7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Εγκαίνια σε κλίμα ενθουσιασμού & αισιοδοξίας

Εγκαίνια σε κλίμα ενθουσιασμού & αισιοδοξίας

Δυναμικό παρών έδωσαν στα εγκαίνια της HORECA 2022, οι εκπρόσωποι του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και των κορυφαίων θεσμικών φορέων του Τουρισμού και της Εστίασης.  

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης HORECA την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στις 14:00 στην συνεδριακή αίθουσα C2 του Metropolitan Expo, από τoν Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του δεν παρέλειψε να προβεί σε εγκωμιαστικά σχόλια για τη συμβολή της έκθεσης στην ανάπτυξη και την πρωτοπορία του κλάδου των Ξενοδοχείων και της Μαζικής εστίασης και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στον τουριστικό κλάδο, ενώ σημείωσε ότι η HORECA αποτελεί το έναυσμα της νέας εποχής. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ στα εγκαίνια της έκθεσης HORECA. Είναι ελπιδοφόρο για τον κλάδο της φιλοξενίας αλλά και για την ελληνική οικονομία που η HORECA 2022 πραγματοποιείται και μάλιστα με τόση επιτυχία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μου, συνάντησα μια έκθεση γεμάτη κόσμο, όπου έκλεισαν πολλές εμπορικές συμφωνίες. Ήμασταν απολύτως αποφασισμένοι ότι η έκθεση έπρεπε να γίνει για να σηματοδοτήσει την επανέναρξη της τουριστικής οικονομίας».

Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός  Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Peter Ottmann, CEO of the NürnbergMesse Group

Το παρών στην εκδήλωση των εγκαινίων έδωσε ο κ. Peter Ottmann, CEO του εκθεσιακού ομίλου της Nurnbergmesse, του οποίου είναι μέλος η FORUM SΑ, ο οποίος δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι «είναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι τη HORECA και είναι μια ξεχωριστή στιγμή για μένα γιατί, για τον όμιλο Nurnbergmesse, είναι η πρώτη έκθεση που πραγματοποιούμε φέτος και ελπίζουμε να ακολουθήσουν πολλές άλλες». Πρόσθεσε ακόμη ότι «η Ελλάδα έκανε μια δυναμική αρχή το 2022, με την έκθεση HORECA και για αυτό το λόγο ευχαριστώ την κυβέρνηση για την υποστήριξή της στην διεξαγωγή των εκθέσεων. Βάλτε μπροστά τις μηχανές και αφήστε πίσω την πανδημία για ένα μέλλον με ευημερία».

Στο βήμα της εκδήλωσης ανέβηκε και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι σημαντικό μέσα από την HORECA, να δίνουμε το μήνυμα της επανεκκίνησης, όπου οι άνθρωποι της αγοράς συναντιούνται και σηματοδοτούν τις τάσεις της αγοράς. Η έκθεση αποτελεί μια πλατφόρμα όπου μπορούμε να ανταλλάσσουμε και να δημιουργούμε τα τελικά προϊόντα του αύριο». Και τόνισε ότι η επιτυχία του ελληνικού ξενοδοχείου και του τουρισμού ξεκινάει εδώ, στη HORECA.  

Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος ΞΕΕ

Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ

Ο κ. Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, τόνισε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ότι «η επάνοδος της HORECA είναι μια νησίδα ελπίδας και όπως όλοι διαπιστώσαμε σήμερα η μεγάλη προσέλευση του κλάδου δείχνει ότι παρά τις δυσκολίες των δύο τελευταίων ετών είμαστε έτοιμοι να πάμε την οικονομία και τη χώρα, ένα βήμα μπροστά».

Η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κα. Κατερίνα Νοτοπούλου, σημείωσε κατά την ομιλία της ότι «η επιστροφή της HORECA, είναι – σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία- μία πολύ θετική είδηση για τον κόσμο του τουρισμού και για όλους εμάς. Η φετινή έκθεση, με το πλήθος εκθετών και επισκεπτών, αναδεικνύει την ανυπομονησία και την ελπίδα του κόσμου του τουρισμού να επανέλθει το συντομότερο δυνατό σε μια δυναμική τροχιά ανάκαμψης».

Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Αντιπρόεδρος Βουλής

Κατερίνα Νοτοπούλου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων του κλάδου ήταν παρόντες 

Παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, o κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, o κ. Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Αντιπρόεδρος Βουλής, ο κ. Μιχάλης Κατρίνης, Επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΚΙΝΑΛ, η κα. Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος ΕΟΤ, ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ο κ. Τάσος Πρωτοψάλτης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ο κ. Πάνος Μωραΐτης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου επιχειρήσεων εξοπλισμού μαζικής εστίασης, ο κ. Γιάννης Μπενόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Καφέ, και ο κ. Ιωάννης Γλύκος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση των εγκαινίων

Θανάσης Γιαλούρης, Αντιπρόεδρος Forum SA

Tέλος, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ο Πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου κ. Mohamed Sbihi, οι εμπορικοί ακόλουθοι της Πρεσβείας του Βασιλείου του Μαρόκου, κύριοι Dalal Ziadi και Rime Mrimi. Όπως επίσης  ο Πρέσβης της Γεωργίας κ. David Dondua, ο Πρόξενος της Γεωργίας κ. George Shoshitashvilio Eμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας της Πορτογαλίας κ. Laurent  Armaos, οι Εμπορικοί Ακόλουθοι της Πρεσβείας της Βραζιλίας κυρίες Lilian Burlamaqui Duarte και Mônica Miranda, η Πρέσβειρα της Νότιας Αφρικής κα. BR Sisulu, ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Νότιας Αφρικής, κ. K Mgojo και ο Πρέσβης της Ταϊλάνδης κ. Attakarn Wongchanamas, ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ταϊλάνδης κ. Pornsith Pibulnakarintr,  ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Αιγύπτου MsKamal Ahmedo Πρέσβης της Ινδονησίας, ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ινδονησίας Mr Ramadhan και ο Εμπορικός Ακόλουθος B‘ της Ινδονησίας Mr Septian.

Εγγραφείτε στο Newsletter