Μία έκθεση παγκοσμίου επιπέδου

7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

Coffee Events

Κορυφαίοι barista στην μάχη του… καφέ

To stage του Coffee Events φιλοξένησε και φέτος τα πρωταθλήματα του SCA, καθώς και νέους και φιλόδοξους baristas, οι οποίοι διαγωνίστηκαν για μία θέση στην κορυφή.

Από την πρώτη ημέρα κιόλας στην σκηνή των Coffee Events στο Hall 1, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καφέ, που διοργάνωσε ο Sca Greece, ανέβηκαν ταλαντούχοι baristas με στόχο να ξεχωρίσουν και να διαγράψουν μία επιτυχημένη πορεία, τόσο εντός όσο κι εκτός ελληνικών συνόρων, καθώς οι νικητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και τις τέσσερις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των παραβρισκόμενων οι ημιτελικοί και τελικοί των πρωταθλημάτων του SCA και συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι διαγωνισμοί Greek Barista, Brewers Cup και Cup Tasters. Το δε κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει… καφέ και θέαμα εμπλουτίζοντας παράλληλα τις γνώσεις του και παίρνοντας νέες ιδέες που μπορούν να φανούν πολύτιμες πάνω στις δικές τους επαγγελματικές/επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Απολογισμός – Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου  

Η τελευταία ημέρα της έκθεσης έκλεισε με την αναμέτρηση για τον κορυφαίο coffee cupper, όπου καταξιωμένα ονόματα του χώρου αλλά και νέα ταλέντα ήρθαν να δείξουν ότι αξίζουν την πρώτη θέση στο βάθρο. Τις τρείς πρώτες θέσεις του διαγωνισμού Cup Tasters κέρδισαν αντίστοιχα οι: Σπύρος Λάππας (1η θέση), Νίκος Μπέλλης (2η θέση), Στέφανος Φούκης (3η θέση).

Σπύρος Λάππας (1η θέση)

Νίκος Μπέλλης, Σπύρος Λάππας, Στέφανος Φούκης

Απολογισμός – Κυριακή 13 Φεβρουαρίου  

Την Κυριακή 13  Φεβρουαρίου οι νικητές των ημιτελικών του Brewers Cup και Greek Barista που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες δυο ημέρες,  ανέβηκαν στην σκήνη, έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό, έδειξαν τις ικανότητες τους, τις γνώσεις τους και με όπλο το ταλέντο τους, την φαντασία τους και τις πρωτότυπες δημιουργίες κέρδισαν μία θέση στην κορυφή. Στον τελικό του Brewers Cup νικητές αναδείχθηκαν οι Στάθης Κορέμτας (1η θέση), Δεληχρήστος Γιώργος (2η θέση) και Σεραφείμ Ζούκας (3η θέση). Παράλληλα στον τελικό του Greek Barista νικητές αναδείχθηκαν οι Nίκος Σπανουδάκης (3η θέση),  Χρήστος Σωτήρος (2η θέση) και ο Νίκος Αντζάρας (1η θέση).

 Σεραφείμ Ζούκας, Στάθης Κορέμτας,Δεληχρήστος Γιώργος

Χρήστος ΣωτήροςΝίκος Αντζάρας, Nίκος Σπανουδάκης

Απολογισμός – Σάββατο 12 Φεβρουαρίου

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου και υπό το βλέμμα του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τις μεγάλες αναμετρήσεις πάνω στον καφέ, πραγματοποιήθηκε ο ημιτελικός για το Πρωτάθλημα Brewers Cup, όπου αναδείχτηκαν νικητές για να προχωρήσουν στο τελικό οι: Σεραφείμ Ζούκας, Θάνος Κλουβάτος, Δημήτρης Προκοπίου, Γιώργος Δεληχρήστος, Ηλίας Πουλάκος, Στάθης Κορέμτας.

400x267_1
400x267_4

Απολογισμός – Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου μέσα σε ένα κλίμα αγωνίας, ενθουσιασμού αλλά και επίδειξης γνώσεων και ικανοτήτων, πραγματοποιήθηκε ο ημιτελικός για το Πρωτάθλημα Greek barista, όπου αναδείχτηκαν νικητές για να προχωρήσουν στο τελικό οι: Νίκος Αντζάρας, Χρήστος Σωτήρος και Νίκος Σπανουδάκης

COFEE EVENTS

 Οι τρείς φιναλίστ του διαγωνισμού Greek Barista 

ESOTERIKES SINTHESI_DSC07447

Ο παρουσιαστής του event Σπύρος Μαργαρίτης με έναν από τους διαγωνιζόμενους 

Εγγραφείτε στο Newsletter