Μία έκθεση παγκοσμίου επιπέδου

7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

Beer & Spirits Show

Τάσεις, τεχνικές & διαγωνισμοί «πρωταγωνίστησαν» στην σκηνή

Εντυπωσιακά workshops, πρωτότυπες ιδέες αλλά και δυναμικές αναμετρήσεις κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που επισκέφτηκε στο Beer & Spirits stage και τις τέσσερις μέρες της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στις 7-10 Φεβρουαρίου 2020.

Χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου του bartending έδωσαν ηχηρό “παρών” στο stage του Hall 1 και τις τέσσερις ημέρες. Νέες εξελίξεις, καινοτόμα προϊόντα και παγκόσμια trends πρωταγωνίστησαν κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων και των live workshops. Παράλληλα, κορυφαίοι bartenders, bar managers, εκπρόσωποι μεγάλων brand του κλάδου των αλκοολούχων ποτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανέλυσαν τις τάσεις που κυριαρχούν στη παγκόσμια σκηνή του bartending.

HORECA 2020 - Diego Salmi & Norbert Schock (Mixer Professional cocktail)

Diego Salmi & Norbert Schock (Mixer Professional cocktail)

Από αριστερά: Αγάπη Πετροπούλου, Αλέξανδρος Τσελέπης, Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος, Διονύσης Ζαφειρόπουλος (Granikal)

Από αριστερά: Αγάπη Πετροπούλου, Αλέξανδρος Τσελέπης, Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος, Διονύσης Ζαφειρόπουλος (Granikal)

Κορυφαίοι εκπρόσωποι της αγοράς παρουσίασαν τα παγκόσμια trends

Όλες οι παρουσιάσεις και επιδείξεις κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού. Βέβαια, υπήρξαν και κάποιες που αποτέλεσαν μερικά από τα highlights της εκδήλωσης. Την παράσταση έκλεψε η πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση από τον Κωνσταντίνο Ριστάνη από το Spitaki Cocktail bar ο οποίος έδωσε τις απαραίτητες συμβουλές, ιδέες, guidelines που πρέπει να ακολουθήσει τόσο ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης όσο και ο bartender για να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο, εντυπωσιακό cocktail menu που θα δώσει μία ταυτότητα στο μαγαζί αλλά και θα καλύψει τις περισσότερες γευστικές απαιτήσεις. Ενώ στην σκηνή βρέθηκε και ο Καλύτερος Έλληνας οινοχόος για το 2020 ο Ελευθέριος Χανιαλίδης και μας μίλησε για τα ενισχυμένα γλυκά κρασιά. Ακόμα μία ενδιαφέρουσα ομιλία ήταν αυτή των Αγάπη Πετροπούλου, Αλέξανδρου Τσελεπή, Κωνσταντίνου Θεοδωρακόπουλου και Διονύση Ζαφειρόπουλου, όλοι τους Brand ambassadors προϊόντων της Granikal, όπου ανέλυσαν διεξοδικά και έκαναν και κάποιες προτάσεις γύρω από την ανερχόμενη τάση του απεριτίφ.

Από αριστερά: Παναγιώτης Καναβέτας, Παναγιώτης Κανατσούλης

Από αριστερά: Παναγιώτης Καναβέτας, Παναγιώτης Κανατσούλης

Από αριστερά: Άρης Χατζηαντωνίου (Momix bar), Amedeo Pantone (The bars)

Από αριστερά: Άρης Χατζηαντωνίου (Momix bar), Amedeo Pantone (The bars)

Ενδιαφέρουσες προτάσεις & νέες τεχνικές

Ο  bartender Δημήτρης Παπαϊωάννου πραγματοποιώντας ένα masterclass με θέμα «Modern bar & Culinary Arts» μας έδειξε νέους τρόπους ανάπτυξης της γεύσης μέσα από μοντέρνες και καινοτόμες τεχνικές που συμβάλλουν σε μία μοναδική γευστική εμπειρία όσον αφορά το τελικό προϊόν. Επίσης, η sommelier, wine instructor και drinks editor Γιοβάννα Λύκου αναφέρθηκε στο κρασί και συγκεκριμένα είπε ότι είναι κάτι παραπάνω από ένα αλκοολούχο ποτό, από ένα τρόφιμο, από ένα αγαθό.

Από αριστερά: Άρης Χατζηαντωνίου (Momix bar), Amedeo Pantone (The bars)

Kωνσταντίνος Ριστάνης (Spitaki cocktail bar)

Από αριστερά: Άρης Χατζηαντωνίου (Momix bar), Amedeo Pantone (The bars)

Από αριστερά: Άρης Χατζηαντωνίου (Momix bar), Amedeo Pantone (The bars)

Η καινοτομία και η επόμενη ημέρα για την bartending σκηνή

Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος παρουσίασε το O/purist, ένα δυναμικό project 10 κορυφαίων Ελλήνων bartenders (Μάρφη Μπαλή, Χρήστος Χουσέας, Αλέξανδρος Γκικόπουλος, Κώστας Ιγνατιάδης, Δημήτρης Κιάκος, Άρης Μακρής, Γιάννης Πετρής, Θοδωρής Πύριλλος, Θάνος Προυναρούς, Νίκος Ταχματζής) οι οποίοι είχαν το όραμα να παράγουν ένα νέο τσίπουρο, ένα εκλεκτό απόσταγμα για την σύγχρονη bar σκηνή και την βάση για την δημιουργία εξαιρετικών signature cocktails.  Σε ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον θέμα σχετικά με την νομοθεσία που έχει να κάνει με την επαφή των bar tools με τα τρόφιμα αλλά και τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις που πρέπει να έχουν τα εργαλεία του bar, αναφέρθηκαν ο Amedeo Pantone, European Sales Manager της The Βar tools και ο Άρης Χατζηαντωνίου. Τέλος, ένα από τα πιο σημαντικά στιγμιότυπα ήταν η βράβευση των premium artisanal αναψυκτικών Three Cents από την HORECA, για την συμβολή τους στην εξέλιξη του του κλάδου και για το γεγονός ότι κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα προϊόν που μπήκε στα περισσότερα bar της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού. Το βραβείο παρέλαβαν από τον Εμπορικό Διευθυντή της οργανώτριας εταιρείας της έκθεσης κύριο Θανάση Παναγούλια, οι συνιδιοκτήτες της Three Cents Δημητρης Νταφόπουλος και Γιώργος Τσιρίκος.

Αλέξανδρος Γκικόπουλος (Tsaknakis Premium brands)

Αλέξανδρος Γκικόπουλος (Tsaknakis Premium brands)

Από αριστερά: Αχιλλέας Καραουλάνης, Θανάσης Παναγούλιας (FORUM SA), Φυρίκος Γιώργος & Δημήτρης Νταφόπουλος (Three Cents)

Από αριστερά: Αχιλλέας Καραουλάνης, Θανάσης Παναγούλιας (FORUM SA), Τσιρίκος Γιώργος & Δημήτρης Νταφόπουλος (Three Cents).

Οι κορυφαίοι bartenders για το 2020

Μέσα από τους επιτυχημένους διαγωνισμούς cocktail  για ακόμα μία χρονιά έλαμψαν τα νέα μεγάλα ταλέντα του bartending. Πιο συγκεκριμένα, στην σκηνή του “Beer & Spirits Show” stage, τις τρεις από τις τέσσερις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Cocktail της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος μέσα από τους οποίους αναδείχθηκαν οι bartenders που θα αναδείξουν στο μέλλον την υψηλή τέχνη των cocktails αλλά και θα διαμορφώσουν τις εξελίξεις και τις τάσεις στην εγχώρια bar σκηνή. Οι κατηγορίες στις οποίες αναμετρήθηκαν είναι: 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ελληνικού Cocktail, 10ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Non Alcoholic Cocktail, 25ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Classic Cocktail, και 16ος  Πανελλήνιος Διαγωνισμός Flair Βartending. Οι νικητές των διαγωνισμών θα εκπροσωπήσουν πλέον την Ελλάδα στους αντίστοιχους παγκόσμιους που θα γίνουν στην Αγία Πετρούπολη. Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ με τους νικητές των διαγωνισμών, δηλώσεις τους αλλά και φωτογραφικό υλικό εδώ

Οι νικητές του 10ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Non Acoholic Cocktail (από αριστερά): Θεόδωρος Λαμπούσης (2ος), Δημήτρης Πατσούρας (1ος), Παναγιώτης Ανδριόπουλος (3ος)

Εγγραφείτε στο Newsletter