7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

Gastronomy Lab

Oι top γαστρονομικές τάσεις ξανά στη HORECA

Καινοτομία και γεύσεις δίνουν κάθε χρόνο ραντεβού στα cooking seminars του Gastronomy Lab, προσφέροντας έμπνευση σε όλους εσάς τους, chefs & τους επαγγελματίες της εστίασης που θέλετε να είστε πάντα στο επίκεντρο των εξελίξεων και να γνωρίζετε όλες τις νέες τάσεις τους κλάδου σας.

Οι νέες τάσεις και όλες οι σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις επαγγελματικές κουζίνες παγκοσμίως έρχονται στο επίκεντρο του φετινού Gastronomy Lab με στόχο να γίνουν γνωστές στο κοινό της HORECA 2025. Από 7-10 Φεβρουαρίου το Hall 4 γεμίζει με αρώματα και γεύσεις εντυπωσιακών παρασκευών που δημιουργούν οι καλύτεροι chefs από Ελλάδα και εξωτερικό. Η φετινή διοργάνωση είναι γεμάτη μυστικά γύρω από τη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, καινοτόμες προσεγγίσεις στις παρουσιάσεις των πιάτων ενός εστιατορίου, πρακτικές για πιο βιώσιμες κουζίνες και ιδέες για τον εμπλουτισμό των menu και των παρεχόμενων υπηρεσιών μίας επιχείρησης εστίασης. Συντονιστής ολόκληρου του event είναι ο chef Χάρης Χαραλαμπίδης.

Zero waste cooking, νέα γλυκά και vegetarian επιλογές

Η έναρξη του Gastronomy Lab ξεκινά την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025 με ένα session αφιερωμένο στα εστιατοριακά γλυκά αποκλειστικά για μάγειρες από τον chef Ιωσήφ Συκιανάκη. Στη συνέχεια ο Γάλλος Julian Mercier μιλά για την ηθική γαστρονομία, τον σεβασμό στις πρώτες ύλες και την αξία των εποχιακών προϊόντων. Ο όμιλος Mitsis Hotels μοιράζεται τα μυστικά του μπουφέ, ενώ ο chef Θάνος Φέσκος παρουσιάζει οργανικούς τρόπους για να δώσουμε γεύση στο κρέας. Παράλληλα, ο chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος φέρνει στο επίκεντρο την ελληνική χορτοφαγική κουζίνα και ο chef Σταμάτης Μισομικές μας εισάγει στην κουλτούρα της zero-waste γαστρονομίας και δείχνει τρόπους εξοικονόμησης πρώτων υλών.

Διαστημικές τροφές, γαστροταβέρνες και το μενού μίας ουτοπίας

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου ανοίγει με ένα masterclass από τον chef Δημήτρη Κονταράτο σχετικά με τη βιολογική ωρίμανση κρεάτων και αλιευμάτων. Τη σκυτάλη παίρνει ο chef Κωνσταντίνος Μανδυλάς που μας βυθίζει στις ιδιαίτερα popular γαστροταβέρνες που επαναπροσεγγίζουν τις παραδοσιακές γεύσεις. Ο παγκοσμίου φήμης chef Denis Courtiade εκτοξεύει τις γευστικές συγκινήσεις και τη γαλλική γαστρονομία στο διάστημα για χάρη των αστροναυτών με σκοπό να διατηρήσουν τους επίγειους δεσμούς τους. Λίγο αργότερα ο Martin Millouet επαναπροσδιορίζει τη γλυκιά και επίγεια απόλαυση της σοκολάτας. Ο chef Δημήτρης Κατριβέσης αποκαλύπτει πως θα ήταν το μενού μίας ουτοπίας, ενώ ο Larhat Lahmer συνενώνει τα γλυκά της Γαλλίας με αυτά της Ανατολής.

Ο υγρός χρυσός του ελαιόλαδου, η βρώσιμη ομίχλη και ο κοινός τόπος συνείδησης και γαστρονομίας

Ο chef Αριστοτέλης Μέγκουλας ξεκινά τα σεμινάρια της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου με σημαντικές γνώσεις γύρω από το ελαιόλαδο. Το Plat Institute μας εισάγει στη φουτουριστική ιδέα της βρώσιμων νεφών και των εισπνεόμενων γεύσεων. Ο Πάνος Δήμου συνδέει επιστήμη, φιλοσοφία και γαστρονομία, ενώ ο Deni Courtiade εξηγεί πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της ενσυναίσθησης στην εστίαση. Παράλληλοι ομιλητές εκείνης της ημέρας είναι οι chefs Χάρης Παπαλίτσας και Μιχάλης Μάρθας.

Ελληνικές θαλασσινές γεύσεις και locality στην έννοια του bistro

Η τελευταία μέρα του Gastronomy Lab της HORECA 2025 ολοκληρώνεται με ένα βλέμμα στην ελληνική κουζίνα και τον εκσυγχρονισμό της. Ο chef Γιάννης Μπαξεβάνης παρουσιάζει τις σύγχρονες εκδοχές της θαλασσινής κουζίνας, ενώ ο Χάρης Νικολούζος προσφέρει στους επισκέπτες έναν νέο τρόπο κατανόησης του bistrot. Συμμετέχοντες στα cooking shows του Gastronomy Lab της Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου οι Δημήτρης Χρονόπουλος, Αλέξανδρος Αλεξίου, Αθηναγόρας Κωστάκος και ο Νίκος Ρούσσος.

11:00-12:00

Τίτλος: Σύγχρονα Εστιατορικά Γλυκά, από μάγειρες για μάγειρες

Speaker: Iωσήφ Συκιανάκης

12:15-13:15

Τίτλος: Εxperience zero-waste cooking that combines flavour, and sustainability!

Speaker: Chef Julian Mercier – Ecole Ducasse

13:30-14:30

Τίτλος: Αναβαθμίζοντας την Εμπειρία του Ξενοδοχειακού Μπουφέ: Από τη Θεωρία στην Πράξη

ΟΜΙΛΟΣ MITSIS HOTELS

14:45-15:45

Τίτλος: Homemade Charcuterie: Τhe Organic Way to cure and flavor meat

Speaker: Θάνος Φρέσκος

16:00-17:00

Τίτλος: High and Greek Vegeterian Amuse Bouche

Speaker: Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος

17:15-18:15

Τίτλος: Νo “Zero” in “Zero-Waste”: Zero Waste Ethos

Speaker: Σταμάτης Μισομικές

11:00-12:00

Τίτλος: Βιολογική Ωρίμανση Κρεάτων και Αλιευμάτων

Speaker: Δημήτρης Κονταράτος

12:15-13:15

Τίτλος: Γαστροταβέρνα: Αναβιώνοντας την ελληνική παράδοση με σύγχρονη ματιά 

Speaker: Κωνσταντίνος Μανδύλας

13:30-14:30

Τίτλος: Space Cuisine: Εating in Zero Gravity

Speaker: Ducasse Conseil Cnes Jerome Lacressonniere Allain Maillot

14:45-15:45

Τίτλος: Redefining Chocolate: Τhe creation of gravitè cacao

Speaker: Martin Millouet – Ecole Ritz Escoffier

16:00-17:00

Τίτλος: Αλλάζοντας το Μενού του Μέλλοντος: Ουτοπία ή αναγκαία πραγματικότητα

Speaker: Δημήτρης Κατριβέσης

17:15-18:15

Τίτλος: Fusion Pastry: French Techniques with a Middle Eastern 

Speaker: Larhat Lahmer – Ecole Ducasse Abu Dhabi

11:00-12:00

Τίτλος: Από τον ελαιώνα στο τραπέζι 

Speaker: Αριστοτέλης Μέγκουλας

12:15-13:15

Τίτλος: “MIST: Η επιστήμη της Βρώσιμης Ομίχλης- Καινοτομία των βρώσιμων αρωμάτων και της εισπνεόμενης γεύσης”

Speaker: PLAT INSTITUTE

13:30-14:30

Τίτλος: Το ψωμί ως γαστρονομική Δημιουργία – Τα μυστικά της Γεύσης 

Speaker: Χάρης Παπαλίτσας

Powered by BRIDOR

14:45-15:45

Τίτλος: F7:F10ΣΗΣ C C R (Celler de Can Roca) CUISINE – CONSCIENCE – REFLECTION 

Speaker: Πάνος Δήμου, R & D AT EL CELLIER DE CAN ROSA

16:00-17:00

Speaker: Μιχάλης Μάρθας

17:15-18:15

Τίτλος: Οnce Upon a time the Service of tomorrow

Speaker: DENIS COURTIADE – HÔTEL PLAZA ATHENEE / PARIS Restaurant Manager DENIS COURTIADE

11:00-12:00

Τίτλος: Σύγχρονη Θαλλασινή Κουζίνα: Ένα ταξίδι στον ελληνικό γαστρονομικό πλούτο 

Speaker: Γιάννης Μπαξεβάνης

12:15-13:15

Τίτλος: Baba Napolitain: Simplicity is the ultimate sophistication 

Speakers: Αλέξανδρος Αλεξίου, Δημήτρης Πιαλουλάκης

Powered by Delifrance

13:30-14:30

Τίτλος: Το ψωμί ως γαστρονομική Δημιουργία – Τα μυστικά της Γεύσης 

Speaker: Χάρης Παπαλίτσας

Powered by BRIDOR

14:45-15:45

Τίτλος: To ελληνικό bistrot: Αυθεντικότητα με νέα ματιά 

Speaker:  Χάρης Νικολούζος

16:00-17:00

Τίτλος: Future Menus – Fin to Gill 

Speaker: Νίκος Ρούσσος

Sponsored by Unilever Food Solutions

Εγγραφείτε στο Newsletter