7-10 Φεβρουαρίου 2025

METROPOLITAN EXPO

Coffee Events

Σε κλίμα ενθουσιασμού ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί

To stage του Coffee Events φιλοξένησε και το 2020 τα πρωταθλήματα καφέ του SCA αλλά και νέους και φιλόδοξους baristas οι οποίοι προσπάθησαν να κερδίσουν μία θέση στην κορυφή.

Στην σκηνή των Coffee Events στο Hall 1, στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Καφέ, που διοργάνωσε ο Sca Greece, κυριάρχησαν ταλαντούχοι baristas που προσπάθησαν να ξεχωρίσουν και να κερδίσουν μία θέση στην κορυφή. Και τις τέσσερις ημέρες λειτουργίας της HORECA 2020 λοιπόν μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων οι ημιτελικοί και τελικοί των πρωταθλημάτων Greek Barista, Brewers Cup και Coffee in Good Spirits. Νέοι και φιλόδοξοι baristas έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό, έδειξαν τις ικανότητες τους, τις γνώσεις τους και με όπλο το ταλέντο τους, την φαντασία τους και τις πρωτότυπες δημιουργίες κέρδισαν μία θέση στην κορυφή. Το δε κοινό είχε την ευκαιρία, μέσα από αυτή την διαδικασία των διαγωνισμών να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και να πάρει νέες ιδέες που μπορούν να φανούν πολύτιμες πάνω στις δικές τους επαγγελματικές/επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Brewers Cup & Coffee in Good Spirits: Αυτοί είναι οι νικητές

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 οι νικητές των ημιτελικών του Coffee in Good Spirits και Brewers Cup, που έλαβαν χώρα την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, ανέβηκαν στην σκηνή, έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό, έδειξαν τις ικανότητες τους, τις γνώσεις τους και με όπλο το ταλέντο τους, την φαντασία τους και τις πρωτότυπες δημιουργίες κέρδισαν μία θέση στην κορυφή. Στον τελικό του Coffee in Good Spirits νικητές αναδείχτηκαν οι: Κλουβάτος Χρήστος (1η θέση), Παπαευθυμίου Σωτήρης (2η θέση) και Αγγελάκης Γιώργος (3η θέση). Παράλληλα στον τελικό του Brewers Cup νικητές αναδείχθηκαν οι: Aθανασία Καλαμπαλίκη στην 1η θέση, Στάθης Κορέμτας στη 2η θέση και Τάνια Κονσταντίνοβα στη 3η θέση.

NEA_ESVTERIKH_400x350_COFFEENIKHTES

Από αριστερά: Κλουβάτος Χρήστος (1η θέση), Αγγελάκης Γιώργος (3η θέση) και Παπαευθυμίου Σωτήρης (2η θέση)

NEA_ESVTERIKH_400x350_COFFEENIKHTES2

Από αριστερά: Aθανασία Καλαμπαλίκη, Τάνια Κονσταντίνοβα, Στάθης Κορέμτας

Ο 1ος νικητής του Coffee in Good Spirits δήλωσε λίγο μετά την νίκη του στην δημοσιογραφική μας ομάδα ότι: “Έχω δουλέψει πολύ για αυτόν τον διαγωνισμό και έχω εργαστεί σκληρά και θα εργαστώ ακόμα πιο σκληρά για τον παγκόσμιο διαγωνισμό” και η 1η νικήτρια του Brewers Cup είπε επίσης χαρακτηριστικά: “Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη για την νίκη αυτή, η αλήθεια είναι ότι επειδή είχα κάνει πολύ προπόνηση και είχα ασχοληθεί πολύ το περίμενα αλλά και πάλι ήταν μεγάλη έκπληξη για εμένα”.

Ο κορυφαίος Έλληνας Barista

Η τελευταία ημέρα της έκθεσης, Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, έκλεισε με την αναμέτρηση για τον κορυφαίο Έλληνα barista, όπου κορυφαία ονόματα του χώρου αλλά και νέα ταλέντα ήρθαν να δείξουν ότι αξίζουν την πρώτη θέση στο βάθρο. Τις τρεις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού κέρδισαν αντίστοιχα οι: Ειρήνη Δασκαλοπούλου (1η), Νίκος Αντζαράς (2ος) και Γιώργος Μωραίτης (3ος), με την 1η νικήτρια να δηλώνει χαρακτηριστικά μετά το τέλος του διαγωνισμού: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την νίκη μου, δεν το περίμενα γιατί είχα κάποιες ατυχίες είναι η αλήθεια κατά την παρουσίαση αλλά πίστευα πολύ στον καφέ μου και τελικά δικαιώθηκαν όλες οι προσπάθειες και οι κόποι μου.»

Aπό αριστερά: Νίκος Αντζαράς (2ος), Ειρήνη Δασκαλοπούλου (1η), Γιώργος Μωραίτης (3ος)

Εγγραφείτε στο Newsletter