10-13 ΦΕΒ 2023

Metropolitan Expo Greece

10-13 Φεβρουαρίου 2023

METROPOLITAN EXPO

Είπαν για την έκθεση

Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφτώ σήμερα την HORECA, καθώς και ο κλάδος των εκθέσεων κάνει τη δική του σημαντική επανεκκίνηση. Αυτό το οποίο με χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν η θετική ενέργεια την οποία αποπνέει ο εξαιρετικά δυναμικός κλάδος της εστίασης, των ξενοδοχείων, του catering, του καφέ. Είμαστε μπροστά σε μία πολύ καλή τουριστική περίοδο και το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων, των ελληνικών επιχειρήσεων, για επενδύσεις, για δημιουργία θέσεων απασχόλησης, είναι εξαιρετικά έντονο. Νομίζω ότι αυτό πιστοποιήθηκε και σήμερα κατά τη σύντομη παραμονή μου στην έκθεση και πιστεύω ότι είμαστε μπροστά στην αρχή ενός νέου σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου, που με οδηγό τον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης, που πάντα αποτελούν πολύ σημαντικούς κλάδους στην Ελληνική οικονομία, θα μπορέσουμε για τα καλά να αφήσουμε πίσω μας αυτά τα δύσκολα δύο έτη της πανδημίας. Κάθε επιτυχία στην ολοκλήρωση της έκθεσης και του χρόνου με ακόμα περισσότερους εκθέτες και με ακόμα περισσότερους επισκέπτες.
Κυριάκος Μητσοτάκης / Πρωθυπουργός
Η επαναφορά της HORECA σηματοδοτεί την ελπίδα της επαναφοράς στην κανονικότητα. Η διεξαγωγή της έκθεσης, με μεγάλη επισκεψιμότητα και τη συμμετοχή 500 εκθετών, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην αγορά, ότι ο τουρισμός θα ανακάμψει γρήγορα. Είναι πολύ σημαντικό επομένως για τον κλάδο το ετήσιο ραντεβού της έκθεσης και γι’ αυτό το λόγο το ΞΕΕ, έχει επιλέξει τη στρατηγική συνεργασία με τη HORECA.
Αλέξανδρος Βασιλικός / Πρόεδρος ΞΕΕ
Τουρισμός και HORECA πάνε μαζί για την καινοτομία που φέρνει στον κλάδο, πάνε μαζί όλα αυτά τα χρόνια γιατί η ανάπτυξη του τουρισμού βρίσκεται μπροστά μας. Ο κλάδος είναι αυτός που θα δώσει την ανάπτυξη, που θα περάσει μέσα από τη HORECA. Η ΠΟΞ είναι εδώ για άλλη μια χρονιά και στηρίζει απόλυτα την εξαιρετική δουλειά της FORUM για την έκθεση.
Γρηγόρης Τάσιος / Πρόεδρος ΠΟΞ
Μέσα στη δίδυμη κρίση στην οικονομία, η επαναλειτουργία της HORECA με τόσο μεγάλη επισκεπτική επιτυχία είναι η ελπίδα για την επιχειρηματική κοινότητα των κλάδων του Τουρισμού και της Εστίασης.
Γιώργος Καββαθάς / Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ
H HORECA αποτελεί ένα σημαντικό γρανάζι της ελληνικής τουριστικής οικονομίας, ο κλάδος μας του εξοπλισμού και της εστίασης συμμετέχει δυναμικά στην έκθεση, αποσκοπώντας σε συνεργασίες που θα βοηθήσουν την εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος.
Παναγιώτης Μωραΐτης / Πρόεδρος του ΣΕΕΜΕ
Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές για την επιμονή τους παρά τις αντίξοες συνθήκες να διοργανώσουν την έκθεση, η οποία φαίνεται από την 1η μέρα να είναι μεγάλη επιτυχία και πάρα πολύ σημαντική για τον κλάδο μας. Περιμένουμε με μεγάλη αγωνία την επαναδραστηριοποίηση της αγοράς HORECA και την αύξηση της κατανάλωσης καφέ μέσα από αυτό το κανάλι.
Γιάννος Μπενόπουλος / Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ
Η HORECA είναι η πιο σημαντική έκθεση για τον κλάδο μας, γιατί φέρνει κοντά τους «πρωταγωνιστές» της γαστρονομίας με τους ξενοδόχους. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος εδώ και 16 χρόνια, είναι συνοδοιπόροι μαζί με τη FORUM και την ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας στηρίζει, όπως την στηρίζουμε και εμείς.
Τάσος Πρωτοψάλτης / Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Η φετινή HORECA σηματοδοτεί και αναδεικνύει την ανυπομονησία του κλάδου του τουρισμού για να μπει ο ελληνικός τουρισμός ξανά σε αναπτυξιακή τροχιά. Είναι πολύ ελπιδοφόρο το ότι φέτος πραγματοποιήθηκε η έκθεση με τόσο μαζική συμμετοχή, τόσο από εκθέτες όσο και από επισκέπτες.
Κατερίνα Νοτοπούλου / Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα στη HORECA που σηματοδοτεί την οικονομική ανάπτυξη, καθώς ο τουρισμός και η μαζική εστίαση είναι πυλώνες ανάπτυξης και έχουν αποδείξει ότι συνεισφέρουν οικονομικά στο ΑΕΠ. Συγχαρητήρια για την διοργάνωση!
Νίκος Παπαθανάσης / Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Η HORECA μόλις ξεκίνησε και η δυναμική προσέλευση επισκεπτών αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κλάδους του τουρισμού και της μαζικής εστίασης στην Ελλάδα. Κυρίως όμως είναι η 1η έκθεση της NürnbergMesse Group που πραγματοποιείται το 2022, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση εκκίνησης και να καθορίζει τον εκθεσιακό ρυθμό.
Peter Ottmann / CEO of the NürnbergMesse Group
H HORECA είναι ο εξαιρετικός μας σύμμαχος στην τουριστική πολιτική και την στρατηγική προώθησης και προβολής της Ελλάδας, ειδικά στην post-covid εποχή. Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με την HORECA και ως Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στηρίζω αυτή την έκθεση, καθώς συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού.
Άντζελα Γκερέκου / Πρόεδρος ΕΟΤ

Εγγραφείτε στο Newsletter