρουσία των επιχειρήσεων του τουρισμού αλλά και την οργάνωση και διοίκηση των ξενοδοχειακών μονάδων και των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης, με τρόπο άρτιο και αποτελεσματικό. Σκοπός του πλούσιου προγράμματος που θα διαμορφωθεί είναι να παρέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που χρειάζεται ο σύγχρονος επιχειρηματίας, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της διοίκησης, προβολής και εξέλιξης της επιχείρησής τους.

Ιδέες και προτάσεις για να κάνετε την επιχείρησή σας να ξεχωρίσει

Παγκόσμιες ψηφιακές εξελίξεις, τάσεις, εργαλεία, προϊόντα και καινοτομίες που βρίσκουν εφαρμογή σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, bars και επιχειρήσεις καφεστίασης και αποτελούν την ραχοκοκαλιά του σύγχρονου τρόπου πωλήσεων, marketing και οργάνωσης θα παρουσιαστούν από experts του hospitality marketing και management. Oι online πωλήσεις-κρατήσεις, η σημασία ενός μοντέρνου και ολοκληρωμένου web site, η σωστή διαχείριση των social media, η διαφήμιση και προώθηση, τα πιο σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, οι λύσεις μηχανοργάνωσης και μηχανογράφησης θα είναι μερικά από τα θέματα που θα παρουσιαστούν. Επίσης, οι τρόποι βελτιστοποίησης των πωλήσεων σε υφιστάμενο και νέο πελατολόγιο, ο ποιοτικός έλεγχος, τα χρηματοδοτικά προγράμματα είναι ακόμα μερικά από τα ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο επαγγελματία του κλάδου HoReCa και στα οποία θα αναφερθούν έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη του κλάδου. Σημαντική θα είναι και η παρουσίαση πετυχημένων case studies από Έλληνες επιχειρηματίες που κατάφεραν να καθιερώσουν τις επιχειρήσεις τους -ξενοδοχεία, εστιατόρια, bars, καφετέριες- ως πυρήνα των εξελίξεων του κλάδου σε Ελλάδα και εξωτερικό και να ξεχωρίσουν δημιουργώντας παράλληλα νέα trends.

Δείτε το πρόγραμμα:

Μain topic: HOTELS

12:00 – 13:00

Ποιους ελληνικούς προορισμούς αναζητούν οι τουρίστες για το καλοκαίρι 2023 και πώς θα τους στοχεύσετε
Moderator: Πάνος Λεοντόπουλος Founder Hotelistas
Speakers: Μάξιμος Τζάνος (Head of B2B PrimalRes), Δημήτρης Σερίφης (CEO Nelios), Βασίλης Ριαβόγλου (Senior Business Development Manager Eastern Med & Balkans OTA Insight)

13:00 – 13:30

Πώς θα πουλήσετε απευθείας από το site του ξενοδοχείου σας
Speaker: Μάριος Κουνέλης (Group Sales Director Webhotelier)

13:30 – 14:00

Booking – Expedia: Συμβόλαια και διαχείριση πελατών
Speaker: Νίκος Αμανάκης (Senior Revenue Manager Revitut)

14:00 – 14:30

Online κανάλια & Οffline τουριστικά γραφεία: Πόσα και ποια να επιλέξετε
Speaker: Federico Santos (Founder Puro Management)

14:30 – 15:00

Τιμολόγηση Δωματίων: Ο Δεκάλογος της κερδοφορίας
Speaker: Έλσα Χολέβα (Cluster Revenue Director SWOT Hospitality)

Μain topic: RESTAURANTS – CAFÉ – BAR

15:00 – 16:00 

Οι τελευταίες τάσεις στην Εστίαση: Τα Εστιατόρια, Bar & Café του 2023 Speakers: Ντένυ Καλλιβωκά (Δημοσιογράφος Diffords Guide), Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος (co-Owner Bar in front of a Bar)

16:00 – 16:30

Οδηγοί Γαστρονομίας & Βραβεία: Πώς θα μπείτε στις χρυσές λίστες και θα κερδίσετε διακρίσεις
Speaker: Μπάμπης Δούκας (Δημοσιογράφος Αθηνόραμα)

16:30 – 17:00 

Πώς θα προσελκύσετε τουρίστες στα καταστήματα εστίασης
Speaker:  Δημήτρης Λαζαρίδης (CEO Lazaridis Hospitality)

17:00 – 17: 30

Case Study: Line Athens
Speakers: Βασίλης Κυρίτσης, Νίκος Μπάκουλης (co-Owners Line Athens)

17:30 – 18:10 

Ομιλία από την Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών                      Stirizo_HORECA: Εστίαση και Φιλοξενία – Λιγότεροι έμμεσοι φόροι σημαίνει ώθηση στην ανάπτυξη

Μain topic: RESTAURANTS – CAFÉ – BAR

11:30 – 12:30  

Πώς θα δημιουργήσετε μια επιτυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση εστίασης από το Α ως το Ω
Moderator: Λίλα Καραποστόλη (Δημόσιες Σχέσεις & Μάρκετινγκ ΣΕΕΜΕ)
Speakers: Σπύρος Κερκύρας (Επιχειρηματίας Καταστημάτων Εστίασης), Αλέξης Γιαννοπουλάκης (Μέλος ΔΣ ΣΕΕΜΕ & Ιδιοκτήτης Estiasi), Νεκτάριος Νώτης (Δημοσιογράφος, Εκδότης FnB Daily), Ανδρέας Μπατσής (Digital Strategist, Linked Business)  

12:30 – 13:00 

Προσωπικό Εστίασης: Εκπαίδευση, μισθοί, κίνητρα για πιστούς συνεργάτες
Speaker: Ιωάννης Μπουζούρης (Εμπορικός Διευθυντής ManDynamic)

13:00 – 13:30 

Online & Offline Διαχείριση παραπόνων και κριτικών για καταστήματα εστίασης
Moderator: Λίλα Καραποστόλη (Δημοσίες Σχέσεις & Μάρκετινγκ ΣΕΕΜΕ)
Speakers: Κατερίνα Δημητρακοπούλου (CEO Social Mellon) Γιάννης Πρωτοπαπαδάκης (Εκπαιδευτής, Εκπρόσωπος ΣΕΕΜΕ)

Μain topic: HOTELS              

13:30 – 14:30

Χρηματοδοτικά Προγράμματα για Ξενοδοχεία
Moderator: Βίκυ Τρύφωνα (Δημοσιογράφος Powergame.gr)
Speakers: Βασίλης Ζύμνης (Partner Revival), Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος PK Consulting Group), Κωνσταντίνος Παντελής (Founder Anodos Group)

14:30 – 15:00 

Προσωπικό Ξενοδοχείων: Πώς να φτιάξετε μια δυνατή ομάδα
Speaker: Δημήτρης Γκανούδης (Γενικός Διευθυντής Great Place To Work)

15:00 – 15:30 

Μηχανοργάνωση Ξενοδοχείου: Πώς να αυξήσετε τα κέρδη σας
Speaker:  Λάμπρος Λαμπριανάκης  (General Manager ΗiΤ Hospitality)

12:00 – 14:00

Eκδήλωση από Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης

1ο πάνελ: Διαπίστευση-Πιστοποίηση: Ο ρόλος της ποιότητας στην διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και η εμπιστοσύνη που γεννά στον καταναλωτή
2o πάνελ: Πράσινα Ξενοδοχεία: Το παρόν και το μέλλον του Τουρισμού 

Συμμετέχοντες στα πάνελ: Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Main Topic: HOTELS

14:30 – 15:00 

Digital Marketing: Πώς να δημιουργήσετε και πόσο κοστίζει μια καμπάνια στο εξωτερικό
Speaker:  Αποστόλης Αϊβαλής (CEO & Syllabus Manager KnowCrunch)

15:00 – 15:30

Social Media: Σωστό περιεχόμενο για σωστή στόχευση
Speakers:  Κατερίνα Φωτοπούλου, Δήμητρα Μωραϊτη (Key Account Managers Travelworks)

Main Topic: RESTAURANTS – CAFÉ – BAR

11:30 – 12:30  

Εργαστήριο Zero Waste: Πώς θα αυξήσετε τα έσοδα σας με σωστή διαχείριση υλικών
Moderator: Σπύρος Κερκύρας (Επιχειρηματίας Εστίασης)
Speakers: Δρ Φίλιππος Κυρκίτσος (Πρόεδρος Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης), Μιχάλης Μάρθας (Σεφ Marathia Tinos), Δημήτρης Νταφόπουλος (co-Owner Line Athens)

12:30 – 13:00 

Πώς θα πετύχετε τη σωστή διαχείριση Κοστολογίου και Εξόδων
Speaker:  Γιώργος Παπαδογούλας (Καθηγητής ΟΠΑΔΑ)

13:00 – 13:30 

Social Media & Εστίαση: Σωστή Διαχείριση και προσέλκυση πελατείας
Speaker:  Λίνα Μπακαλέξη (Co-Founder & Brand Manager Linear)

13:30 – 14:00 

Ποιοτικός  Έλεγχος: Κουζίνα, μπαρ και σάλα
Speaker: Τάσος Πεδιαδίτης (General Manager – F&B Consultant White Coast Milos)

Official partner της εκδήλωσης HORECA LAB είναι η Worldline Greeceη οποία αποτελεί μια εκ των μεγαλύτερων εταιρειών αποδοχής και εκκαθάρισης πληρωμών με κάρτες στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία συστάθηκε 1/7/2022, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Eurobank και της Worldline #1 στην Ευρώπη για digital payments, συνδυάζοντας τα δυνατά σημεία και των δύο εταιρειών. 130.000 ελληνικές επιχειρήσεις με φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα απολαμβάνουν ήδη τα πλεονεκτήματα των προϊόντων και υπηρεσιών της. H Worldline προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις πληρωμών με κάρτες σε φυσικά σημεία αλλά και online.

Εγγραφείτε στο Newsletter