Φεβρουάριος 2026

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • To απόλυτο ραντεβού των επιχειρηματιών με τις τάσεις για 3η ημέρα

To απόλυτο ραντεβού των επιχειρηματιών με τις τάσεις για 3η ημέρα

Για ακόμη μία ημέρα, η προσέλευση επιχειρηματιών από κάθε γωνιά της χώρας ήταν εντυπωσιακή! Συζητήσεις ανάμεσα στα στελέχη της αγοράς, live cooking shows με βραβευμένους chefs από την Ελλάδα και το εξωτερικό, workshops, πρωταθλήματα καφέ… και φυσικά φοβερά vibes και αισιοδοξία. Όλα όσα χαρακτηρίζουν την HORECA, πρωταγωνίστησαν για ακόμα μία φορά.  

Χιλιάδες ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες βιλών και ενοικιαζόμενων δωματίων έδωσαν το παρών, με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες τους σε εξοπλισμό, διακόσμηση, ανακαίνιση και τροφοδοσία των τουριστικών τους καταλυμάτων. Παράλληλα, ιδιοκτήτες και στελέχη από εστιατόρια, cafe, bar βρήκαν γεύσεις μοναδικές, ποιοτικές πρώτες ύλες, specialty καφέδες και ιδέες για menu, wine και cocktail lists που θα κερδίσουν την πελατεία τους.  

Οι επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας ανακάλυψαν στα 4 Halls,  προϊόντα και προτάσεις που συμβαδίζουν με τις τάσεις της εποχής, οι οποίες είναι η βιωσιμότητα, η zero waste φιλοσοφία, η ψηφιοποίηση, η εντοπιότητα, το healthy lifestyle. Στα περίπτερα των εκθετών βρήκαν αειφόρες πρακτικές για ένα τουριστικό κατάλυμα ή μία επιχείρηση μαζικής εστίασης, λύσεις για ενεργειακή αναβάθμιση, σύγχρονες τεχνολογίες και digital εργαλεία που θα κάνουν πιο εύκολη και αποδοτική την οργάνωση και προβολή μίας επιχείρησης του κλάδου, αλλά και ιδέες που μπορούν να ικανοποιήσουν τις νέες συνήθειες του σύγχρονου πελάτη, που είναι μεταξύ άλλων η after office διασκέδαση, το brunch, τα non-alcohol ποτά, vegan και plant based, το contactless delivery, η εντοπιότητα και η εποχικότητα στη γαστρονομία κ.α. 

Business Lab με digital marketing, νέες τεχνικές και virality 

Σημαντικές ομιλίες, παρουσιάσεις και πάνελ για τα πιο κρίσιμα ζητήματα του τουρισμού και της εστίασης πραγματοποιήθηκαν στο Hall 3 του Business Lab. 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρουσιάστηκαν οι τελευταίες τάσεις των social media για το 2025, καθώς και νέα AI-based εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν στις επιχειρήσεις. Παράλληλα, το κοινό ενημερώθηκε για την omnichannel επικοινωνία, την προστιθέμενη αξία του influencer marketing και τα KPIs που χρησιμοποιούνται στο performance marketing. 

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με πρακτικές στρατηγικές για τη σωστή διαχείριση των αρνητικών κριτικών στις πλατφόρμες των social media, στη Google και στο TripAdvisor, καθώς και με εξειδικευμένες τεχνικές για τη δημιουργία ποιοτικού viral περιεχομένου για εταιρικούς λογαριασμούς. 

Gastronomy Lab: Ελαιόλαδο, βρώσιμη ομίχλη και ενσυναίσθηση στην εστίαση 

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, βραβευμένοι και διεθνούς φήμης chefs μοιράστηκαν τις γνώσεις και την τεχνογνωσία τους στο Hall 4 του Gastronomy Lab. 

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στη σημασία του ελαιόλαδου, καθώς και να γνωρίσουν τη φουτουριστική ιδέα των βρώσιμων νεφών και των εισπνεόμενων γεύσεων. Παράλληλα, συζητήθηκε η σχέση επιστήμης και φιλοσοφίας με τη γαστρονομία, καθώς και ο ρόλος της ενσυναίσθησης στη σύγχρονη εστίαση. 

Coffee Championships στην αρένα του Hall 1! 

Το stage των Coffee Championships by SCA Greece  σήμερα τον τελικό του πρωταθλήματος  Barista. Οι καλύτεροι coffee experts διαγωνίστηκαν για τον τίτλο, με τους νικητές να αποκτούν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις παγκόσμιες διοργανώσεις, διεκδικώντας διακρίσεις απέναντι στους κορυφαίους του κόσμου. Επίσης, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έρευνα για τον ρόλο της γυναίκας στην Ελληνική βιομηχανία καφέ, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του IWCA Greece.  

Εγγραφείτε στο Newsletter