Φεβρουάριος 2026

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Συναντήσεις, συζητήσεις & απίθανο κλίμα για 2η ημέρα

Συναντήσεις, συζητήσεις & απίθανο κλίμα για 2η ημέρα

Χιλιάδες επαγγελματίες από τους κλάδους της φιλοξενίας και της εστίασης έδωσαν το παρών στη δεύτερη ημέρα της έκθεσης. Μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού, συζήτησαν με τους εκθέτες, συνάντησαν άλλους επιχειρηματίες και αντάλλαξαν απόψεις, ενώ επίσης είδαν τάσεις και νέα προϊόντα που κυριαρχούν στην αγορά. 

Οι επισκέπτες και σήμερα ανακάλυψαν προϊόντα και ιδέες για να κάνουν την επιχείρησή τους ανταγωνιστική, λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και cost saving προτάσεις που αφορούν την λειτουργία της. Συνάντησαν εταιρείες leader της αγοράς και ενημερώθηκαν για τις νέες τάσεις, τα καινοτόμα προϊόντα, τις highend λύσεις για την κατασκευή, ανακαίνιση, διακόσμηση, εξοπλισμό, εξοικονόμηση ενέργειας, τροφοδοσία και ψηφιακή παρουσία των ξενοδοχειακών καταλυμάτων και των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης. 

Μεταξύ άλλων, φιλοξενήθηκαν cookings shows από βραβευμένους chefs, πρωταθλήματα καφέ και workshops που υποδέχτηκαν εκπροσώπους από κορυφαία brands του hospitality αλλά και εταιρίες του marketing και management,  

Business Lab: Οι πιο σύγχρονες τάσεις για τον ξενοδοχειακό και εστιατορικό κλάδο 

Το Business Lab στο Hall 3 αποτέλεσε τον ιδανικό χώρο για την παρουσίαση καινοτόμων ιδεών και βέλτιστων πρακτικών. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε κρίσιμα επιχειρηματικά ζητήματα, όπως οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για ξενοδόχους, εστιάτορες και επιχειρηματίες της καφεστίασης.  

Ξεχώρισε η απονομή των ZERO WASTE HORECA AWARDS 2025, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης. Η ημέρα ήταν αφιερωμένη σε βιώσιμες πρακτικές, τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και την πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη και εξέλιξη των επιχειρήσεων. 

Gastronomy Lab: Μοναδικές γεύσεις και νέες τάσεις στην παγκόσμια γαστρονομία 

Στο Hall 4, τα cooking shows από διακεκριμένους chefs εντυπωσίασαν με τις γαστρονομικές δημιουργίες τους. Aποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους επαγγελματίες της εστίασης, αναδεικνύοντας σύγχρονες τεχνικές και καινοτόμες γεύσεις. 

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στις επαγγελματικές κουζίνες, όπως η βιολογική ωρίμανση κρεάτων και αλιευμάτων, αλλά και οι γαστροταβέρνες που αναδεικνύουν την παραδοσιακή κουζίνα μέσα από σύγχρονες προσεγγίσεις. Ξεχώρισαν οι γεύσεις της γαλλικής γαστρονομίας στο διάστημα και η συνένωση των γλυκών της Γαλλίας με αυτά της Ανατολής. 

 Όλη η ελληνική κοινότητα του καφέ ξανά μαζί 

Το stage των Coffee Championships by SCA Greece στο Hall 1, σήμερα φιλοξένησε τους προημιτελικούς διαγωνισμούς για το Πρωτάθλημα Brewers Cup, όπου κορυφαίους επαγγελματίες του καφέ, που παρουσίασαν τις δεξιότητές τους διεκδικώντας μία θέση στον τελικό.. Με τη συμμετοχή κορυφαίων και φιλόδοξων baristas, η αίθουσα μετατράπηκε σε μία «αρένα» γεμάτη πάθος για τον καφέ. 

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και έναν μοναδικό διαγωνισμό κοινού, τον Latte Art Throwdown, όπου επαγγελματίες barista και όχι μόνο, που βρέθηκαν στην έκθεση, συμμετείχαν σε αυτόν τον φιλικό διαγωνισμό δεξιοτεχνίας, που είχε ως θέμα την τέχνη του Latte Art και εντυπωσίασε κοινό και κριτές! 

Εγγραφείτε στο Newsletter