7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Χιλιάδες επαγγελματίες έζησαν για 3η ημέρα σε ρυθμούς HORECA!

Χιλιάδες επαγγελματίες έζησαν για 3η ημέρα σε ρυθμούς HORECA!

Η 3η ημέρα της HORECA 2024 ολοκληρώθηκε, με επαγγελματίες που εξερεύνησαν νέα προϊόντα, καινοτόμες ιδέες, τάσεις της αγοράς, σύγχρονες υπηρεσίες και τεχνολογίες στα τέσσερα Halls! Σας περιμένουμε ξανά αύριο από τις 10.00 το πρωί έως τις 18.30 το απόγευμα! Θα τα πούμε HORECA! 

Εντυπωσιακή ήταν για 3η συνεχόμενη ημέρα η έντονη παρουσία των ξενοδόχων και ιδιοκτητών villas και ξενώνων από κάθε γωνιά της Ελλάδος, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη HORECA, προκειμένου να καλύψουν κάθε ανάγκη σε εξοπλισμό, διακόσμηση και τροφοδοσία ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων. Παράλληλα, οι επαγγελματίες της καφεστίασης και του bar industry που επισκέφθηκαν την έκθεση, ενημερώθηκαν για νέα προϊόντα, γνώρισαν κορυφαία coffee & beverage brands και πραγματοποίησαν πλήθος εμπορικών συμφωνιών. Τέλος, ο μεγάλος αριθμός των επαγγελματιών της μαζικής εστίασης (ιδιοκτήτες, υπεύθυνοι προμηθειών, f&b managers και chef) πήραν ιδέες και είδαν τεχνικές που μπορούν να ανανεώσουν τις παροχές και το επίπεδο των υπηρεσιών της επιχείρησής τους.

Special events: πηγή τεχνογνωσίας & ενθουσιασμού  

Εκατοντάδες επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας γέμισαν τους χώρους των παράλληλων εκδηλώσεων της HORECA, όπου παρακολούθησαν εξαιρετικές ομιλίες από στελέχη της αγοράς της καφεστίασης, της μαζικής εστίασης αλλά και ειδικούς του digital marketing 

Στο stage του HORECA Βusiness Lab τα σεμινάρια επικεντρώθηκαν μεταξύ άλλων, στην πρωτοβουλία Farm to Fork, στην ομιλία του ΣΕΕΜΕ: Επαναπροσδιορίζοντας την ασφάλεια στη χρήση του επαγγελματικού εξοπλισμού και στη σημασία της βιωσιμότητας για την επιβίωση των ξενοδοχείων. Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Στην σκηνή του Gastronomy Lab στο Hall 4, ανέβηκαν σημαντικοί chef που ανέλυσαν μεταξύ άλλων, θεματικές όπως: η εξέλιξη της ψαροφαγίας, τα μαγειρευτά και η Μεξικάνικη κουζίνα: από το street food στο fine dining.  Δείτε όλα όσα παρουσιάστηκαν εδώ. 

Η HORECA φιλοξένησε σήμερα, στη συνεδριακή αίθουσα C1, την Ημερίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.), με θέμα «Η εστίαση στη νέα εποχή».  Οι τάσεις και οι καινοτομίες που απασχολούν τον κλάδο της εστίασης αλλά και οι νέες γαστρονομικές συνήθειες αναλύθηκαν εις βάθος σήμερα, στη συνεδριακή αίθουσα C2, στο πλαίσιο της Ημερίδας Γαστρονομίας από το Chef’s Club of Greece.  

Στα Coffee Events στο stage του Hall 1 πραγματοποιήθηκε ο Ημιτελικός Brewers Cup. Παράλληλα, παρουσιάστηκε σε μία εξαιρετική συζήτηση πάνελ η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του ελληνικού chapter του Ιnternational Women‘s Coffee Alliance (IWCA) υπό τον συντονισμό της Ελένης Μανίκα, Διευθύντριας Σύνταξης του περιοδικού Snack&Coffee.  

Η σημασία, αλλά και το στήσιμο μιας σωστής beer list, τα είδη της μπίρας και το ιδανικό beer and food pairing αλλά και η άνοδος που γνωρίζουν τα taprooms ήταν μερικά από τα θέματα που παρουσίασαν σήμερα οι ειδικοί στο Beer & Spirits Show stage στο Hall 1. Στο ίδιο stage, η Ένωση Bartenders Ελλάδος ανακήρυξε τον 28ο Πανελλήνιο Πρωταθλητή στο Classic Cocktail After Dinner. Δείτε περισσότερα εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter