Με ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της HORECA 2025, με χιλιάδες επαγγελματίες από τον χώρο της φιλοξενίας και της μαζικής εστίασης να συναντούν 500 κορυφαίους εκθέτες, να συνομιλούν και να συνάπτουν στρατηγικές συνεργασίες.
Από την πρώτη κιόλας στιγμή, η έκθεση επιβεβαίωσε το κύρος της ως το σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός του κλάδου! Με ένα τετραήμερο γεμάτο καινοτομίες, ανταλλαγή ιδεών, ενημέρωση για τις τελευταίες τάσεις, αλλά και εμπορικές συμφωνίες υψηλού επιπέδου, η HORECA 2025 έρχεται για να διαμορφώσει το μέλλον του κλάδου και να συμβάλλει στην εξέλιξη των επιχειρήσεων.
Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν στα 4 Halls της έκθεσης, ανακαλύπτοντας καινοτόμες ιδέες και προϊόντα για ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, ένα must-visit café, ένα πρωτοποριακό bar και ένα εστιατόριο που ξεχωρίζει. Οι τάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της φιλοξενίας και της εστίασης βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ό,τι νέο υπάρχει στον χώρο.
Business Lab: Όλες οι Εξελίξεις στα Ξενοδοχεία και την Εστίαση
Στο Business Lab στο Hall 3 παρουσιάστηκαν οι σημαντικότερες τάσεις και βέλτιστες πρακτικές του κλάδου. Καταξιωμένοι επαγγελματίες μίλησαν για καίρια ζητήματα που απασχολούν τους ξενοδόχους, τους εστιάτορες και τους επιχειρηματίες της καφεστίασης.
Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε συζητήσεις σχετικά με το πώς η AI φέρνει το μέλλον στην προσωποιημένη φιλοξενία, πώς οι νέοι καταναλωτές αντιλαμβάνονται το wellness και γιατί σήμερα αποτελεί επίκεντρο σε πολλά business sectors. Επίσης, ενημερωθήκαμε για πώς η αυθεντικότητα και η τοπικότητα αποτελούν σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και ποια είναι τα νέα trends σχετικά με τα φυτικά και τα εναλλακτικά τρόφιμα.
Gastronomy Lab: Οι Κορυφαίες Γαστρονομικές Τάσεις στη Σκηνή
Το Hall 4 μετατράπηκε σε γαστρονομικό hotspot, όπου διάσημοι chefs από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν τα τελευταία trends μέσα από live cooking shows και σεμινάρια.
Στο Gastronomy Lab μάθαμε τα μυστικά για τα εστιατορικά γλυκά αποκλειστικά για μάγειρες και ενημερωθήκαμε για την ηθική γαστρονομία, τον σεβασμό στις πρώτες ύλες και την αξία των εποχιακών προϊόντων. Zero–waste γαστρονομία για εξοικονόμηση πρώτων υλών, όλα τα μυστικά του μπουφέ, οργανικοί τρόποι για να δώσουμε γεύση στο κρέας και ελληνική χορτοφαγική κουζίνα ήταν επίσης κάποια άλλα μαγειρικά events που παρουσιάστηκαν και τράβηξαν τα βλέμματα.
Οι Καλύτεροι Baristas στην Πρώτη Γραμμή
Το stage των Coffee Championships by SCA Greece στο Hall 1, σήμερα φιλοξένησε τους προημιτειλικούς διαγωνισμούς για το Πρωτάθλημα Brewers Cup, όπου κορυφαίους επαγγελματίες του καφέ, που παρουσίασαν τις δεξιότητές τους διεκδικώντας μία θέση στον τελικό.
Tέλος, με αφορμή τα 90 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε συνέδριο με τίτλο «Δημιουργώντας Ευκαιρίες. Ανάπτυξη και Συνοχή.»
Ήταν μια γεμάτη μέρα όπου όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν specialty coffees, να γνωρίσουν τις νέες τάσεις σε ροφήματα – ποτά – αναψυκτικά, να δοκιμάσουν λαχταριστές γεύσεις για να εμπνευστούν ιδιαίτερα menus, να ταξιδέψουν νοερά σε μοντέρνα τουριστικά καταλύματα και να ενημερωθούν για τον σύγχρονο εξοπλισμό ενός εστιατορίου που πραγματικά ξεχωρίζει!