7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

Οι κορυφαίοι bartenders για το 2020

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Cocktail της ΕΜΕ, που φιλοξενήθηκαν για ακόμα μία χρονιά στην HORECA και ανέδειξαν τους κορυφαίους στο είδος.

Μέσα από τους επιτυχημένους διαγωνισμούς cocktail για ακόμα μία χρονιά έλαμψαν τα νέα μεγάλα ταλέντα του bartending. Πιο συγκεκριμένα, στην σκηνή του “Beer & Spirits Show” stage ,τις τρείς από τις τέσσερις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Cocktail της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος μέσα από τους οποίους αναδείχθηκαν οι bartenders που θα αναδείξουν στο μέλλον την υψηλή τέχνη των cocktails αλλά και θα διαμορφώσουν τις εξελίξεις και τις τάσεις στην εγχώρια bar σκηνή. Οι κατηγορίες στις οποίες αναμετρήθηκαν είναι: 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικού Cocktail, 10ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Non Alcohol Cocktail, 25ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Classic Cocktail, και 16ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Flair Βartending. Οι νικητές των διαγωνισμών θα εκπροσωπήσουν πλέον την Ελλάδα στους αντίστοιχους παγκόσμιους που θα γίνουν στην Αγία Πετρούπολη.

8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικού Cocktail

Ο Δημήτρης Πατσούρας κέρδισε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνικού Cocktail και παρέλαβε το βραβείο του από τον κύριο Θανάση Γιαλούρη, Αντιπρόεδρο της FORUM SA, διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης HORECA! Εξίσου θετικές εντυπώσεις προκάλεσαν και οι Νικόλαος Αναγνωστόπουλος και Γιάννης Μπακόλας που βρέθηκαν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα!

Ο νικητής του 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ελληνικού Cocktail μας είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ και 5 χρόνια έχω ρίξει σκληρή δουλειά, έχω εξασκηθεί πολύ, έχω διαβάσει πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να διακριθώ σε έναν τόσο σημαντικό διαγωνισμό για τον κλάδο μας, στο πλαίσιο μίας τόσο σημαντικής διοργάνωσης όπως είναι η HORECA».

25ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Classic cocktail

Θέση στο stage του Beer & Spirits Show την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου πήραν οι διαγωνιζόμενοι του 25ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Classic Cocktail. Μετά από μία μεγάλη μάχη την πρωτιά κατέκτησε ο Νικόλας Αναγνωστόπουλος, ο οποίος δήλωσε λίγο μετά την νίκη του ότι “Η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία, συγχαρητήρια για την διοργάνωση, η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες στην Ευρώπη. Στόχος μου τώρα είναι το πρώτο βραβείο με τα ελληνικά χρώματα στην Αγία Πετρούπολη, που θα γίνει ο αντίστοιχος παγκόσμιος διαγωνισμός”. Στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα βρέθηκαν οι Γιάννης Μπακόλας και Κωνσταντίνος Αθανασίου.

16ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Flairtending

Πρωταθλητή είχαμε και στο Flairtending, που αποτελεί και την πιο εντυπωσιακή κατηγορία στους bartending διαγωνισμούς χάρη στις ζογκλερικές δεξιότητες που απαιτούνται. Νικητής λοιπόν, στον 16ος Διαγωνισμό Flairtending που πραγματοποιήθηκε επίσης την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, είναι ο Χρήστος Τσιμίκος, ο οποίος είπε στην δημοσιογραφική μας ομάδα σχετικά με την νίκη του “Η εμπειρία του διαγωνισμού ήταν εκπληκτική εμπειρία και ο στόχος μου πλέον για τον παγκόσμιο τελικό της Αγίας Πετρούπολης είναι μία θέση στην κορυφή”.

10ος Πανελλήνιος διαγωνισμός Non Αlcoholic Cocktail

Στο φινάλε της φετινής διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε και ο 10ος Πανελλήνιος διαγωνισμός Non Αlcoholic Cocktail της Ένωσης Bartenders Ελλάδος. Ο Δημήτρης Πατσούρας κέρδισε όχι μόνο την αγάπη του κόσμου, αλλά και την 1η θέση. «Είμαι πολύ χαρούμενος και για τα δύο βραβεία που κέρδισα στους φετινούς διαγωνισμούς της ΕΜΕ. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ μου επιτρέπει να εκπροσωπήσω την χώρας μας στον παγκόσμιο που θα γίνει στην Τσεχία και να την αναδείξουμε για ακόμα μία φορά στο χώρο του bartending», δήλωσε χαρακτηριστικά λίγο μετά την νίκη του. Στην 2η και στην 3η θέση βρέθηκαν οι Θεόδωρος Λαμπούσης και Παναγιώτης Ανδριόπουλος αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter