7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Χιλιάδες επαγγελματίες, trendsetting events & εξαιρετικό κλίμα, για 2η ημέρα

Χιλιάδες επαγγελματίες, trendsetting events & εξαιρετικό κλίμα, για 2η ημέρα

Για 2η ημέρα, η HORECA 2024 αποτέλεσε από νωρίς το πρωί τόπο συνάντησης και ενημέρωσης δυναμικών επιχειρηματιών που οραματίζονται, ακολουθούν τις τάσεις της εποχής και θέλουν να εξελίξουν την επιχείρησή τους. 

Η 2η μέρα της #HORECA2024 ολοκληρώθηκε προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών που ανακάλυψαν κορυφαίες προτάσεις από 500 εκθέτες και δημιουργικές ιδέες για τις επιχειρήσεις τους. Συζητήσεις με έμπειρα στελέχη της αγοράς, cooking shows με βραβευμένους chefs από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πρωταθλήματα καφέ και cocktail, ημερίδες με όλα τα παγκόσμια trends, networking και αμέτρητα deals πρωταγωνίστησαν! Χιλιάδες ιδιοκτήτες αλλά και στελέχη ξενοδοχείων, café, bar, εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων, αρτοποιιών κλπ, πέρασαν την είσοδο του Metropolitan Expo προκειμένου να γνωρίσουν από πρώτο χέρι όλες τις τάσεις και τις νέες προτάσεις που θα δώσουν επιπλέον ώθηση στις επιχειρήσεις τους.  

Mάλιστα από το πρώτο feedback που έδωσαν είναι ότι τους δόθηκε η δυνατότητα να δουν προϊόντα που πραγματικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν στις επιχειρήσεις τους και όλοι στάθηκαν στην πληρότητα λύσεων σε όλους τομείς όπως ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός, ο εξοπλισμός εστίασης, τα μηχανήματα κουζίνας, τα συστήματα ασφαλείας, η μηχανοργάνωση, η τροφοδοσία, κ.α.  

Την ΗΟRECA 2024 τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός 

Την έκθεση HORECA τίμησε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περιηγήθηκε στα περίπτερα των εκθετών από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της FORUM SA, κ.Θανάση Παναγούλια. Δείτε αναλυτικό φωτογραφικό υλικό και video από τις δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του.>>

Καινοτόμες ιδέες και προτάσεις παρουσιάστηκαν στα special events 

Ανάλογη ήταν και η συμμετοχή στις παράλληλες εκδηλώσεις όπου επισκέπτες αλλά και εκθέτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες, workshops και διαγωνισμούς. 

Η έκθεση φιλοξένησε σήμερα το 7ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας που διοργανώθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος με τη συνεργασία της Questex.  Στελέχη του hospitality παγκοσμίου βεληνεκούς χαρτογράφησαν τη νέα απαιτητική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στον ξενοδοχειακό  κλάδο και ανέλυσαν τις προκλήσεις που αναδύονται, καθώς ο ελληνικός τουρισμός φτάνει στην ωριμότητά του. Δείτε όλα όσα συζητήθηκαν εδώ. 

Πολλή δράση υπήρξε στο Hall 3 όπου ξεχώρισε το stage του HORECA Βusiness Lab. Ανάμεσα στα ζητήματα που εξετάστηκαν ήταν η αναζήτηση ταλέντων για ξενοδοχεία, η αξιολόγηση των ελληνικών ξενοδοχείων, τα χρηματοδοτικά προγράμματα και οι επιδοτήσεις για τα ξενοδοχεία, η Μηχανοργάνωση και ο Έλεγχος Ποιότητας στην Εστίαση, καθώς και με ποιον τρόπο μπορεί μια επιχείρηση εστίασης να περάσει ομαλά στην επόμενη γενιά. Δείτε όλα όσα συζητήθηκαν εδώ. 

Πλούσιο ήταν και το πρόγραμμα των ομιλιών και των live cooking shows με διακεκριμένους σεφ που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων στο Gastronomy Lab (hall 4), με πλούσια θεματολογία που περιλάμβανε μεταξύ άλλων την τρισδιάστατη εκτύπωση στη γαστρονομία, τα Zero Waste Cocktails και την της Lactose Free ζαχαροπλαστική. Δείτε όλα όσα παρουσιάστηκαν εδώ. 

Έντονο ήταν το πνεύμα του ανταγωνισμού και στα Coffee Events (Hall 1) όπου πραγματοποιήθηκαν οι ημιτελικοί διαγωνισμοί του Barista.  

Ραντεβού αύριο και πάλι 10:00-19:00! Θα τα πούμε HORECA!  

Εγγραφείτε στο Newsletter