7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Καινοτόμες ιδέες & εμπορικές συναντήσεις κυριάρχησαν την 1η ημέρα της HORECA

Καινοτόμες ιδέες & εμπορικές συναντήσεις κυριάρχησαν την 1η ημέρα της HORECA

Πλήθος επιχειρηματιών και στελεχών από τον κλάδο της φιλοξενίας, έδωσαν το παρών την 1η ημέρα της covid-free HORECA. Η προσέλευση επαγγελματιών που είναι πραγματικοί decision makers του κλάδου γέμισε τους εκθέτες με αισιοδοξία για επιτυχημένες εμπορικές συμφωνίες.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της, η HORECA 2022 επιβεβαιώνει τον τίτλο της μεγαλύτερης έκθεσης στην Ελλάδα για την Τροφοδοσία και τον Εξοπλισμό των Ξενοδοχείων και των μονάδων Μαζικής Εστίασης και αφήνει υποσχέσεις για ένα πλούσιο τετραήμερο, γεμάτο εμπορικές συμφωνίες, ανταλλαγή ιδεών και ενημέρωσης νέων τάσεων. Πλήθος επιχειρηματιών και στελεχών από τον κλάδο της φιλοξενίας, έδωσαν από νωρίς το πρωί το παρών. Ένα πλήθος καινοτόμων προϊόντων και λύσεων είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και σε covid-free περιβάλλον, σημαντικοί decision makers του κλάδου, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους, αλλά και να ενημερωθούν γύρω από τις εξελίξεις σε επίπεδο παροχών υπηρεσιών για τον κλάδο της φιλοξενίας.

Οι 500 εκθέτες έμειναν εντυπωσιασμένοι και ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι μπορεί να ήταν μόνο η πρώτη ημέρα της έκθεσης, ωστόσο οι επισκέπτες είχαν έρθει αποφασισμένοι να συζητήσουν μαζί τους για τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησής τους και να βρουν λύσεις στα θέματα που απασχολούν το ξενοδοχείο τους ή το εστιατόριο και το καφέ τους και να φύγουν από την έκθεση με πραγματικές προτάσεις και ιδέες, αλλά και φυσικά τέλος να συγκρίνουν τιμές και να κλείσουν απευθείας εμπορικές συμφωνίες.

Λαμπερά εγκαίνια με πλήθος εκπροσώπων της αγοράς και της πολιτικής

Δυναμικό παρών έδωσαν οι εκπρόσωποι του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και των κορυφαίων θεσμικών φορέων του Τουρισμού στα εγκαίνια της HORECA 2022, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 14:00 από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Special events που ενημέρωσαν και ενέπνευσαν

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν την πρώτη ημέρα τόσο οι ομιλίες του Beer & Spirits Show όσο και του Business Lab και του Gastronomy Forum.  Οι εισηγήσεις και τα panel κέντρισαν το ενδιαφέρων επισκεπτών αλλά και εκθετών που γέμισαν τα stages που είχαν στηθεί στα Hall 1, Hall 3 και Hall 4 αντίστοιχα. Από νωρίς το πρωί μέχρι το κλείσιμο της έκθεσης, εκατοντάδες επισκεπτών συνέρρεαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των παράλληλων εκδηλώσεων, για να παρακολουθήσουν με αμείωτο ενδιαφέρον το πλούσιο πρόγραμμα θεματικών events την 1η μέρα της HORECA.

HORECA 2022

Συγκεκριμένα, στο stage του Beer & Spirits (Hall 1), οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης που έδωσαν το «παρών» σήμερα στις παρουσιάσεις, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μεταξύ άλλων, για τα διαφορετικά πρόσωπα του all day café, τα ελληνικά αποστάγματα σε κοκτέιλ και τα Do’s and Don’ts στο Delivery των cocktails. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Λίγα μέτρα πιο κάτω διεξήχθησαν τα Coffee Events με το πρώτο στάδιο του πανελλήνιου διαγωνισμού Greek Barista του SCA Greece να κλέβει τις εντυπώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Για τους επαγγελματίες στο χώρο της γαστρονομίας, όπου οι εξελίξεις τρέχουν με γοργούς ρυθμούς, πραγματοποιήθηκε το Gastronomy Forum (Hall 4), σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο και με την παρουσία σημαντικών ομιλητών και έμπειρων chef. Οι βιολογικές καλλιέργειες, η πράσινη γαστρονομία και η ωμοφαγία, αποτέλεσαν τα βασικά sections. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Στο Hall 3, στο Business Lab παρουσιάστηκαν θέματα που άπτονται τόσο στην εμπορικά ψηφιακή παρουσία των επιχειρήσεων όσο και την οργάνωση και διοίκησή τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter