7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Με τεράστια επισκεψιμότητα ολοκληρώθηκε η 3η ημέρα της έκθεσης

Με τεράστια επισκεψιμότητα ολοκληρώθηκε η 3η ημέρα της έκθεσης

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίστηκε η προσέλευση επιχειρηματιών από κάθε σημείο της χώρας στο Metropolitan Expo για ακόμα μία ημέρα.

Αξιοσημείωτη ήταν για 3η συνεχόμενη ημέρα η έντονη παρουσία των ξενοδόχων και ιδιοκτητών villas και ενοικιαζόμενων δωματίων από κάθε γωνιά της Ελλάδος, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη HORECA, προκειμένου να καλύψουν κάθε ανάγκη σε εξοπλισμό, διακόσμηση, ανακαίνιση, τροφοδοσία των τουριστικών καταλυμάτων τους ανεξαρτήτως κατηγορίας. Παράλληλα, οι επαγγελματίες της καφεστίασης που επισκέφθηκαν την έκθεση, ενημερώθηκαν για νέα προϊόντα, γνώρισαν κορυφαία coffee brands και πραγματοποίησαν πλήθος εμπορικών συμφωνιών, στα περίπτερα των εκθετών. Τέλος, ο μεγάλος αριθμός των επαγγελματιών της μαζικής εστίασης (ιδιοκτήτες, υπεύθυνοι προμηθειών, f&b managers και chef) πήραν ιδέες και είδαν τεχνικές που μπορούν να ανανεώσουν τις παροχές και το επίπεδο των υπηρεσιών της επιχείρησής τους.

Η τεράστια επισκεψιμότητα και της τρίτης ημέρας- οι πρώτες καταγραφές δείχνουν ότι ο αριθμός επισκεπτών σήμερα ήταν πάνω από 40.000-, αποδεικνύει την μεγάλη δυναμική και την εμπορική αποτελεσματικότητα της έκθεσης αλλά και ότι αποτελεί πραγματικά ένα τόπο συνάντησης, έμπνευση και networking.

Καινοτόμες ιδέες και προτάσεις παρουσιάστηκαν στα special events

Εκατοντάδες επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας γέμισαν τους χώρους των παράλληλων εκδηλώσεων της HORECA, όπου παρακολούθησαν εξαιρετικές ομιλίες από στελέχη της αγοράς της καφεστίασης, της μαζικής εστίασης αλλά και ειδικούς του digital marketing.

Στο stage του HORECA Lab τα σεμινάρια επικεντρώθηκαν στα xρηματοδοτικά προγράμματα για τα ξενοδοχεία, στις λύσεις πληρωμών και τη μηχανοργάνωση του ξενοδοχείου, στα social media και digital marketing trends. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Στο ίδιο stage, η Ένωση Bartenders Ελλάδος ανακήρυξε τον 27ο Πανελλήνιο Πρωταθλητή στο Classic Cocktail. Περισσότερα δείτε εδώ.

Στην σκηνή του Gastronomy Lab στο Hall 4, ανέβηκαν σημαντικοί chef και καταξιωμένοι ειδικοί της γαστρονομίας που ανέλυσαν μεταξύ άλλων, θεματικές όπως: χόρτα & βότανα της ελληνικής γης, και ο ελληνικός χειμώνας: εποχικότητα & εντοπιότητα, ενώ τιμητική διάκριση από την HORECA έλαβε το εστιατόριο Cantina από τη Σίφνο. Ακόμη, ανέβηκε στο stage, ο Pastry Chef από το θρυλικό ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι και καθηγητής στην Ecole Ritz Escoffier, Martin Millouet ενώ το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ένα πολύ ενδιαφέρον Masterclass, από την Plat Institute for Augmented Gastronomy της Βαρκελώνης. Δείτε περισσότερα εδώ.

Η HORECA φιλοξένησε σήμερα, στη συνεδριακή αίθουσα C1, το  φόρουμ με τίτλο «Το Ελληνικό Οικοσύστημα Φιλοξενίας» από την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ). Δείτε περισσότερα εδώ.

Τάσεις, προβλήματα, λύσεις και νέες γαστρονομικές συνήθειες συζήτησαν σήμερα εξειδικευμένοι ομιλητές και φορείς στην συνεδριακή αίθουσα C2, στο πλαίσιο της Διημερίδας Γαστρονομίας από το Chef’s Club of Greece. Δείτε περισσότερα εδώ.

Στα Coffee Events στο stage του Hall 1 πραγματοποιήθηκε ο Ημιτελικός Brewers Cup. Δείτε περισσότερα εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter