8-11 ΦΕΒ 2019

Metropolitan Expo Greece

8-11 Φεβρουαρίου 2019

METROPOLITAN EXPO

Είπαν για την έκθεση

Την απόλυτη ικανοποίησή του για το εύρος και την ποιότητα των εκθεμάτων, το πρόγραμμα των special events και το επίπεδο της οργάνωσης εξέφρασαν οι επαγγελματίες επισκέπτες αλλά και οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων του Ξενοδοχειακού κλάδου, που πέρασαν τις πύλες της HORECA 2018.

Κάθε χρόνο η έκθεση έχει όλο και περισσότερους επισκέπτες και η ποιότητα είναι πάντα βελτιωμένη. Για μένα μετά την Alimentaria στη Βαρκελώνη και την Cibus στην Πάρμα η HORECA είναι η καλύτερη έκθεση σε ολόκληρη την Μεσόγειο. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Η Ελλάδα είναι μία από τις 10 πιο δυνατές αγορές μας για την εταιρεία μας που είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Ανάμεσα στις χώρες που είναι σημαντικές για εμάς η Ελλάδα είναι η μόνη που έχουμε επιλέξει να έχουμε μόνο έναν αντιπρόσωπο εδώ κι αυτό γιατί η ΕΛΕΤΡΟ ΑΕ είναι ένας πολύ δυνατός παίχτης κι έτσι αναπτύσσεται διαρκώς.
Roberto Cirrincione, Export sales Manager / SURGITAL
Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την έκθεση και πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή διοργάνωση. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι εδώ και η ανταπόκριση στο προϊόν μας είναι μέχρι στιγμής πολύ εντυπωσιακή. Έχουμε πάρει πολύ καλά σχόλια από τους πελάτες, διανομείς και συνεργάτες. Πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή έκθεση. Μου άρεσε ιδιαίτερα το κομμάτι των τροφίμων όπου και ανήκουμε εμείς, αλλά και τα άλλα hall της έκθεσης. Το προϊόν μας απευθύνεται στους ανθρώπους, είναι ιδανικό για θερμές χώρες, οπότε οι αγορές της Μεσογείου είναι οι κύριοι στόχοι μας. Θα είμαστε και την επόμενη χρονιά εδώ.
Elias Eriksson, Marketing / The NICE Company Ltd
Έρχομαι στη HORECA από την πρώτη χρονιά και πραγματικά κάθε χρόνο η έκθεση γίνεται και καλύτερη σε ποιότητα, οργάνωση και παρουσία. Πρόκειται για μία διοργάνωση που είναι στο ίδιο επίπεδο με άλλες αντίστοιχες εκθέσεις που γίνονται στην Ευρώπη. Είναι μία έκθεση που πίστεψα πριν από 13 χρόνια και συνεχίζω να πιστεύω μέχρι και σήμερα, γι'αυτό το λόγο βρίσκομαι και εδώ. Φυσικά και θα έρθω και του χρόνου.
Giorgio Cibin, Area Manager West Europe / HDS S.p.a.
Είναι η δεύτερη χρονιά που έρχομαι στην έκθεση αυτή. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ. Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για μία ιδιαίτερα επιτυχημένη έκθεση. Θα μας δείτε και στην επόμενη HORECA.
Nicoleta Constantin, Sales Manager Balkan & Middle East /
Για μένα είναι η 4η χρονιά που έρχομαι στη HORECA. Το να βρίσκομαι εδώ είναι πάντα μία απίστευτη εμπειρία γιατί σε μία μόλις ημέρα έχει κανείς την ευκαιρία να δει την πραγματικότητα της ελληνικής αγοράς και όλα τα trends. Ο χώρος του καφέ είναι πάντα πολύ εντυπωσιακός για εμένα ακόμα και αν δεν είναι κομμάτι της δουλειάς μας. Στο κομμάτι των τροφίμων είδα πολλά προϊόντα αρτοποιίας φέτος, περισσότερα από τα προηγούμενα χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενη για τη συμμετοχή μας σε αυτή την έκθεση. Στο δικό μας περίπτερο τα πάντα αφορούν τάσεις από την Ασία. Προσπαθούμε να φέρουμε στην ελληνική αγορά κάτι καινούριο. Πιστεύω θα είναι μία πολύ καλή χρονιά και φέτος, το βλέπουμε ήδη από τα νούμερα που δίνονται για τον τουρισμό. Πιστεύω ότι με όλες αυτές τις εταιρείες εδώ, θα είναι άλλη μία καλή χρονιά.
Claudia Trazza, Managing Director / Food Solution Italy & Greece
Είναι η πρώτη μου φορά που επισκέπτομαι τη HORECA και μέχρι στιγμής μου φαίνονται όλα πολύ καλά. Ειδικά στο HALL 2 και στους χώρους των εκθετών πιστεύω ότι η έκθεση είναι πολύ καλά οργανωμένη αλλά και σαν τοποθεσία είναι πολύ καλά σχεδιασμένη η έκθεση. Το κοινό έχει πολύ καλή πρόσβαση στο πάρκινγκ. Οι υπηρεσίες στο εσωτερικό της έκθεσης είναι σε πολύ καλό επίπεδο και τα περίπτερα είναι πολύ καλά οργανωμένα. Κατά τη γνώμη μου η έκθεση έχει τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα γιατί απευθύνεται πιο πολύ στο γενικό κοινό απ΄ότι στους επαγγελματίες. Είμαστε κατασκευαστές σάουνας και είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τους συνεργάτες μας από την εταιρεία FLUIDRA HELLAS AE. Δεν είναι υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες επισκέπτες, αλλά αυτό ήταν κάτι που περιμέναμε. Σε γενικές γραμμές η έκθεση είναι πολύ καλή, έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά.
Georgi Punev, Export Manager / FLUIDRA BALKANS
Είναι σημαντικό για την Robot Coupe να δίνουμε το ‘παρών’ στη HORECA, κυρίως για να στηρίξουμε τον εισαγωγέα μας εδώ, αλλά και για να απαντήσουμε σε ερωτήσεις των επισκεπτών και για να δούμε τι γίνεται στην αγορά, στον ανταγωνισμό. Πρόκειται για μια καλή ευκαιρία να δούμε πόσο υγιής είναι η αγορά από κοντά.
Christian Vibert, Area Export Manager / Robot Coupe
Η HORECA είναι η πιο σημαντική έκθεση στην Ελλάδα για τον κλάδο μας και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συναντηθούμε, αρχικά, με τον εισαγωγέα μας, αλλά και με πελάτες προκειμένου να δείξουμε τα νέα μας προϊόντα. Φυσικά και ως Santos δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε.
Sarah Jouan, Communication & Export Key Accounts Manager / Santos
Η ελληνική αγορά είναι πολύ σημαντική για εμάς, όχι μόνο λόγω αριθμών, αλλά και επειδή είναι μία από τις καλύτερες στον κόσμο από πλευράς ανταπόκρισης. Η HORECA είναι πολύ σημαντική για την Portioli. Όλη η αγορά, από τα νησιά αλλά και ηπειρωτική Ελλάδα, έρχονται εδώ για να δουν τις τελευταίες τάσεις και τα νέα προϊόντα. Είναι η ιδανική περίσταση για να τους μιλήσουμε και να δείξουμε τις καινοτομίες μας.
Mattia Portioli, Διευθύνων Σύμβουλος / Gruppo Portioli
Η HORECA είναι πάρα πολύ σημαντική για την Portioli, καθώς και η συνεργασία μας με την Espresse και τον κύριο Πάπα που έχει εκτοξεύσει την εταιρεία στην Ελλάδα. Η ελληνική αγορά του καφέ είναι η πιο επαγγελματική σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Moreno Portioli, Πρόεδρος / Gruppo Portioli
Πρόκειται για μια εξαιρετική έκθεση και σημείο αναφοράς για τον τομέα της εστίασης. Βρίσκομαι εδώ με την εταιρεία διανομής των προϊόντων μας για να μοιραστούμε την εμπειρία με τους πελάτες μας.
Alberto Bondanelli, Διευθυντής Εξαγωγών / Surgital Spa
Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι στη HORECA και μου φαίνεται υπέροχη. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό στο παρελθόν. Είναι ένα μέρος 100% για τον καφέ και τον barista. Είναι ο κόσμος του barista. Οι μηχανές είναι σημαντικές, ωστόσο οι άνθρωποι πίσω από τον πάγκο είναι αυτοί που 'δίνουν' την ψυχή τους και δημιουργούν τις εντυπώσεις γύρω από τον καφέ. Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο της έκθεσης. Μπορεί να συγκριθεί απόλυτα με άλλες αντίστοιχες εκθέσεις στον κόσμο. Πριν δύο εβδομάδες ήμουν στη Γαλλία για μια αντίστοιχη έκθεση και το επίπεδο της ήταν 10 φορές χαμηλότερο από της HORECA.
Stefano Musa, Export Area Manager / GRUPPO CIMBALI
Παρότι η HORECA είναι μικρότερου βεληνεκούς συγκρινόμενη με άλλες εκθέσεις του εξωτερικού, όσον αφορά τον τομέα του καφέ είναι πάρα πολύ δυνατή. Μου αρέσει που βρίσκομαι εδώ. Θεωρώ πως η αγορά του καφέ στην Ελλάδα είναι η καλύτερη στην Ευρώπη και βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ωριμότητας, καθώς υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που ανοίγουν καταστήματα cafe κι έχουν καλή γνώση του αντικειμένου, τόσο όσον αφορά τον καφέ όσο και τον εξοπλισμό. Με τον συνεργάτη μας εδώ την Eurogat ακολουθούμε εδώ και χρόνια την ίδια φιλοσοφία στον καφέ. Η Ελλάδα είναι το καλύτερο μέρος για να γευτεί κανείς εξαιρετικό καφέ.
Paolo Nadalet, Managing Director / WEGA
Είναι πρώτη φορά που επισκέπτομαι την HORECA και μου έκανε πολύ θετική εντύπωση. Θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ελληνική αγορά, αντίστοιχου βεληνεκούς με τις εκθέσεις ΗOST και SIGEP που διοργανώνονται στην Ιταλία. Η Coffeexpert είναι πολύ σημαντικός εμπορικός αντιπρόσωπος για την εταιρεία μας. Η ελληνική αγορά του καφέ είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και θεωρώ πως το μέλλον του specialty καφέ βρίσκεται εδώ.
Giosuè Calletti, General Director / LUCAFFÈ
Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την έκθεση HORECA και μου αρέσει το γεγονός ότι δεν είναι πολύ μεγάλη, οπότε δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να περιηγηθεί άνετα, χωρίς να 'υπερφορτώσει' από πληροφορίες. Το επίπεδο είναι υψηλό, θα έλεγα στα επίπεδα των εκθέσεων του εξωτερικού, όπως της GULFOOD στη Μέση Ανατολή και της INTERNORGA στη Γερμανία.
Daniel Vogler, Εxport Manager / J.J. DARBOVEN
Επισκέπτομαι την HORECA από το 2007 και βλέπω την ανάπτυξη της τα τελευταία πέντε χρόνια. Η ελληνική αγορά είναι πάντα μπροστά σε σύγκριση με άλλες χώρες στο κομμάτι της HORECA κι εδώ μπορεί ο κόσμος να δει τα τελευταία νέα της αγοράς. Κάθε χρόνο βλέπουμε την αύξηση αυξάνεται στον αριθμό των επισκεπτών, αλλά και την άνοδο στην ποιότητα των εκθετών.
Paolo Rovelli, Export Department / J.J. HAUSBRANDT
Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία μπορείς να εντοπίσεις ό,τι είδος εξοπλισμού χρειάζεται το κανάλι ho.re.ca και μάλιστα να βρεις εταιρείες που αντιπροσωπεύουν μάρκες οι οποίες έχουν μεγάλη ιστορία στο χώρο της μαζικής εστίασης. Μιλάμε για κλασικές εταιρείες, που επιλέγουν αντιπροσώπους με βαριά ονόματα στην ελληνική αγορά. Η σχέση μας με τον ΒΑΡΑΝΑΚΗ από το 1994 είναι χτισμένη πάνω σε γερές βάσεις. Η οργάνωση της έκθεσης είναι πολύ καλή, υπάρχει πολύ σαφής διαχωρισμός των διαφορετικών τομέων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, καθώς γνωρίζουν από την αρχή ποιο hall τους ενδιαφέρει, και μπορούν πρώτα να κατευθυνθούν εκεί και μετά να κάνουν έναν πλήρη γύρο στην έκθεση. Οι επισκέπτες πραγματικά ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να επιλέξουν, είναι αληθινοί επαγγελματίες.
Μatheus Benini, Responsabile Soluzioni / ARRIS
Eίναι η τρίτη φορά που επισκέπτομαι τη ΗORECA. Η έκθεση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα όσον αφορά τον όγκο των επαγγελματιών που βρίσκονται εδώ. Είναι πραγματικά εκπληκτικό. Ξέρω λίγες εκθέσεις στον κόσμο, στον δικό μας τομέα, με τέτοιον όγκο επισκεπτών. Από το πρωί ως το βράδυ το περίπτερο είναι γεμάτο και μάλιστα από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για μας, για το περίπτερό μας, είναι επαγγελματίες, είναι ενημερωμένοι για το αντικείμενο, δεν είναι τυχαίοι επισκέπτες. Και θέλουν να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση με τα σωστά εργαλεία. Η σχέση μας με το ΒΑΡΑΝΑΚΗ, που ξεκίνησε τα τελευταία πέντε χρόνια, χρόνια δύσκολα για την Ελλάδα, είναι πραγματικά οικογενειακή καθώς πιστεύουμε πολύ στη δουλειά στους και εκείνοι πιστεύουν στη δική μας. Κρατούν πάντα πολύ υψηλό επίπεδο. Όσον αφορά την ελληνική αγορά, πιστεύω ότι τα μέσα δεν μεταδίδουν την πραγματική εικόνα. Για μένα, με απτά αποτελέσματα, σε σύγκριση με άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, αυτός ο τομέας της αγοράς βρίσκεται σε υψηλότατο επίπεδο. Και θεωρώ ότι αυτό δεν μπορεί να οφείλεται σε απλή τύχη. Σίγουρα θα ξαναέρθω και στην επόμενη HORECA.
Alberto Pelliccioli, Product & Export Manager / TELME
Eίναι η πρώτη μου φορά στη HORECA, είχα έρθει και το Νοέμβριο στην ΧΕΝΙΑ. Πιστεύω ότι η HORECA είναι γεμάτη από επαγγελματίες, αλλά φυσικά έχει και επισκέπτες που απλώς ενδιαφέρονται να δουν. Το επίπεδο της διοργάνωσης είναι εξαιρετικά υψηλό, γνήσια επαγγελματικό. Τους τελευταίους μήνες έχω παρευρεθεί σε πολλές εκθέσεις και μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι μέσα στις τοπ όσον αφορά το επίπεδο της διοργάνωσης. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, είδα ότι υπάρχουν πολλές εταιρείες με επαγγελματικά ψυγεία. Θεωρώ ότι η ελληνική αγορά αρχίζει να κινείται πιο έντονα, ψάχνει νέες ποιοτικές προτάσεις, αναζητά μια καινούργια κουλτούρα όσον αφορά την εστίαση. Γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά εδώ και σίγουρα θα είμαι εδώ και του χρόνου. Η συνεργασία μας με τον ΒΑΡΑΝΑΚΗ είναι πολύ πρόσφατη, μετράει λίγους μήνες ζωής και είναι για μας μια καινούργια πρόκληση που πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά.
Roberto Sorisio, Europa Area Manager / ARREDO INOX
Είναι η πρώτη μου φορά στη HORECA. Λόγω της ακαδημαϊκής μου καριέρας, δουλεύω συνήθως με τον τελικό πελάτη. Θεωρώ ότι η έκθεση έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και η ελληνική αγορά τροφίμων πολλές δυνατότητες, με βάση και την τεράστια παράδοση και φιλοσοφία που τη συνοδεύει. Η Ελλάδα είναι η πρωταγωνίστρια στην παγκόσμια ιστορία της διατροφής και δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμη.
Dr. Alessandro Cuomo, Food designer / BREVETTI
Είναι η πέμπτη φορά που έρχομαι στη HORECA, και βρίσκω το επίπεδο της έκθεσης πολύ υψηλό. Πριν έρθω στην Ελλάδα, τα ιταλικά και διεθνή media πραγματικά με είχαν πείσει ότι τα πράγματα εδώ είναι εξαιρετικά δύσκολα, ότι η αγορά είναι πολύ πεσμένη. Όμως εδώ βλέπω μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Οι επαγγελματίες ενδιαφέρονται ουσιαστικά για την έκθεση – εξάλλου εξυπηρετεί και έναν τομέα που είναι πρωταρχικός για την οικονομία της χώρας, τον τομέα του τουρισμού. Σίγουρα θα ξαναέρθω και στην επόμενη διοργάνωση.
Tiziano Casillo, Tecnhical advisor / ΙTALMILL
Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την έκθεση HORECA και τη βρίσκω πολύ ωραία, ειδικά επειδή εδώ συναντούμε πολλούς πελάτες μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τη συνεργασία μας με την εταιρεία Ν. Γεωργόπουλος ΙΚΕ και την παρουσίαση των προϊόντων μας.
Carlo Dorigo, Sales Manager Director / FIORENZATO
Δουλεύω ήδη για 10 χρόνια τώρα στη Hügli, είναι μία ελβετική εταιρεία και είναι η δέκατη χρονιά που επισκέπτομαι και την έκθεση. Σε σύγκριση με ό,τι γίνεται στο εξωτερικό, θεωρώ ότι πρόκειται για μία πολύ καλή έκθεση. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες εδώ που εργάζονται ή επισκέπτονται την έκθεση. Είναι μία πάρα πολύ σημαντική έκθεση για την Ελλάδα. Κατά τη γνώμη μου η ελληνική αγορά είναι πολύ σημαντική. Τα τελευταία δύο χρόνια πρόκειται για μία αγορά που διαρκώς μεγαλώνει και βελτιώνεται. Είμαι πολύ χαρούμενος για την Ελλάδα και θα έρχομαι κάθε χρόνο στην έκθεση.
Vincenzo Giaffreda, Sales Manager Food Service Export / Hügli
Πιστεύω ότι η HORECA αποτελεί σημείο αναφοράς για την εστίαση. Υπάρχουν πάρα πολλοί επισκέπτες, πολλά και σημαντικά πρόσωπα από τον τομέα της εστίασης, αλλά και πελάτες που δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον να μας επισκεφθούν. Είναι πάντοτε μία καλή έκθεση.
Diane Ferandou|Διευθύντρια Εξαγωγών / Greci Spa
Η HORECA αποτελεί μία σημαντική έκθεση, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην ενημέρωση του τουριστικού επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας.
Γιάννης Ρέτσος / Πρόεδρος ΣΕΤΕ
Η έκθεση HORECA αγκαλιάζει τον κλάδο της Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας μας και συμβάλει στην ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος
Έλενα Κουντουρά / Υπουργός Τουρισμού
Η έκθεση HORECA έχει επιλεγεί από το ΞΕΕ ως ο μόνιμος χώρος διεξαγωγής της ετήσιας Γενικής συνέλευσης. Μία επιλογή που δεν έχει γίνει καθόλου τυχαία.
Αλέξανδρος Βασιλικός / Πρόεδρος ΞΕΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter