Μία έκθεση παγκοσμίου επιπέδου

7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Η HORECA υποδέχεται επαγγελματίες του κλάδου από κάθε γωνιά της χώρας

Η HORECA υποδέχεται επαγγελματίες του κλάδου από κάθε γωνιά της χώρας

Το πολυαναμενόμενο και πιο επιδραστικό εκθεσιακό event στην Ελλάδα άνοιξε σήμερα τις πύλες του και η προσέλευση είναι αξιοσημείωτη, ήδη από τις πρώτες ώρες.

Η HORECA υποδέχεται από νωρίς το πρωί, στο Metropolitan Expo, πλήθος επαγγελματιών από ξενοδοχεία, εστιατόρια, cafes και bar και όλα δείχνουν ότι το πολυαναμενόμενο εκθεσιακό γεγονός θα αποτελέσει για άλλη μια φορά, την κορυφαία εμπορική συνάντηση για τους επαγγελματίες του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης.
Oι επαγγελματίες του χώρου έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ολόκληρη την προμηθευτική αλυσίδα, κορυφαίες επιχειρήσεις με ξενοδοχειακό και εστιατορικό εξοπλισμό, τεχνολογικές λύσεις και διαδικτυακές υπηρεσίες. Επίσης, θα ανακαλύψουν από κοντά προτάσεις που έχουν ως στόχο να κάνουν τις επιχειρήσεις τους λειτουργικές και μοντέρνες αλλά και λύσεις για ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση φυσικών πόρων και κόστους. Ήδη τα halls έχουν αρχίσει να γεμίζουν και έχουν ξεκινήσει τα ραντεβού των επισκεπτών με τους εκθέτες. Στα περίπτερα των 500 εκθετών παρουσιάζονται όλες οι νέες τάσεις, τα καινοτόμα προϊόντα και οι σύγχρονες τεχνολογίες που αναζητούν οι επαγγελματίες για να εκσυγχρονίσουν, εξοπλίσουν ή να ανακαινίσουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά και να προσφέρουν ένα αναβαθμισμένο προϊόν και υπηρεσίες στον πελάτη τους.
Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 10.30 από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου Μαρίας Νικόλτσιου και παρουσία εκπροσώπων από την πολιτική ζωή του τόπου μας.

Νέες τεχνικές, καινοτόμες προτάσεις και πρωτότυπες ιδέες θα κυριαρχήσουν στα special events

Η 17η HORECA ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των επισκεπτών της για γνώση και εξειδίκευση φιλοξενεί και φέτος μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν στόχο να ενημερώσουν, καθώς και να δώσουν λύσεις στις ανάγκες του σύγχρονου ξενοδόχου αλλά και του επαγγελματία της καφεστίασης και της μαζικής εστίασης.

Η έκθεση φιλοξενεί το 6ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας που διοργανώνεται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος σε συνεργασία με την Phocuswright. Στελέχη του hospitality παγκοσμίου βεληνεκούς θα αναλύσουν σήμερα Παρασκευή στις 11.00 στη συνεδριακή αίθουσα C1, τις τάσεις που διαμορφώνουν την επόμενη ημέρα της φιλοξενίας και θα αναδείξουν την βιωσιμότητα ως μοχλό ανάπτυξης του τουρισμού. Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Στο Hall 1, στο HORECA Lab σε όλη τη διάρκεια της ημέρας έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη του κλάδου ΗoReCa καθώς και ειδικοί σε θέματα management και marketing θα παρουσιάσουν όλες τις τάσεις και εξελίξεις σε 10 διαφορετικές ομιλίες από τις 12:00 έως και τις 18:10. Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Η HORECA σε συνεργασία με τον Χάρη Χαραλαμπίδη και την Gastronomy Essentials παρουσιάζει φέτος για πρώτη φορά το γαστρονομικό event Gastronomy Lab. Στο ειδικά διαμορφωμένο και εντυπωσιακό stage στο Hall 4 θα φιλοξενηθούν μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας αλλά και εγχώριας γαστρονομίας, παρουσιάζοντας όλες τις νέες τάσεις και τεχνικές που επικρατούν παγκοσμίως. Σήμερα, 1η ημέρα θα αναδειχθούν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως ο αρωματικός χάρτης των ελληνικών γεύσεων, τα αλλαντικά της θάλασσας και η ενσωμάτωση της ελληνικής παράδοσης στην ιαπωνική κουζίνα και θα βραβευτεί το εστιατόριο Peskesi στο Ηράκλειο Κρήτης. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Στην σκηνή των Coffee Events στο Hall 1, φιλοξενούνται τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του SCA Greece, με τη «μάχη» να ξεκινάει σήμερα με τον τελικό στην κατηγορία Cup Tasters. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter