7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

Ημερίδα Γαστρονομίας

Ημερίδα Γαστρονομίας από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Ημερίδα Γαστρονομίας από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Οι τάσεις και οι καινοτομίες του κλάδου της εστίασης αλλά και οι νέες γαστρονομικές συνήθειες βρέθηκαν στο επίκεντρο της Ημερίδας Γαστρονομίας που διεξήχθη από το Chef’s Club of Greece στις 11 Φεβρουαρίου στην έκθεση HORECA 2024. Ο λόγος για τις καινοτομίες στον εξοπλισμό εστίασης, τις εφαρμογές στην κουζίνα, την πράσινη γαστρονομία και τη δυνατότητα εφαρμογής της στα ελληνικά δεδομένα, την Ιατρική Μαγειρική, τον Γαστροτουρισμό & τον Οινοτουρισμό.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ομιλητές τους: Πάνο Μωραϊτη – Πρόεδρος ΣΕΕΜΕ & Ιδιοκτήτης εταιρείας FRESH ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΕΠΕ, Λίλα Καραποστόλη – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ΣΕΕΜΕ & Ιδιοκτήτρια σχολής ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ, Κλεοπάτρα Λάμπρου – Sales Director της Cooking Hellas και Τάσο Ραγκούση – Executive chef. Όλοι τους μίλησαν για τις Καινοτομίες στον εξοπλισμό εστίασης και τις εφαρμογές στην κουζίνα, δίνοντας στους παρευρισκόμενους πολλές ιδέες για τη βελτίωση των επαγγελματικών τους μηχανημάτων.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι: Σοφία Αξωνίδη – Υπεύθυνη προγράμματος Eat4Change WWF, Παναγιώτης Βουκελάτος – Executive Chef και Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος – Προέδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης / Zero Waste HORECA, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε όλες τις τελευταίες ειδήσεις που υπάρχουν στην «πράσινη» γαστρονομία (Food Waste & Sustainability). Ακολούθως τα ενδιαφέρον του κοινού «κέντρισε» η Ιατρική Μαγειρική, ως θεραπευτική οδός και ειδικότερα η προσέγγιση ασθενειών με βάση το σύγχρονο τρόπο μαγειρικής. Το εν λόγω ζήτημα ανέλυσαν με επιτυχία οι: Διονυσία Βουτσά – Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος MSc, Γιάννης Κακλής – Executive Chef – ΥΓΕΙΑ, και Θωμάς Μπακοδήμος – Executive chef-Ειδικός εφαρμογών διαιτητικής-Στέλεχος τεχνολογίας ποτών & τροφίμων.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Γιαννακάκης – CEO & Co Founder της Athens Walking Tours, ο Μίλτος Καρούμπας – συνιδιοκτήτης των εστιατορίων MYKONIAN FARM RESTAURANT & THE WHITE MONK RESTAURANT και η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου – Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου μίλησαν για τα πλεονεκτήματα που μπορούν να προκύψουν από την ανάπτυξη του Γαστροτουρισμού και του Οινοτουρισμού. Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι παραπάνω ομιλητές κατέθεσαν άκρως ενδιαφέρουσες νέες προτάσεις αναβάθμισης και προσέλκυσης κοινού.

Ακολούθως στο επίκεντρο τέθηκε η τέχνη του σωστού συνδυασμού με κρασί, νερό και αλκοολούχα, με ομιλητές τους: Χρήστο Άμαντο Executive Chef Airotel Group & Εκπαιδευτής ΑΚΜΗ, Γιάννη Δαβερώνη– πρόεδρος ΕΕΣΑ, Κωνσταντίνο Τσάτσαρη– certified sommelier, Δημήτρης Χατζηπέτρος – F&B Airotel Group. Στη συνέχεια οι: Γιάννης Λήνας – Private Yacht Chef, Γιώργος Παρίσσης – Cpt. MMa MSc MD πρόεδρος επιτροπής εκπαίδευσης H.Y.C.A (Hellenic Yacht Crew Association) μίλησαν για το Yachting και τις High Class Υπηρεσίες από τη Στεριά στη Θάλασσα.

Εν κατακλείδι πολύτιμες πληροφορίες για την καλλιτεχνία στο στήσιμο πιάτου μοιράστηκαν με το κοινό η Αλεξάνδρα Μήτσιου – Food Stylist, ο Τάσος Πρωτοψάλτης – Executive Chef Kayak και ο Τάσος Τόλης – Executive Chef & Food Styling, Food Photographer.

Εγγραφείτε στο Newsletter