7-10 ΦΕΒ 2020

Metropolitan Expo Greece

7-10 February 2020

METROPOLITAN EXPO

Γενική Συνέλευση Ξ.Ε.Ε.

Mαζικότατη η προσέλευση ξενοδόχων από όλη τη χώρα στην 8η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ξ.E.E.

Με πρωτοφανή συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ξενοδόχων πραγματοποιήθηκε η 8η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, στη HORECA 2019.

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση έλαβε χώρα την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ξενοδόχων από όλη τη χώρα. Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός αναφέρθηκε στο όραμα και τη στρατηγική του ΞΕΕ, υπογραμμίζοντας πως «το να κρατήσουμε ψηλά τον ελληνικό Τουρισμό είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας».

Στις φωτογραφίες από αριστερά: Τα μέλη του Δ.Σ του Ξ.Ε.Ε., ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Αλέξανδρος Βασιλικός

Αγκάθι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ο πρόεδρος του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου αναφέρθηκε στον αθέμιτο ανταγωνισμό εξαιτίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων τονίζοντας πως πρόσφατες μελέτες αναδεικνύουν το αρνητικό αποτύπωμα τους στην κοινωνία «όταν αυτή η δραστηριότητα μένει ανεξέλεγκτη». Επίσης ανακοίνωσε ότι δημιουργείται για πρώτη φορά το πρώτο πρόγραμμα επιτάχυνσης start ups του Τουρισμού στην Ελλάδα, με σκοπό να έρθουν πιο κοντά η νεοφυής επιχειρηματικότητα που ασχολείται με τον Tουρισμό με τους ξενοδόχους…

Το 2019 έτος εξωστρέφειας για το «Ελληνικό Πρωινό»

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βασιλικός, «το 2019 θα είναι έτος εξωστρέφειας για το “Ελληνικό Πρωινό”, καθώς το Επιμελητήριο επενδύει στην προβολή του προγράμματος μέσω τόσο στοχευμένων ενεργειών, όσο και του νέου site του ΞΕΕ». Παράλληλα, ο πρόεδρος σημείωσε πως ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, του επιστημονικού ερευνητικού βραχίονα του ΞΕΕ. Μάλιστα, τους νέους άξονες του ΙΤΕΠ για το 2019 παρουσίασε ο νέος επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου, κ. Πετάκος.

Χαιρετισμό απηύθηναν επίσης ο γεν. γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, αλλά και ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος. Στο χαιρετισμό του τόσο ο κ. Ρέτσος, όσο και ο κ. Τάσιος δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην υπερφορολόγηση στον Τουρισμό, που αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα του κλάδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter