Μία έκθεση παγκοσμίου επιπέδου

7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Όλος ο κλάδος των ξενοδοχείων και της εστίασης δίνει το «παρών» για 2η ημέρα

Όλος ο κλάδος των ξενοδοχείων και της εστίασης δίνει το «παρών» για 2η ημέρα

Μετά από μία άκρως επιτυχημένη πρώτη ημέρα, η 17η HORECA υποδέχεται για δεύτερη ημέρα χιλιάδες επαγγελματίες από την τουριστική βιομηχανία και την μαζική εστίαση.

Με αμείωτους ρυθμούς, από νωρίς το πρωί, προχωράει η προσέλευση των επισκεπτών στο Metropolitan Expo. Η HORECA και οι 500 εκθέτες της υποδέχονται για δεύτερη ημέρα τους επιχειρηματίες και τα στελέχη από τον ξενοδοχειακό κλάδο και τη μαζική εστίαση, που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της χώρας. Μετά από μία άκρως επιτυχημένη πρώτη ημέρα, από πλευράς προσέλευσης επαγγελματιών, οι προσδοκίες είναι ακόμα μεγαλύτερες καθώς σήμερα, Σάββατο, αναμένεται να πραγματοποιηθούν ακόμα περισσότερα meetings ανάμεσα σε εκθέτες και δυνητικούς πελάτες.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν, παρουσιάζουν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, στα εντυπωσιακά τους περίπτερα, όλες τις νέες και καινοτόμες λύσεις που χρειάζονται οι επαγγελματίες του κλάδου για να εκσυγχρονίσουν, να εξοπλίσουν ή να ανακαινίσουν τις επιχειρήσεις τους αλλά και για να προσφέρουν αναβαθμισμένα προϊόντα και υπηρεσίες στον πελάτη τους. Οι decision makers του κλάδου που επισκέπτονται την έκθεση και τη 2η ημέρα λειτουργίας της, εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους από την ποικιλία, την ποιότητα και την καινοτομία των εκθεμάτων, ενώ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τις καινοτόμες ιδέες και προτάσεις που παρουσιάζονται και σήμερα στα ποικίλα special events.

Καινοτομίες, τάσεις και ομιλίες από experts για το μέλλον του κλάδου

Η 2η ημέρα της HORECA πέρα από τη δυναμική προσέλευση των επαγγελματιών χαρακτηρίζεται και από ακόμα περισσότερη δράση στα stages των παράλληλων εκδηλώσεων. Οι επισκέπτες έχουν και σήμερα, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικές ομιλίες από ειδικούς και στελέχη του επιχειρηματικού κλάδου, στο stage του HORECA Lab, στο Ηall 1 εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και λαμβάνοντας πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις στους κλάδους των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, των μπαρ και των καφέ.­

Ανάμεσα στα ζητήματα που εξετάζονται είναι η δημιουργία μιας επιτυχημένης και κερδοφόρας επιχείρησης εστίασης από το Α ως το Ω, η εκπαίδευση του προσωπικού και η διαχείριση παραπόνων και κριτικών για καταστήματα εστίασης. Ακόμη, στο stage του HORECA Lab φιλοξενείται εκδήλωση από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης, με θεματολογία που περιλαμβάνει τα Πράσινα Ξενοδοχεία – Το παρόν και το μέλλον του Τουρισμού, καθώς και τον ρόλο της ποιότητας στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και την εμπιστοσύνη που γεννά στον καταναλωτή, με ομιλητές κορυφαία στελέχη του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου. Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Παράλληλα, πραγματοποιείται στο ίδιο stage σήμερα ο 10ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικού Cocktail που θα ξεκινήσει στις 16:00. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Chef παγκόσμιου βεληνεκούς θα μας μυήσουν και σήμερα στην τέχνη της γαστρονομίας στο Gastronomy Lab στο Hall 4. Οι παρουσιάσεις και τα live cooking shows στο stage του Gastronomy Lab μαγνητίζουν το κοινό από τις 11:00 το πρωί με πλούσια θεματολογία που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την παράδοση και τον εκσυγχρονισμό της ροδίτικης κουζίνας, τη HoReCa και τα τροφικά απόβλητα και τη θέση της Αγιορείτικης κουζίνας στις σάλες της υψηλής γαστρονομίας. Επίσης, θα βραβευτεί το εστιατόριο Μαραθιάς στην Τήνο. Στο stage θα ανέβουν ακόμη σήμερα, μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας γαστρονομίας όπως ο Pastry Chef Luc Debove και οι Pizzaiolo Luciano Sorbillo και Vito Monaco. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Στο πλαίσιο των Coffee Events σήμερα Σάββατο 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι ημιτελικοί διαγωνισμοί του Barista. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Η HORECA φιλοξενεί ακόμη σήμερα την Ημερίδα Fortune Greece που θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00 έως τις 14.00, στη Συνεδριακή Αίθουσα C2 του Metropolitan Expo και θα αναδείξει τις προκλήσεις που προκύπτουν για τον κλάδο από την εξέλιξη της τεχνολογίας, το απαραίτητο upskilling & reskilling για το ανθρώπινο δυναμικό και την ανάγκη για πιο βιώσιμες πρακτικές. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter