7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • 80.284 επισκέπτες. Μία καταπληκτική HORECA 2024 χωρίς προηγούμενο!

80.284 επισκέπτες. Μία καταπληκτική HORECA 2024 χωρίς προηγούμενο!

500 εκθέτες, 80.284 επισκέπτες, εξαιρετικά workshops, εντυπωσιακά cooking shows, βραβεύσεις, συναντήσεις, διάθεση για επενδύσεις, σπουδαίες εμπορικές συμφωνίες, αισιοδοξία για το μέλλον. Aυτή ήταν η εντυπωσιακή HORECA 2024!

Η HORECA 2024, με μια απίστευτα μεγάλη επισκεψιμότητα ποιοτικού επαγγελματικού κοινού, συγκέντρωσε χιλιάδες επαγγελματίες μέσα σε τέσσερις ημέρες και απέδειξε περίτρανα ότι αποτελεί την κορυφαία έκθεση στην Ελλάδα και σημείο αναφοράς και έμπνευσης για τους κλάδους του τουρισμού και της μαζικής εστίασης. Το μεγαλύτερο και πιο επιδραστικό εκθεσιακό event στην χώρα μας υποδέχτηκε 80.284 επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και επιβεβαίωσε ότι μπορεί αποδεδειγμένα να εγγυηθεί την υλοποίηση των στόχων και την εμπορική επιτυχία των εκθετών. Mάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι στην φετινή διοργάνωση το 57% των επισκεπτών ήρθαν από επιχειρήσεις της περιφέρειας ενώ και 500 διεθνείς αγοραστές έβαλαν την έκθεση στην ατζέντα τους. Η τεράστια δυναμική και επίδραση που έχει η έκθεση στους δύο αυτούς καίριους κλάδους της ελληνικής οικονομίας αλλά και η συμβολή της στην ανάπτυξη τους επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο ακόμα περισσότερο.

Όλος ο κόσμος του hospitality industry και της μαζικής εστίασης ήταν εδώ!

Νetworking & deals ανάμεσα σε εκθέτες και επισκέπτες

Η εντυπωσιακή προσέλευση χιλιάδων decision maker του κλάδου της φιλοξενίας για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, γέμισε τους 500 εκθέτες με χαμόγελα και αισιοδοξία. Η έκθεση αποτέλεσε ένα ολοζώντανο εμπορικό φόρουμ, όπου οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν παρά πολλές επαφές, με πελάτες και δυνητικούς πελάτες τους. Παράλληλα, στις δηλώσεις τους εξήραν τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των επισκεπτών. Έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι τους επισκέφτηκαν ιδιοκτήτες και στελέχη μεγάλων και γνωστών ξενοδοχειακών μονάδων, αλυσίδων εστίασης και καφεστίασης αλλά και επιτυχημένων εστιατορίων και εταιριών catering και bar catering.

Eπίσης, ένα πολύ δυναμικό κοινό από το χονδρεμπόριο αλλά και τον κλάδο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής έδωσαν το «παρών» και έκλεισαν πολλές συμφωνίες. Τέλος, αυτό που έκανε θετική εντύπωση στους εκθέτες ήταν το γεγονός ότι τους επισκέφτηκαν πολλοί νέοι επιχειρηματίες που έχουν στα άμεσα σχέδια τους την δημιουργία μίας επιχείρησης  του κλάδου HoReCa και ήρθαν στην έκθεση για να βρουν όλα όσα χρειάζονται για να κάνουν αυτή την αρχή. Η διάθεση για επενδύσεις, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση κυριάρχησε στις συζητήσεις τους με τους επισκέπτες και μεταφράστηκε σε σπουδαίες εμπορικές συμφωνίες.  Παράλληλα, οι επαγγελματίες -ιδιοκτήτες και στελέχη από ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, bars, cafe, αρτοζαχαροπλαστεία, εταιρείες catering, αρχιτεκτονικά γραφεία- που επισκέφτηκαν την φετινή διοργάνωση εντυπωσιάστηκαν από το εύρος των επιλογών που τους προσφέρθηκαν για κάθε ανάγκη της επιχείρησής τους, αλλά και για πολλά διαφορετικά budget.

Trends, έμπνευση και συγκίνηση στα Special Events

Αναπόσπαστο κομμάτι και εξίσου σημαντικό με το εκθεσιακό σκέλος αποτελούν οι παράλληλες εκδηλώσεις της HORECA. Στο ΗORECA Business Lab μέσα από workshops, case studies και συζητήσεις σε πάνελ, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και για τις τάσεις στο marketing και το management. Οι πανελλήνιοι διαγωνισμοί καφέ στο Coffee Events stage και cocktail για την ανάδειξη των κορυφαίων baristas και bartenders αντίστοιχα συγκέντρωσαν ένα δυναμικό πλήθος που τους παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παράλληλα, τα θέματα της αειφόρου γαστρονομίας και της βιωσιμότητας των πιάτων, καθώς και οι νέες τάσεις και καινοτομίες στην εστίαση αναλύθηκαν στο Gastronomy Lab από κορυφαία ονόματα της ελληνικής και παγκόσμιας γαστρονομίας. Τέλος, η έκθεση φιλοξένησε επίσης το 7o International Hospitality Forum από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Hμερίδα Γαστρονομίας από το Chefs Club Greece και την Ημερίδα της ΠΟΕΣΕ.

Σας ευχαριστούμε όλους που κάνατε ακόμα μία διοργάνωση μοναδική! Θα τα πούμε στη HORECA 2025!

HORECA 2024 Businesss Lab
HORECA 2024 Gastronomy Lab

Δείτε τις καλύτερες στιγμές μας!

Εγγραφείτε στο Newsletter