7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Τεράστια προσέλευση επαγγελματιών και σήμερα, 4η ημέρα της HORECA

Τεράστια προσέλευση επαγγελματιών και σήμερα, 4η ημέρα της HORECA

Τελευταία ημέρα σήμερα για την 17η HORECA και η δυναμική προσέλευση επαγγελματιών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Μετά από ένα τριήμερο που χαρακτηρίστηκε από τεράστια επιτυχία – τόσο από τους 500 εκθέτες που είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκατοντάδες εμπορικές συζητήσεις, όσο και από τους επισκέπτες που μπόρεσαν να καλύψουν τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων τους σε διάφορους σημαντικούς τομείς, η κορυφαία εμπορική συνάντηση για τους κλάδους της Φιλοξενίας και της Μαζικής Εστίασης μπαίνει στην τελική της ευθεία. Οι 500 εκθέτες είναι από νωρίς στις επάλξεις ώστε να ανταπεξέλθουν στον καταιγισμό ερωτήσεων των δυνητικών πελατών και να παρουσιάσουν και σήμερα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Μάλιστα, η εικόνα που επικρατεί στα halls του εκθεσιακού είναι επιχειρηματιών που επισφραγίζουν νέα deals και ανανεώνουν ήδη πετυχημένες συνεργασίες.

Οι decision makers από κάθε γωνιά της Ελλάδας που επισκέπτονται την έκθεση, δηλώνουν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι καθώς το feedback που αφήνουν είναι ότι τους δόθηκε η δυνατότητα να δουν προϊόντα που πραγματικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στις επιχειρήσεις τους και όλοι στάθηκαν στην πληρότητα λύσεων σε όλους τους τομείς. Το σημαντικότερο είναι ότι από τις πρώτες τους δηλώσεις οι επισκέπτες και σήμερα αναφέρουν ότι έχουν την δυνατότητα να βρουν αυτά που έψαχναν σε όποια κατηγορία και αν ανήκει η επιχείρησή τους και με βάση όλα τα budget.

Έντονη δράση υπάρχει και σήμερα στα stages των special events

Εντυπωσιακή είναι και πάλι από τις πρώτες ώρες η κοσμοσυρροή στα special events με τις ομιλίες και τις εκδηλώσεις να καθηλώνουν τους επισκέπτες. Σήμερα, Δευτέρα πραγματοποιούνται οι τελευταίοι κύκλοι ομιλιών πάνω σε καίρια ζητήματα που αφορούν στον ευρύτερο κλάδο της φιλοξενίας αλλά και ρίχνουν αυλαία τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Cocktail και Καφέ.

Το HORECA Lab στο Hall 1, ολοκληρώνεται με επιμορφωτικές ομιλίες και συζητήσεις, όπως το Εργαστήριο Zero Waste που πραγματεύεται τους τρόπους αύξησης των εσόδων με σωστή διαχείριση υλικών, τη σωστή διαχείριση Κοστολογίου και Εξόδων, τη διαχείριση και την προσέλκυση πελατείας στην εστίαση μέσω των social media καθώς και τον ποιοτικό έλεγχο σε κουζίνα, μπαρ και σάλα. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Στο ίδιο stage, στις 14:30 θα διεξαχθεί ο 12ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Non Alcohol Cocktail και στη συνέχεια ο 2ος Διαγωνισμός Battle of the bars. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Η αφρόκρεμα των chefs παρουσιάζει τις γαστρονομικές τάσεις για 4η και τελευταία ημέρα στο Gastronomy Lab στο Hall 4. Η θεματολογία θα κινηθεί μεταξύ άλλων, γύρω από την αναμνησιακή γαστρονομία και την ολιστική της εφαρμογή, και την κοιλιοκάκη και τη διατροφή χωρίς γλουτένη. Στην συνέχεια, το εστιατόριο Soil θα λάβει τιμητική διάκριση από την HORECA και ακολουθεί η παρουσίαση ενός προγράμματος για την μετουσίωση των παραδοσιακών κρητικών γεύσεων. Το πρόγραμμα του Gastronomy Lab θα ολοκληρωθεί με μια θεματική για το βιολογικό ψωμί και τη διατροφική του αξία. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Αυλαία ρίχνει σήμερα και η Διημερίδα Γαστρονομίας από το Chef’s Club of Greece στην συνεδριακή αίθουσα C2, όπου, θα αναλυθούν μεταξύ άλλων, θεματικές όπως: ο ρόλος του διαδικτυακού marketing στην προώθηση της εστίασης και τη δημιουργία νέων αγορών, η υγιεινή διατροφή και η σύγχρονη γαστρονομία, η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα στα εστιατόρια το 2023, τα ελληνικά εστιατόρια του εξωτερικού, και η προώθηση των περιφερειακών κουζινών. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Στο πλαίσιο των Coffee Events σήμερα η αγωνία κορυφώνεται με τους τελικούς των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Brewers Cup και Barista.

Στο φινάλε της ημέρας, και μετά από τέσσερις πλούσιες σε εμπορικές συμφωνίες ημέρες, εκθέτες κι επισκέπτες θα αποχαιρετήσουν τις εγκαταστάσεις του Metropolitan Expo με χαμόγελα, απόρροια των σημαντικών εμπορικών οφελών που αποκόμισαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter