7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Ο κλάδος της φιλοξενίας δίνει ραντεβού για 3η ημέρα στη HORECA

Ο κλάδος της φιλοξενίας δίνει ραντεβού για 3η ημέρα στη HORECA

Η προσέλευση επαγγελματιών από τον κλάδο της φιλοξενίας από όλη την Ελλάδα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς για 3η συνεχόμενη ημέρα.

Η 3η ημέρα λειτουργίας της HORECA δείχνει από νωρίς ότι θα είναι μία ακόμα ημέρα όπου θα γίνουν σημαντικές συναντήσεις και θα αποτελέσει το κέντρο εξελίξεων και επενδύσεων στον κλάδο της φιλοξενίας. Ήδη από την πρώτη ώρα που η έκθεση άνοιξε τις πύλες της, είναι φανερό ότι θα συνεχιστεί το θετικό κλίμα που επικρατεί όλες τις προηγούμενες ημέρες λειτουργίας της και είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της μεγάλης εμπορικής αποτελεσματικότητας της.

Οι 500 εκθέτες από τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιούν πλήθος ουσιαστικών συναντήσεων στα περίπτερά τους, οι οποίες πληθαίνουν όσο περνάει η ώρα, και παράλληλα οι επισκέπτες εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους από την ποικιλία, την ποιότητα και την καινοτομία των εκθεμάτων. Μάλιστα, η εικόνα που επικρατεί στα halls του εκθεσιακού είναι αυτή των επιχειρηματιών που επισφραγίζουν νέα deals και ανανεώνουν ήδη πετυχημένες συνεργασίες. Και όλα αυτά πάντοτε σε ένα covid-free περιβάλλον.

Η ιδιαίτερη περίοδος της πανδημίας έχει δημιουργήσει νέες απαιτήσεις για τον κλάδο. Όπως ήδη δηλώνουν πολλοί επισκέπτες, με την επίσκεψή τους στην HORECA έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκθέτες για τις νέες αυτές ανάγκες της επιχείρησής τους και να βρουν όλα τα καινοτόμα προϊόντα για να «εισάγουν» τις υποδομές και τις υπηρεσίες τους στη νέα post covid εποχή.

Έντονη δράση υπάρχει και σήμερα στα stages των special events

Για 3η ημέρα, οι παράλληλες εκδηλώσεις κεντρίζουν το ενδιαφέρον αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια τόσο για τον ενημερωτικό όσο και τον επιμορφωτικό χαρακτήρα τους. Οι εισηγήσεις και οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις δύο πρώτες ημέρες με την συμμετοχή των ειδικών απέσπασαν θετικότατα σχόλια από όσους είχαν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν, καθώς έλυσαν πολλές απορίες και άνοιξαν νέους ορίζοντες στα επαγγελματικά τους οράματα.

Στην σκηνή του Coffee Events στο Hall 1 πραγματοποιούνται σήμερα οι τελικοί των δύο πανελλήνιων πρωταθλημάτων Barista και Brewers Cup. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Παράλληλα, στο ίδιο hall και στο stage του Beer & Spirits Show πραγματοποιούνται και σήμερα masterclasses, tastings και workshops με κορυφαία στελέχη της αγοράς του ποτού, βραβευμένους bartenders και ιδιοκτήτες bar, τα οποία έχουν ξεχωρίσει τόσο στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, θα αναλυθούν θέματα όπως η wine list για ένα all day café bar και η τάση του Aperitivo. Η δράση κορυφώνεται στις 15:00 με τον πανελλήνιο διαγωνισμό από την Ένωση Bartender Ελλάδος, τον 26ο Classic Cocktail. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και σήμερα η θεματολογία στο Business Lab στο Hall 3. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη μεταξύ άλλων, στα social media, την διαχείριση των κριτικών, το σωστό περιεχόμενο για το website μίας επιχείρησης του κλάδου και πολλά άλλα θέματα για την εποικοδομητική και ουσιαστική digital παρουσία της. Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Στην σκηνή του Gastronomy Forum στο Hall 4, θα βρεθούν σημαντικοί chef και καταξιωμένοι ειδικοί της γαστρονομίας που θα αναλύσουν μεταξύ άλλων, τη βιωσιμότητα στις κουζίνες και την αειφορία και τις πράσινες πρακτικές στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο. Στα highlights της ημέρας είναι οι βραβεύσεις εστιατορίων από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τη HORECA από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τα οποία αποτελούν από μόνα τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς και έχουν συμβάλλει όχι μόνο στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας αλλά και του ίδιου του τόπου.

Εγγραφείτε στο Newsletter