7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Η 2η ημέρα ξεκίνησε & we are so excited! Σας περιμένουμε

Η 2η ημέρα ξεκίνησε & we are so excited! Σας περιμένουμε

Μετά από μία άκρως επιτυχημένη πρώτη ημέρα, η 18η HORECA υποδέχεται για δεύτερη ημέρα χιλιάδες επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Με αμείωτους ρυθμούς, από νωρίς το πρωί, προχωράει η προσέλευση των επαγγελματιών επισκεπτών στο Metropolitan Expo. Η HORECA και οι 500 εκθέτες της υποδέχονται για δεύτερη ημέρα τους επιχειρηματίες και τα στελέχη από τον ξενοδοχειακό κλάδο και τη μαζική εστίαση, που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της χώρας. Μετά από μία άκρως επιτυχημένη πρώτη ημέρα, από πλευράς προσέλευσης επαγγελματιών, οι προσδοκίες είναι ακόμα μεγαλύτερες καθώς σήμερα, Σάββατο, αναμένεται να πραγματοποιηθούν ακόμα περισσότερα meetings ανάμεσα σε εκθέτες και δυνητικούς πελάτες.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν, παρουσιάζουν καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, στα εντυπωσιακά τους περίπτερα, όλες τις νέες και καινοτόμες λύσεις που χρειάζονται οι επαγγελματίες του κλάδου για να εκσυγχρονίσουν, να εξοπλίσουν ή να ανακαινίσουν τις επιχειρήσεις τους αλλά και για να προσφέρουν αναβαθμισμένα προϊόντα και υπηρεσίες στον πελάτη τους. Οι decision makers του κλάδου που επισκέπτονται την έκθεση και τη 2η ημέρα λειτουργίας της, εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους από την ποικιλία, την ποιότητα και την καινοτομία των εκθεμάτων, ενώ είναι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τις καινοτόμες ιδέες και προτάσεις που παρουσιάζονται και σήμερα στα ποικίλα special events.

Καινοτομίες & τάσεις από experts για το μέλλον του κλάδου

Η 2η ημέρα της HORECA πέρα από τη δυναμική προσέλευση των επαγγελματιών χαρακτηρίζεται και από ακόμα περισσότερη δράση στα stages των παράλληλων εκδηλώσεων.

Η έκθεση φιλοξενεί σήμερα το 7ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας που διοργανώνεται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος με τη συνεργασία της Questex.  Στελέχη του hospitality παγκοσμίου βεληνεκούς θα χαρτογραφήσουν στις 10.30 στη συνεδριακή αίθουσα C1, τη νέα απαιτητική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στον ξενοδοχειακό  κλάδο και θα αναλύσει τις προκλήσεις που αναδύονται καθώς ο ελληνικός τουρισμός φτάνει στην ωριμότητά του. Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Οι επισκέπτες έχουν και σήμερα, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξαιρετικές ομιλίες από ειδικούς και στελέχη του επιχειρηματικού κλάδου, στο stage του HORECA Βusiness Lab, στο Ηall 3 εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και λαμβάνοντας πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις στους κλάδους των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, των μπαρ και των καφέ.

Ανάμεσα στα ζητήματα που εξετάζονται είναι η αναζήτηση ταλέντων για ξενοδοχεία, η αξιολόγηση των ελληνικών ξενοδοχείων, τα χρηματοδοτικά προγράμματα και οι επιδοτήσεις για τα ξενοδοχεία, η Μηχανοργάνωση και ο Έλεγχος Ποιότητας στην Εστίαση, καθώς και με ποιον τρόπο μπορεί μια επιχείρηση εστίασης να περάσει ομαλά στην επόμενη γενιά. Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Chef παγκόσμιου βεληνεκούς θα μας μυήσουν και σήμερα στην τέχνη της γαστρονομίας στο Gastronomy Lab στο Hall 4. Οι παρουσιάσεις και τα live cooking shows στο stage του Gastronomy Lab μαγνητίζουν το κοινό από τις 11:00 το πρωί με πλούσια θεματολογία που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την τρισδιάστατη εκτύπωση στη γαστρονομία, τα Zero Waste Cocktails και την της Lactose Free ζαχαροπλαστική. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Στο πλαίσιο των Coffee Events σήμερα Σάββατο 10 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο ημιτελικός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Barista. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ακόμη, στο Beer & Spirits Show stage στο Hall 1, θα αναλυθεί η σημασία της αναγεννητικής γεωργίας στον χώρο του καφέ ενώ πραγματοποιείται ο 11ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικού Cocktail. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter