7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Λαμπερά εγκαίνια σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας

Λαμπερά εγκαίνια σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας

Δυναμικό παρών έδωσαν στα εγκαίνια της HORECA 2024, οι εκπρόσωποι του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και των κορυφαίων θεσμικών φορέων του Τουρισμού και της Εστίασης.

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης HORECA την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 12:00 στην συνεδριακή αίθουσα C2 του Metropolitan Expo, από τoν Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Σμυρλή.

Το παρών στην εκδήλωση των εγκαινίων έδωσε ο κ. Peter Ottmann, CEO του εκθεσιακού ομίλου της Nurnbergmesse, του οποίου είναι μέλος η FORUM SΑ, ο οποίος δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι «Η HORECA σηματοδοτεί την έναρξη μιας ακόμη χρονιάς ρεκόρ για τις επιχειρήσεις σας. Η HORECA είναι κάτι παραπάνω από μια έκθεση, είναι μια συγκέντρωση των σημαντικότερων παραγόντων του κλάδου της φιλοξενίας και σηματοδοτεί μια αφετηρία, οπότε ετοιμαστείτε γιατί ο χειμώνας τελείωσε, η άνοιξη και το καλοκαίρι έρχονται και εύχομαι το 2024 να είναι μια πολύ καλή χρονιά για την Ελλάδα».

Peter Ottmann, CEO Nurnbergmesse Group

Iωάννης Σμυρλής, Γενικός Διευθυντής Νέας Δημοκρατίας

Στο βήμα ανέβηκε η κα Μαρία Γάτσου, Γενική Διευθύντρια, ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), η οποία μιλώντας για τη HORECA 2024 ανέφερε ότι «η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ σημαντική για τον ελληνικό τουρισμό και τα μηνύματα για το 2024 είναι εξίσου θετικά». Πρόσθεσε ακόμη ότι η HORECA αποτελεί πλέον θεσμό, δίνει προστιθέμενη αξία στον τουρισμό και την εστίαση, σηματοδοτεί τη διασύνδεση των επαγγελματικών κλάδων και του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και την ανάδειξη βασικών πυλώνων πάνω στους οποίους στηρίζεται και η βιώσιμη ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, ενώ τόνισε ότι τα οφέλη της έκθεσης είναι πολλά και μετρήσιμα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο κ. Γιάννος Μπενόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ανέφερε ότι «η HORECA είναι ένας θεσμός, πέρυσι είχαμε ευχηθεί να είναι χρονιά ρεκόρ για την έκθεση και για τον ελληνικό τουρισμό και ήταν, οπότε επειδή οι ευχές πιάνουν θα το επαναλάβουμε και φέτος». Τόνισε επίσης ότι ο κλάδος του καφέ αποτελεί πυλώνα στην HORECA και βασικός προμηθευτής, καθώς καταλαμβάνει ένα από τα τέσσερα halls.

Αικατερίνη Σπυριδάκη, Βουλευτής Λασιθίου & Υπεύθυνη Τομέα Τουρισμού / ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Υπεύθυνος Τμήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων / ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ο κ. Ευάγγελος Πασσαλής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων δήλωσε ότι «βρίσκομαι εδώ και ως εκθέτης και ως πρόεδρος του ΣΕΕΤ. Οι εταιρείες που εκπροσωπούμε είναι και στη λιανική και στο ho.re.ca και δραστηριοποιούνται σχεδόν σε όλη την αγορά. Όποιος ασχολείται με το τρόφιμο αξίζει να επισκεφθεί την HORECA, η οποία είναι θεσμός και μια πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια. Πρέπει να είμαστε όλοι εδώ!».

Ο κ. Σοφοκλής Παναγιώτου Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σημείωσε ότι «προσωπικά ως εκθέτης έχω γνωρίσει την έκθεση, από τα πρώτα βήματα της, η HORECA όλα αυτά τα χρόνια επένδυσε, δημιούργησε δομές και κατάφερε να γίνει θεσμός. Μεγάλη επιτυχία της είναι ότι κατάφερε να γίνει το βασικό ραντεβού μεταξύ των παραγωγών και όλων των κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας. Είναι πολύ σημαντικό ότι δίνει τη δυνατότητα στους εκθέτες να πραγματοποιούν συναντήσεις με τους υφιστάμενους πελάτες και να αναπτύσσουν συνεργασίες, αλλά και να ενισχύουν την εξωστρέφεια τους».

Ευάγγελος Πασσαλής, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων

Μαρίνος Γιαννόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Enterprise Greece

Εν συνεχεία, ο κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος της Enterprise Greece δήλωσε ότι «Εκ μέρους της Enterprise Greece, του αρμόδιου εθνικού φορέα για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση εξαγωγών θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ στη HORECA 2024. Η έκθεση έχει καταφέρει να γίνει ένας καταξιωμένος θεσμός για χιλιάδες επαγγελματίες της φιλοξενίας».

Η κα Αικατερίνη Σπυριδάκη, Βουλευτίνα Λασιθίου και Υπεύθυνη Τομέα Τουρισμού, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δήλωσε ότι «αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή για εμένα να παρευρίσκομαι σε μια διεθνή έκθεση όπως η HORECA, που έχει καταγραφεί πλέον ως θεσμός και ένα από τα κορυφαία event που συμμετέχουν παγκόσμια και ελληνικά brand, παρουσιάζονται καινοτόμα προϊόντα, σύγχρονες υπηρεσίες και τεχνολογίες, και πολλά special events. Η αξία και η σημασία της έκθεσης είναι μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς πόσο κόσμο φέρνει σε επαφή, συμβάλλοντας στη δημιουργική ώσμωσή τους. Σε αυτές τις συναντήσεις στη HORECA αποτιμάται το παρόν και χαρτογραφείται το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας». Κατέληξε ακόμη ότι θεωρεί βέβαιη την επιτυχία της έκθεσης.

Μαρία Γάτσου, Γενική Διευθύντρια ΣΕΤΕ

Σοφοκλής Παναγιώτου, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών

Από τη μεριά του, ο κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Υπεύθυνος Τμήματος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων / ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ευχήθηκε από καρδιάς κάθε επιτυχία στη HORECA, στους εκθέτες και στους επαγγελματίες επισκέπτες.

Ο κ. Σμυρλής κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ανέφερε ότι «είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι εκτός από εκθέτης και ως εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στη HORECA, έναν καταξιωμένο εκθεσιακό θεσμό. Στην έκθεση κάθε χρόνο παρουσιάζονται καινοτόμα προϊόντα, λύσεις και σύγχρονες υπηρεσίες, τεχνολογίες που παίζουν καταλυτικό ρόλο στο μέλλον των επιχειρήσεων του κλάδου αλλά βέβαια δημιουργούνται και σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις. Η εντυπωσιακή προσέλευση χιλιάδων επαγγελματιών από όλες τις γωνιές της Ελλάδας όσο και οι σπουδαίες εμπορικές συμφωνίες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της HORECA, δημιουργούν μια δυναμική για το μέλλον, αλλά και μια ισχυρή βάση για το σήμερα».

Γιάννος Μπενόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Καφέ

Μαρία Νικόλτσιου, Παρουσιάστρια της εκδήλωσης

Πρόσθεσε ακόμη ότι «η HORECA αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα. Από σήμερα και για 4 ημέρες, εδώ χτυπάει η καρδιά όλων των επαγγελματιών της χώρας και γνωρίζω πόσο σημαντική είναι για την οικονομία και πόσες χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενοι εξαρτώνται από το πώς θα πάει η έκθεση, για τη φετινή χρονιά. Καλή επιτυχία!».

Κάτια Μολφέτα (Commercial Director / BoD Member FORUM SA), Στράτος Αποστολάκος (CFO & BoD Member FORUM SA), Peter Ottmann (CEO Nurnbergmesse Group), Θανάσης Παναγούλιας (President & CEO FORUM SA)

Ευάγγελος Πασσαλής, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Peter Ottmann, Αικατερίνη Σπυριδάκη, Iωάννης Σμυρλής, Θάνος Παναγούλιας

Όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων του κλάδου ήταν παρόντες

Παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν ο Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΣΕ κ. Γιάννης Δαβερώνης, ο Διευθυντής Δ/νσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, κ. Ιωάννης Δημητρακόπουλος, ο κ. Τάσος Πρωτοψάλτης Πρόεδρος Chef’s Club, ο κ. Πάνος Μωραΐτης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου επιχειρήσεων εξοπλισμού μαζικής εστίασης.

Την εκδήλωση των εγκαινίων συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου. Με τη λήξη της τελετής, άπαντες βρέθηκαν στην είσοδο, ώστε να τηρήσουν το εθιμοτυπικό κόψιμο της κορδέλας.

Εγγραφείτε στο Newsletter