Πλήθος επιχειρηματιών και στελεχών από τον κλάδο της φιλοξενίας, έδωσαν το παρών την 1η ημέρα της HORECA. Η προσέλευση επαγγελματιών που είναι πραγματικοί decision makers του κλάδου γέμισε τους εκθέτες με αισιοδοξία για επιτυχημένες εμπορικές συμφωνίες.
Από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της, η HORECA 2023 επιβεβαιώνει τον τίτλο της μεγαλύτερης έκθεσης στην Ελλάδα για την Τροφοδοσία και τον Εξοπλισμό των Ξενοδοχείων και των μονάδων Μαζικής Εστίασης και αφήνει υποσχέσεις για ένα πλούσιο τετραήμερο, γεμάτο εμπορικές συμφωνίες, ανταλλαγή ιδεών και ενημέρωσης νέων τάσεων. Ένας μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών και στελεχών από τον κλάδο της φιλοξενίας, έδωσαν από νωρίς το πρωί το παρών. Ένα πλήθος καινοτόμων προϊόντων και λύσεων είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, σημαντικοί decision makers του κλάδου, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους, αλλά και να ενημερωθούν γύρω από τις εξελίξεις σε επίπεδο παροχών υπηρεσιών για τον κλάδο της φιλοξενίας.
Οι 500 εκθέτες έμειναν εντυπωσιασμένοι και ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι μπορεί να ήταν μόνο η πρώτη ημέρα της έκθεσης, ωστόσο οι επισκέπτες είχαν έρθει αποφασισμένοι να συζητήσουν μαζί τους για τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησής τους και να βρουν λύσεις στα θέματα που απασχολούν το ξενοδοχείο τους ή το εστιατόριο και το καφέ τους και να φύγουν από την έκθεση με πραγματικές προτάσεις και ιδέες, αλλά και φυσικά τέλος να συγκρίνουν τιμές και να κλείσουν απευθείας εμπορικές συμφωνίες.
Λαμπερά εγκαίνια με πλήθος εκπροσώπων της αγοράς και της πολιτικής
Δυναμικό παρών έδωσαν οι εκπρόσωποι του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και των κορυφαίων θεσμικών φορέων του Τουρισμού στα εγκαίνια της HORECA 2023, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 11:00 από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ
Special events που ενημέρωσαν και ενέπνευσαν
Οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης αποτέλεσαν πόλο έλξης για κάθε επαγγελματία που θέλει να παραμένει updated για να είναι η επιχείρησή του ισάξια των τάσεων και των απαιτήσεων της εποχής.
Η έκθεση φιλοξένησε το 6ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας που διοργανώθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος σε συνεργασία με την Phocuswright. Στελέχη του hospitality παγκοσμίου βεληνεκούς ανέλυσαν τις τάσεις που διαμορφώνουν την επόμενη ημέρα της φιλοξενίας και ανέδειξαν τη βιωσιμότητα ως μοχλό ανάπτυξης του τουρισμού.>>
Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν τόσο οι παρουσιάσεις του HORECA Lab όσο και του Gastronomy Lab. Οι εισηγήσεις και τα panel κέντρισαν το ενδιαφέρον επισκεπτών αλλά και εκθετών που γέμισαν τα stages που είχαν στηθεί στα Hall 1 και Hall 4 αντίστοιχα. Από νωρίς το πρωί μέχρι το κλείσιμο της έκθεσης, εκατοντάδες επισκεπτών συνέρρεαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των παράλληλων εκδηλώσεων, για να παρακολουθήσουν με αμείωτο ενδιαφέρον το πλούσιο πρόγραμμα θεματικών events την 1η μέρα της HORECA.
Συγκεκριμένα, στο stage του HORECA Lab (Hall 1), οι επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης που έδωσαν το «παρών» σήμερα στις παρουσιάσεις, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μεταξύ άλλων, για τους ελληνικούς προορισμούς που αναζητούν οι τουρίστες για το καλοκαίρι 2023, για τα Online κανάλια & Οffline τουριστικά γραφεία, για τις τελευταίες τάσεις στην εστίαση καθώς και τον τρόπο προσέλκυσης τουριστών στα καταστήματα εστίασης. Ακόμη, φιλοξενήθηκε η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση από τη Συμμαχία Stirizo_HORECA με θεματική: Εστίαση και Φιλοξενία – Λιγότεροι έμμεσοι φόροι σημαίνει ώθηση στην ανάπτυξη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Λίγα μέτρα πιο κάτω διεξήχθησαν τα Coffee Events με τους τελικούς στην κατηγορία Cup Tasters του SCA Greece να κλέβουν τις εντυπώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Για τους επαγγελματίες στο χώρο της γαστρονομίας, όπου οι εξελίξεις τρέχουν με γοργούς ρυθμούς, πραγματοποιήθηκε το γαστρονομικό event Gastronomy Lab (Hall 4), σε συνεργασία με τον Χάρη Χαραλαμπίδη και την Gastronomy Essentials. Το stage φιλοξένησε μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας αλλά και εγχώριας γαστρονομίας και αναδείχθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως ο αρωματικός χάρτης των ελληνικών γεύσεων, τα αλλαντικά της θάλασσας και η ενσωμάτωση της ελληνικής παράδοσης στην ιαπωνική κουζίνα και βραβεύθηκε το εστιατόριο Peskesi στο Ηράκλειο Κρήτης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.