11-15 ΦΕΒ 2021

Metropolitan Expo Greece

11-15 Φεβρουαρίου 2021

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Μεγάλη επισκεψιμότητα αναμένεται στη HORECA 2021

Μεγάλη επισκεψιμότητα αναμένεται στη HORECA 2021

Αθρόα αναμένεται να είναι η επισκεψιμότητα της HORECA 2021 καθώς τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας αποδεικνύουν πώς η εμπορική της αξία παραμένει αναλλοίωτη.

Με προτεραιότητα την προστασία της υγείας εκθετών και επισκεπτών η FORUM Α.Ε. τηρεί σε όλες τις εκθέσεις της το Πρωτόκολλο υγειονομικού περιεχομένου. Έτσι και στην 16η HORECA θα ακολουθηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε εκθέτες και επισκέπτες να μπορούν να ζήσουν την εκθεσιακή εμπειρία μέσα σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον. Όντας στο στάδιο της προετοιμασίας η διοργανώτρια εταιρία πραγματοποίησε στοχευμένη έρευνα για την πρόθεση επίσκεψης στην επερχόμενη HORECA, τα αποτελέσματα της οποίας δείχνουν την εμπορική δυναμική που έχει η έκθεση αλλά επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που της δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια οι επαγγελματίες του κλάδου. Πιο συγκεκριμένα, στόχος της έρευνας ήταν η διερεύνηση τόσο της πρόθεσης επίσκεψης των επαγγελματιών όσο και η εκτίμηση τους για την σημασία της διεξαγωγής της, ειδικά στο νέο ιδιαίτερο περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η πανδημία του covid-19.

H έρευνα πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά από τις 8/7 έως τις 20/7/2020 σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.200 επισκεπτών της HORECA 2020. Για την διενέργεια της χρησιμοποιήθηκε η κορυφαία και έγκυρη διαδικτυακή πλατφόρμα διεξαγωγής ερευνών και δημοσκοπήσεων Typeform με χρήση ημιδομημένου ερωτηματολογίου.

Μία στοχευμένη έρευνα

Οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα κάλυψαν όλο τον κλάδο του ho.re.ca. Πιο συγκεκριμένα το 27,7% των ερωτώμενων είναι ιδιοκτήτες και στελέχη από επιχειρήσεις της καφεστίασης, 26,6% είναι ιδιοκτήτες και στελέχη από ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενώνες και βίλες, το 10,2% είναι ιδιοκτήτες και στελέχη από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και catering, το 14,4% δραστηριοποιούνται στο κλάδο του εμπορίου τροφίμων και εξοπλισμού, το 5,4 % είναι αρχιτέκτονες και στελέχη σε κατασκευαστικές εταιρείες, και το 2% είναι επιχειρηματίες του κλάδου της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής. Όλοι οι ερωτώμενοι είναι decision makers της επιχείρησης που δραστηριοποιούνται (76,8% ιδιοκτήτες, το 16,9% στελέχη, το 2,4% σεφ και F&B managers και το 3,9% άλλη δραστηριότητα) και από το σύνολο των γεωγραφικών περιοχών της Ελλάδας (Αττική, Βόρεια, Νότια, Κεντρική και Νησιωτική Ελλάδα).

Σταθερά υψηλή η πρόθεση επίσκεψης

Το 86% των ερωτηθέντων δήλωσαν από πιθανό έως εξαιρετικά πιθανό να επισκεφθούν την HORECA 2021 δεδομένου την πλήρη τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Αναλυτικότερα, εξαιρετικά πιθανό δήλωσε το 37,9%, πολύ πιθανό το 30,1% και πιθανό το 18%.
Εξίσου υψηλά ποσοστά συγκέντρωσε η εκτίμηση χρησιμότητας της έκθεσης με βάση τα σημερινά δεδομένα. Το 78,6% δήλωσε από «αρκετά» έως «πολύ» (37 «πολύ», 41,6 «αρκετά»), το 11,3% δήλωσε «λίγο» ενώ μόλις το 3,7% απάντησε «καθόλου» (6,4% «δεν ξέρω/δεν απαντώ»).

Κάνοντας ένα απολογισμό η χρησιμότητα που αποδίδουν οι επισκέπτες στην HORECA καθώς και η πρόθεση επίσκεψης κυμαίνονται στα υψηλά επίπεδα που βρίσκονταν και προ Covid-19 εποχή, προοιωνίζοντας έτσι την επισκεπτική και εμπορική επιτυχία της έκθεσης τόσο για τους εκθέτες όσο και για τους επισκέπτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter