7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

Πανελλήνια Πρωταθλήματα Cocktail

Δημιουργικά Cocktails, αγωνία και συγκίνηση κυριάρχησαν στην σκηνή!

Ταλαντούχοι bartenders διαγωνίστηκαν για 3 ημέρες στην πιο «μεθυστική» σκηνή, στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Cocktail που διοργανώθηκαν από την ΕΜΕ.  

Τα νέα ταλέντα στην υψηλή τέχνη των cocktails παρουσίασαν μοναδικά, ολοκαίνουρια mix με στόχο την πρωτιά στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Cocktails της Ένωσης Bartenders Ελλάδος, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν 11-13 Φεβρουαρίου στο stage του HORECA Lab στο Hall 1.

Απολογισμός – Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου   

Τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Cocktail μετά από ένα τριήμερο με μεγάλες συγκινήσεις, εκπλήξεις, εξαιρετικά cocktails, έριξαν αυλαία με τον 12ο Διαγωνισμό NonAlcohol Classic Cocktail, με νικητές τον Ιωάννη Πολίτη στην πρώτη θέση, την Κωνσταντίνα Νικολίτση στη δεύτερη και τον Νίκο Κακαρέα στη τρίτη θέση και τον 2ο Διαγωνισμό Battle of the barsμε νικητές τους Αλέξανδρο Φίνο και Στέφανο Κουτρούλη από το Puerto bar στην πρώτη θέση, τις Κωνσταντίνα Νικολίτση και Ζωή Ακριβού από το Villa di mare στη δεύτερη και τους Χρυσοβαλάντη Φούντα και Μάνο Γιαλεδάκη από το Momix στη τρίτη θέση. Όλοι οι νικητές είχαν να πουν για την αξιόλογη διοργάνωση, τα δυνατά συναισθήματα που τους χάρισε η συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς και την ικανοποίησή τους από το αποτέλεσμα. Ο νικητής του 12ου Διαγωνισμού NonAlcohol Classic Cocktail φυσικά δεν παρέλειψε να αναφέρει με πόση πλέον ανυπομονησία περιμένει να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο παγκόσμιο διαγωνισμό. 

Νίκος Κακαρέας, Ντίνα Νικολίτση, Ιωάννης Πολίτης
Μέλος ΕΜΕ,Χρυσοβαλάντης Φούντας και Μάνος Γιαλεδάκης (Momix), Δημήτρης Ζάππας (Πρόεδρος ΕΜΕ)
Μέλος ΕΜΕ,Κωνσταντίνα Νικολίτση και Ζωή Ακριβού (Villa di mare), Δημήτρης Ζάππας (Πρόεδρος ΕΜΕ)
Aλέξανδρος Φίνος και Στέφανος Κουτρούλης (Puerto)

ΑπολογισμόςΚυριακή 12 Φεβρουαρίου

Η δεύτερη ημέρα των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Cocktail είχε και αυτή αρκετές εκπλήξεις, αγωνία, χαμόγελα χαράς και μοναδικές δημιουργίες που πραγματικά εντυπωσίασαν τόσο το κοινό που παρακολουθούσε όσο και τους κριτές. Οι διαγωνιζόμενοι  που πήραν μέρος στον 27ο Διαγωνισμό Classic Cocktail, έβαλαν την φαντασία, τις γνώσεις και τις ικανότητες τους στα cocktails τους και χάρισαν εξαιρετικές προτάσεις. Ο  Χρήστος Βόγλης αναδείχθηκε νικητής στην πρώτη θέση και παρέλαβε το βραβείο του από τον κ. Giorgio Fadda (Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Bartenders), η  Κωνσταντίνα Νικόλιτση στη δεύτερη παρέλαβε το βραβείο της από τον κ. Θανάση Γιαλούρη (Διευθυντή Εκδόσεων της FORUM AE) και ο Παναγιώτης Tσουρούλας στη τρίτη θέση βραβεύτηκε από τον κ. Παναγιώτη Φράγκο (Monin).

Στιγμιότυπο από την τελετή βράβευσης
Δημήτρης Ζάππας, Χρήστος Βόγλης, Giorgio Fadda
Δημήτρης Ζάππας, Κωνσταντίνα Νικόλιτση, Θανάσης Γιαλούρης
Παναγιώτης Τσουρούλας, Παναγιώτης Φράγκος

Απολογισμός – Σάββατο 11 Φεβρουαρίου  

Η ημέρα έκλεισε με αγωνία και θέαμα για όσους βρέθηκαν στο stage του Hall 1. Θέση από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πήραν οι διαγωνιζόμενοι του 10ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Eλληνικού Cocktail. Μετά από μία μεγάλη μάχη την πρωτιά κατέκτησε ο Χαράλαμπος Δασκαλάκης ο οποίος και παρέλαβε το βραβείο του από τον κύριο Θανάση Γιαλούρη, Διευθυντή Εκδόσεων της FORUM SA, διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης HORECA και ο οποίος δήλωσε λίγο μετά την νίκη του ότι η συμμετοχή του στον διαγωνισμό ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία και ότι στόχος του είναι το πρώτο βραβείο στον αντίστοιχο παγκόσμιο διαγωνισμό. Στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα βρέθηκαν οι Παναγιώτης Πήττας ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του από τον Παναγιώτη Παναγιωτάτο, και ο Κωνσταντίνος Σαίτης ο οποίος παρέλαβε το βραβείο του από τον Δημήτρη Πατσούρα.

Ο νικητής Χαράλαμπος Δασκαλάκης με τον Διευθυντή Εκδόσεων της FORUM, Θανάση Γιαλούρη
Οι τρείς νικητές Παναγιώτης Πήττας, Χαράλαμπος Δασκαλάκης και Κωνσταντίνος Σαίτης.

Εγγραφείτε στο Newsletter