10-13 ΦΕΒ 2023

Metropolitan Expo Greece

10-13 Φεβρουαρίου 2023

METROPOLITAN EXPO

Gastronomy Lab

Chef παγκόσμιου βεληνεκούς θα μας μυήσουν στην τέχνη της γαστρονομίας

Η HORECA 2023 σε συνεργασία με τον Χάρη Χαραλαμπίδη και την Gastronomy Essentials παρουσιάζει φέτος για πρώτη φορά το γαστρονομικό event Gastronomy Lab.

Στο τετραήμερο της έκθεσης στο ειδικά διαμορφωμένο και εντυπωσιακό stage του Gastronomy Lab στο Hall 4 θα φιλοξενηθούν μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας αλλά και εγχώριας γαστρονομίας, παρουσιάζοντας όλες τις νέες τάσεις και τεχνικές που επικρατούν παγκοσμίως, σήμερα.

HORECA-GastronomyLab-Gialouris-Haralabidis-2-IMG_9967

Ο Αντιπρόεδρος της FORUM κ. Θανάσης Γιαλούρης με τον Χάρη Χαραλαμπίδη της Gastronomy Essentials.

Πιο συγκεκριμένα, θα ανέβει στο stage ο Luc Debove, MOF Glacier και Δ/ντης της ENSP (Ecole Nationale Superieure de Patisserie) από την Λυών, ο Chef Zubin D’Souza της νέας συνεργασίας της Ecole Ducasse στην Ινδία (Νέο Δελχί), καθώς και ο Pastry Chef από το θρυλικό ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι και καθηγητής στην Ecole Ritz Escoffier, Martin Millouet.
Δύο πολύ μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής της Ιταλικής πίτσας από τη Νάπολη θα έρθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να παρουσιάσουν τα μυστικά της ναπολιτάνικης πίτσας και να μιλήσουν για την ιστορία της.
Ο λόγος για τον Luciano Sorbillo ο οποίος είναι ίσως τα πιο σημαίνοντα πρόσωπα της ναπολιτάνικης σκηνής αφού είναι απόγονος της σημαντικότερης οικογένειας στην ιστορία της πίτσας στη Νάπολη, μαζί με έναν από τους πιο ταλαντούχους pizzaiolo της νέας γενιάς αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, αφού κατακτά κάθε χρόνο τα πρωταθλήματα πιτσας, τον Vito Monaco.
Και φυσικά Έλληνες Chef, Pastry Chefs & Bakery Chefs που θα μας παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας, όπως οι: Δημήτρης Κονταράτος, Χάρης Παπαλίτσας, Γρηγόρης Χέλμης, Δημήτρης Κατριβέσης, Γιώργος Στυλιανουδάκης, Δημήτρης Παμπόρης, Γιάννης Μπαξεβάνης, Δημήτρης Φραγκογιάννης, Μαρίνος Κοσμάς, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος κ.α.

Στις φωτογραφίες: 1. O chef Luc Debove, 2. Ο pizzaiolo Luciano Sorbillo, 3. Ο chef Δημήτρης Κατριβέσης  , 4.  Ο pastry chef Μαρίνος Κοσμάς, 5. Ο chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

Επίσης, ένα Master class on stage, θα υλοποιηθεί από το Plat Institute, με τίτλο ‘Design & Imagination: Καινοτομία, γαστρονομία και κυκλική οικονομία’ όπου θα παρουσιαστούν οι πλέον πρόσφατες και καινοτόμες προσεγγίσεις που συνδυάζουν φουτουρισμό, γαστρονομία και κυκλική οικονομία με εφαρμοσμένες λύσεις για εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία όπως: Στερεά και αιωρούμενα κοκτέιλ, Το παράδειγμα του κορυφαίου μπαρ στον κόσμο Paradiso, Design και πρακτικές λύσεις για υπολείμματα χυμών, μπύρας και καφέ, Καλλιτεχνικές δημιουργίες και 3D εκτυπωτές με πρώτη ύλη τροφικά απόβλητα.

Τέλος στην φετινή HORECA θα βραβευτούν 4 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα, για το μοναδικό γαστρονομικό τους concept, καθώς και την zero waste φιλοσοφία τους.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

11:00-12:00

Superior bread experience: Η πιο γευστική εμπειρία ψωμιού
Chef: Χάρης Παπαλίτσας

12:15-13:15

Γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα: Ο αρωματικός χάρτης των ελληνικών γεύσεων
Chef: Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

13:30-14:00

Βράβευση του εστιατορίου Peskesi (Ηράκλειο Κρήτης)

14:15-15:15

Seacuterie: Τα αλλαντικά της θάλασσας
Chef: Γρηγόρης Χέλμης

15:30-16:30

Bιώσιμη κουζίνα και ευεξία
Chef: Δημήτρης Κατριβέσης

16:45-17:45

“Greek-alized” Japanese tastes: Η ενσωμάτωση της ελληνικής παράδοσης στην ιαπωνική κουζίνα
Chef: Θάνος Στασινός

11:00-12:00

Ροδίτικη Κουζίνα: Παράδοση & εκσυγχρονισμός
Chef: Γιώργος Τρουμούχης

12:15-13:15

Pastry Chef: Luc Debove (Meilleur Ouvrier de France, World championship Ice Cream, Executive Pastry Chef at École Ducasse – École Nationale Supérieure de Pâtisserie – ENSP)

13:30-14:00

Βράβευση του εστιατορίου Μαραθιάς (Τήνος)

14:15-15:15

HoReCa και τροφικά απόβλητα: Ευκαιρίες, προκλήσεις και πρακτικές λύσεις
Συζήτηση πάνελ

15:30-16:30

Ναπολιτάνικη πίτσα: Τα μυστικά και η ιστορία της
Pizzaiolo: Luciano Sorbillo & Vito Monaco (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πίτσα 2020)

16:45-17:45

Αγιορείτικη Κουζίνα: Η θέση της στις σάλες της υψηλής γαστρονομίας
Chef: Δημήτρης Παμπόρης

11:00-12:00

Χόρτα & Βότανα της ελληνικής γης
Chef: Γιάννης Μπαξεβάνης

12:15-13:15

Solstice: A lactose-free, cold season dessert
Pastry Chef: Martin Millouet (Ecole Ritz Escoffier)

13:30-14:00

Βράβευση του εστιατορίου Cantina (Σίφνος)

14:15-15:15

Design & Imagination: Καινοτομία, γαστρονομία και κυκλική οικονομία
Masterclass από το Plat Institute for Augmented Gastronomy, Barcelona

15:30-16:30

Contemporary Indian Cuisine
Chef: Zoubin D’Souza (Ph.D, CHA, CFBE, Executive Chef Oberoi Hotels and Resorts Pvt Ltd)

16:45-17:45

Ελληνικός χειμώνας: εποχικότητα & εντοπιότητα
Chef: Μιχάλης Ντουνέτας (Εxecutive chef, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, συνεργάτης και συμπαρουσιαστής σε σεμινάρια του Ducasse σε Κύπρο και Ελλάδα, εκπαιδευτής σε αλυσίδες ξενοδοχείων και εστίασης)

11:00-12:00

Αναμνησιακή γαστρονομία και ολιστική εφαρμογή
Chef: Δημήτρης Κονταράτος

12:15-13:15

Κοιλιοκάκη και διατροφή χωρίς γλουτένη
Εισηγητές: Μαρίνος Κοσμάς (A Gluten Free Pastry & Bakery Project) & Ελπίδα Γαλανοπούλου (General Coordinator της Ελληνικής Εταιρείας Κοιλιοκάκης)

13:30-14:00

Βράβευση του εστιατορίου Soil (Αθήνα)

14:15-15:15

Metamorphosis of Cretan taste: Η μετουσίωση των παραδοσιακών κρητικών γεύσεων
Chef: Γιώργος Στυλιανουδάκης

15:30-16:30

Βιολογικό ψωμί: Η διατροφική αξία και τα οφέλη του για την υγεία
Βakery chef: Δημήτρης Φραγκογιάννης

Εγγραφείτε στο Newsletter