Ξεκίνησε η 3η ημέρα της HORECA 2024 μαζί με τάσεις, καινοτομίες & ευκαιρίες για networking και deals. Σας περιμένουμε στο Metropolitan Expo μέχρι τις 19:00.
Η 3η ημέρα λειτουργίας της HORECA δείχνει από νωρίς ότι θα είναι μία ακόμα ημέρα όπου θα γίνουν σημαντικές συναντήσεις και θα αποτελέσει το κέντρο εξελίξεων και επενδύσεων στον κλάδο της φιλοξενίας.
Οι 500 εκθέτες από τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιούν πλήθος ουσιαστικών συναντήσεων στα περίπτερά τους, οι οποίες πληθαίνουν όσο περνάει η ώρα, και παράλληλα οι επισκέπτες εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους από την ποικιλία, την ποιότητα και την καινοτομία των εκθεμάτων. Μάλιστα, η εικόνα που επικρατεί στα halls του εκθεσιακού είναι αυτή των επιχειρηματιών που επισφραγίζουν νέα deals και ανανεώνουν ήδη πετυχημένες συνεργασίες.
Ο παλμός των εξελίξεων στα stages των special events
Για 3η ημέρα, οι παράλληλες εκδηλώσεις κεντρίζουν το ενδιαφέρον αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια τόσο για τον ενημερωτικό όσο και τον επιμορφωτικό χαρακτήρα τους. Οι εισηγήσεις και οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις δύο πρώτες ημέρες με την συμμετοχή των ειδικών απέσπασαν θετικότατα σχόλια από όσους είχαν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν, καθώς έλυσαν πολλές απορίες και άνοιξαν νέους ορίζοντες στα επαγγελματικά τους οράματα.
Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και σήμερα η θεματολογία στο HORECA Βusiness Lab στο Hall 3. Η μέρα είναι αφιερωμένη μεταξύ άλλων, στην πρωτοβουλία Farm to Fork, στην ομιλία του ΣΕΕΜΕ: Επαναπροσδιορίζοντας την ασφάλεια στη χρήση του επαγγελματικού εξοπλισμού και στη σημασία της βιωσιμότητας για την επιβίωση των ξενοδοχείων. Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.
Στην σκηνή του Gastronomy Lab στο Hall 4, θα βρεθούν σημαντικοί chef και καταξιωμένοι ειδικοί της γαστρονομίας που θα αναλύσουν μεταξύ άλλων, θεματικές όπως: η εξέλιξη της ψαροφαγίας, τα μαγειρευτά και η Μεξικάνικη κουζίνα: από το street food στο fine dining. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.
Η HORECA φιλοξενεί σήμερα, στη συνεδριακή αίθουσα C1, την Ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.), με θέμα «Η εστίαση στη νέα εποχή». Η πρόσβαση στη χρηματοδότηση και τα τραπεζικά εργαλεία εστιασμένα στην εστίαση και αναψυχή, η επόμενη μέρα για το φορολογικό και ο γρίφος της αγοράς ενέργειας στις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, είναι μερικά από τα θέματα που θα διαπραγματευτούν εξειδικευμένοι ομιλητές και φορείς. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Οι τάσεις και οι καινοτομίες που απασχολούν τον κλάδο της εστίασης αλλά και οι νέες γαστρονομικές συνήθειες θα αναλυθούν εις βάθος σήμερα, στη συνεδριακή αίθουσα C2, στο πλαίσιο της Ημερίδας Γαστρονομίας από το Chef’s Club of Greece. Οι καινοτομίες στον εξοπλισμό εστίασης και οι εφαρμογές στην κουζίνα, η πράσινη γαστρονομία και η δυνατότητα εφαρμογής της στα ελληνικά δεδομένα, η Ιατρική Μαγειρική, ο Γαστροτουρισμός & ο Οινοτουρισμός, η τέχνη του σωστού συνδυασμού με κρασί, νερό και αλκοολούχα και πολλά άλλα θέματα θα αναλυθούν εις βάθος. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Στην σκηνή του Coffee Events στο Hall 1 πραγματοποιείται σήμερα ο Ημιτελικός Brewers Cup.
Η σημασία, αλλά και το στήσιμο μιας σωστής beer list, τα είδη της μπίρας και το ιδανικό beer and food pairing αλλά και η άνοδος που γνωρίζουν τα taprooms θα είναι μερικά από τα θέματα που θα παρουσιάσουν σήμερα οι ειδικοί στο Beer & Spirits Show stage στο Hall 1. Η δράση των πανελλήνιων πρωταθλήματων cocktail κορυφώνεται σήμερα με τον 28ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Classic Cocktail After Dinner. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.
Θα τα πούμε HORECA!