7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Η HORECA υποδέχεται ξανά με ασφάλεια τους ανθρώπους της φιλοξενίας

Η HORECA υποδέχεται ξανά με ασφάλεια τους ανθρώπους της φιλοξενίας

Η έκθεση που άλλαξε τα δεδομένα για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση στη χώρα μας, επέστρεψε δυναμικά και covid free. Η πρώτη μέρα ήδη ξεκίνησε σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας.

Η HORECA υποδέχεται από νωρίς το πρωί, στο Metropolitan Expo, πλήθος επαγγελματιών από ξενοδοχεία, εστιατόρια, cafes και bar. Το πλέον πολυαναμενόμενο εκθεσιακό γεγονός, θα σφραγίσει αυτό το τετραήμερο, με την επιστροφή του, τη νέα εποχή για τον κλάδο της φιλοξενίας.

Oι επαγγελματίες των Ξενοδοχείων, της Μαζικής Εστίασης και της Καφεστίασης έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ολόκληρη την προμηθευτική αλυσίδα, κορυφαίες επιχειρήσεις με ξενοδοχειακό και εστιατορικό εξοπλισμό, τεχνολογικές λύσεις και διαδικτυακές υπηρεσίες, καθώς και εταιρείες που ειδικεύονται στην κατασκευή, την ανακαίνιση και την εξοικονόμηση ενέργειας. Και όλα αυτά σε ένα covid-free και ασφαλές περιβάλλον. Ήδη τα halls έχουν αρχίσει να γεμίζουν και έχουν ξεκινήσει τα ραντεβού των επισκεπτών με τους εκθέτες. Στα περίπτερα των 500 εκθετών παρουσιάζονται καινοτόμες λύσεις αλλά και προϊόντα που θα δώσουν την δυνατότητα στους επισκέπτες να εκσυγχρονίσουν, εξοπλίσουν ή να ανακαινίσουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά και να προσφέρουν ένα αναβαθμισμένο προϊόν και υπηρεσίες στον πελάτη τους.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 14:00 από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και παρουσία εκπροσώπων από την πολιτική ζωή του τόπου μας.

Νέες τεχνικές, καινοτόμες προτάσεις και πρωτότυπες ιδέες θα κυριαρχήσουν στα special events

Η 16η HORECA, πέρα από τον πλούτο  των εκθεμάτων αιχμής και τον πλουραλισμό σε προτάσεις, λύσεις και ιδέες που προσφέρουν οι 500 εκθέτες, επιφυλάσσει και μία πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων που έχουν στόχο να ενημερώσουν καθώς και να δώσουν λύσεις στις ανάγκες του σύγχρονου ξενοδόχου αλλά και του επαγγελματία της καφεστίασης και της μαζικής εστίασης.

Η HORECA φιλοξενεί στο Hall 1, το Beer & Spirits Show, το κορυφαίο event στο χώρο του bartending, καθώς και τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς της Ένωσης Bartenders Ελλάδος. Οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης που θα δώσουν το «παρών» σήμερα στις παρουσιάσεις, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν μεταξύ άλλων, για τα διαφορετικά πρόσωπα του all day café, την χρήση των ελληνικών αποσταγμάτων σε κοκτέιλ και τα «Do’s and Don’ts» στο delivery των cocktails.Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Στην σκηνή των Coffee Events στο Hall 1, φιλοξενούνται τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του SCA Greece, με τη «μάχη» να ξεκινάει σήμερα με τους ημιτελικούς στην κατηγορία Greek Barista. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ

Στο Hall 3, στο Business Lab θα παρουσιαστούν όλες οι νέες εξελίξεις σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του κλάδου HORECA, οι πλέον σύγχρονες τάσεις και οι καλύτερες πρακτικές στη μετά COVID εποχή. Χωρισμένο σε τρεις μεγάλες θεματικές ενότητες (Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Café-Bar) θα παρουσιάσει σήμερα 10 διαφορετικές ομιλίες από τις 12:00 έως και τις 18:00. Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Στο Hall 4, καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι chef μέσα από ιδιαίτερα masterclasses και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, στο πλαίσιο του Gastronomy Forum, με τη σφραγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, θα αναδείξουν την αειφόρο γαστρονομία και τη σημασία της στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, καθώς και τρόπους που μπορεί να υιοθετηθεί στην ελληνική κουζίνα. Σήμερα, 1η ημέρα θα αναδειχθούν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως οι Βιολογικές καλλιέργειες, η Πράσινη Γαστρονομία και η Ωμοφαγία. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter