Η προσέλευση επαγγελματιών από τον κλάδο της φιλοξενίας από όλη την Ελλάδα συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.
Η 3η ημέρα λειτουργίας της HORECA δείχνει από νωρίς ότι θα είναι μία ακόμα ημέρα όπου θα γίνουν σημαντικές συναντήσεις και θα αποτελέσει το κέντρο εξελίξεων και επενδύσεων στον κλάδο της φιλοξενίας. Ήδη από την πρώτη ώρα που η έκθεση άνοιξε τις πύλες της, είναι φανερό ότι θα συνεχιστεί το θετικό κλίμα που επικρατεί όλες τις προηγούμενες ημέρες λειτουργίας της και είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της μεγάλης εμπορικής αποτελεσματικότητας της.
Οι 500 εκθέτες από τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιούν πλήθος ουσιαστικών συναντήσεων στα περίπτερά τους, οι οποίες πληθαίνουν όσο περνάει η ώρα, και παράλληλα οι επισκέπτες εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους από την ποικιλία, την ποιότητα και την καινοτομία των εκθεμάτων. Μάλιστα, η εικόνα που επικρατεί στα halls του εκθεσιακού είναι αυτή των επιχειρηματιών που επισφραγίζουν νέα deals και ανανεώνουν ήδη πετυχημένες συνεργασίες.
Έντονη δράση υπάρχει και σήμερα στα stages των special events
Για 3η ημέρα, οι παράλληλες εκδηλώσεις κεντρίζουν το ενδιαφέρον αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια τόσο για τον ενημερωτικό όσο και τον επιμορφωτικό χαρακτήρα τους. Οι εισηγήσεις και οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις δύο πρώτες ημέρες με την συμμετοχή των ειδικών απέσπασαν θετικότατα σχόλια από όσους είχαν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν, καθώς έλυσαν πολλές απορίες και άνοιξαν νέους ορίζοντες στα επαγγελματικά τους οράματα.
Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και σήμερα η θεματολογία στο HORECA Lab στο Hall 1. Η μέρα είναι αφιερωμένη μεταξύ άλλων, στα Χρηματοδοτικά Προγράμματα για Ξενοδοχεία, στις λύσεις πληρωμών και τη μηχανοργάνωση του Ξενοδοχείου, στα social media και το Digital Marketing. Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.
Η δράση των πανελλήνιων πρωταθλήματων cocktail κορυφώνεται σήμερα στις 16:00, με τον 27ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Classic Cocktail. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.
Στην σκηνή του Gastronomy Lab στο Hall 4, θα βρεθούν σημαντικοί chef και καταξιωμένοι ειδικοί της γαστρονομίας που θα αναλύσουν μεταξύ άλλων, θεματικές όπως: χόρτα & Βότανα της ελληνικής γης, και ο ελληνικός χειμώνας: εποχικότητα & εντοπιότητα, ενώ θα λάβει τιμητική διάκριση από την HORECA το εστιατόριο Cantina από τη Σίφνο. Ακόμη, θα ανέβει στο stage, ο Pastry Chef από το θρυλικό ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι και καθηγητής στην Ecole Ritz Escoffier, Martin Millouet ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με ένα πολύ ενδιαφέρον Masterclass, από την Plat Institute for Augmented Gastronomy της Βαρκελώνης. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.
Η HORECA φιλοξενεί σήμερα, στη συνεδριακή αίθουσα C1, το φόρουμ με τίτλο «Το Ελληνικό Οικοσύστημα Φιλοξενίας» από την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ). Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Τάσεις, προβλήματα, λύσεις και νέες γαστρονομικές συνήθειες θα συζητήσουν σήμερα εξειδικευμένοι ομιλητές και φορείς στην συνεδριακή αίθουσα C2, στο πλαίσιο της Διημερίδας Γαστρονομίας από το Chef’s Club of Greece. Συγκεκριμένα, θα αναλυθούν θέματα όπως ο πληθωρισμός στο χώρο της εστίασης, το νέο παραγωγικό μοντέλο για ασφαλή και επαρκή τρόφιμα, η διασύνδεση της γαστρονομίας με τον τουρισμό, η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στην εστίαση και τον τουρισμό καθώς και ο βιγκανισμός και τα plant based τρόφιμα. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Στην σκηνή του Coffee Events στο Hall 1 πραγματοποιείται σήμερα ο Ημιτελικός Brewers Cup. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.