7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Η HORECA 2024 υποδέχεται decision makers από όλη την Ελλάδα

Η HORECA 2024 υποδέχεται decision makers από όλη την Ελλάδα

Το mega εκθεσιακό event για τους κλάδους του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης, έχει ήδη ξεκινήσει και υποδεχόμαστε όλους εσάς τους δυναμικούς επιχειρηματίες που αναζητάτε ότι πιο σύγχρονο 

Η HORECA 2024 υποδέχεται από νωρίς το πρωί, στο Metropolitan Expo, ένα τεράστιο πλήθος επαγγελματιών από ξενοδοχεία, εστιατόρια, cafes και bar. Ο καταξιωμένος εκθεσιακός θεσμός διεθνών προδιαγραφών θα αποτελέσει για άλλη μια φορά, την κορυφαία εμπορική συνάντηση για τους επαγγελματίες του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης.  

Decision makers από όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με κορυφαίες εταιρίες με ξενοδοχειακό και εστιατορικό εξοπλισμό, τεχνολογικές λύσεις και διαδικτυακές υπηρεσίες, καθώς και εταιρείες που ειδικεύονται στην τροφοδοσία, την κατασκευή και την διακόσμηση. Επίσης, θα ανακαλύψουν από κοντά προτάσεις που έχουν ως στόχο να κάνουν τις επιχειρήσεις τους λειτουργικές και μοντέρνες αλλά και λύσεις για ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση φυσικών πόρων και κόστους. Ήδη τα halls έχουν αρχίσει να γεμίζουν και έχουν ξεκινήσει τα ραντεβού των επισκεπτών με τους εκθέτες.   

Στα περίπτερα των 500 εκθετών παρουσιάζονται όλα τα καινοτόμα προϊόντα, πρωτοπόρες λύσεις, σύγχρονες υπηρεσίες και τεχνολογίες που αναζητούν οι επαγγελματίες για να εκσυγχρονίσουν, εξοπλίσουν ή να ανακαινίσουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά και να προσφέρουν ένα αναβαθμισμένο προϊόν και υπηρεσίες στον πελάτη τους. 

 Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 12.00 από τoν Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Σμυρλή, υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου Μαρίας Νικόλτσιου και παρουσία εκπροσώπων από την πολιτική ζωή του τόπου μας.   

Νέες τεχνικές και πρωτότυπες ιδέες θα κυριαρχήσουν στα special events 

Η 18η HORECA ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των επισκεπτών της για γνώση και εξειδίκευση φιλοξενεί και φέτος μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν στόχο να ενημερώσουν, καθώς και να δώσουν λύσεις στις ανάγκες του σύγχρονου ξενοδόχου, αλλά και του επαγγελματία της καφεστίασης και της μαζικής εστίασης.  

Στο Hall 3, στο HORECA Lab κορυφαίοι marketeers, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και στελέχη της αγοράς θα παρουσιάσουν θέματα, που αφορούν την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική εμπορικά ψηφιακή παρουσία των επιχειρήσεων του τουρισμού, αλλά και την οργάνωση και διοίκηση των ξενοδοχειακών μονάδων και των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης, με τρόπο άρτιο και αποτελεσματικό. Χωρισμένο σε δύο μεγάλες θεματικές ενότητες (Ξενοδοχεία και Restaurants-Café-Bar) θα παρουσιάσει σήμερα 8 διαφορετικές ομιλίες από τις 12:00 έως και τις 17:00. Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ. 

Η HORECA σε συνεργασία με τον Χάρη Χαραλαμπίδη και την Gastronomy Essentials παρουσιάζει για δεύτερη φορά το γαστρονομικό event Gastronomy Lab. Στο ειδικά διαμορφωμένο και εντυπωσιακό stage στο Hall 4 θα φιλοξενηθούν μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας αλλά και εγχώριας γαστρονομίας, παρουσιάζοντας όλες τις νέες τάσεις και τεχνικές που επικρατούν παγκοσμίως. Σήμερα, 1η ημέρα θα αναδειχθούν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως ο κόσμος του άρτου, η Κερκυραϊκή Γαστρονομία και η βιωσιμότητα στις κουζίνες. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. 

Στην σκηνή των Coffee Events στο Hall 1, φιλοξενούνται τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του SCA Greece, με τη «μάχη» να ξεκινάει σήμερα με τους τελικούς στην κατηγορία Cup Tasters και τους ημιτελικούς του Brewers Cup. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ. 

Δυναμικές αναμετρήσεις από ταλαντούχους bartenders και εξειδικευμένες παρουσιάσεις για την μπίρα θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον στο Beer & Spirits stage στο Hall 1. Σήμερα, η ημέρα ξεκινάει με παρουσίαση των ZERO WASTE HORECA AWARDS, και ομιλίες για την κατάλληλη beer list ανάλογα με το ύφος του cafe σας, ιδέες για πρωτότυπο beer food αλλά και Beer cocktails. Παράλληλα, για πρώτη φορά, στη HORECA 2024, θα γίνει η επίσημη πρώτη παρουσίαση του WORLD OF Beer Festival από την FORUM AΕ, σε δημοσιογράφους και στελέχη από την αγορά της μπίρας, στα πλαίσια του Beer & Spirits Show. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ. 

Εγγραφείτε στο Newsletter