8-11 ΦΕΒ 2019

Metropolitan Expo Greece

8-11 Φεβρουαρίου 2019

METROPOLITAN EXPO

Gastronomy Forum

Το μέλλον της γαστρονομίας είναι εδώ!

Με τη σφραγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδων, το Gastronomy Forum θα αναδειχθεί για άλλη μία χρονιά σε σημείο αναφοράς για τους chefs, τους F&B managers και γενικότερα κάθε επαγγελματία της Μαζικής Εστίασης.

Για περισσότερα από 10 χρόνια, το Gastronomy Forum, προβάλλει στα πλαίσια της έκθεσης HORECA, κάθε νέα διεθνή τάση που αφορά τη μαγειρική τέχνη, εκτελεσμένη από τους πιο έμπειρους αρχιμάγειρες της Ελλάδας και όχι μόνο. Ο,τι πιο σύγχρονο σε τεχνολογικό εξοπλισμό, σε τεχνική παρασκευής, σε προϊοντική καινοτομία, βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του Φόρουμ Γαστρονομίας, το οποίο φέρει κάθε χρονιά τη σφραγίδα του Chef’s Club of Greece

1. Ο γνωστός σεφ, Γιάννης Μπαξεβάνης, παρουσίασε δημιουργική κουζίνα με βότανα της ελληνικής γης 2. O chef Ε. Μπιλιμπάς του Aphrodite Garden Restaurant μαγείρεψε με φύκια.

Έμφαση στην εκπαίδευση

Στο Gastronomy Forum πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι σεφ και οι ανάγκες κάθε επισιτιστικής επιχείρησης, είτε πρόκειται για μεμονωμένο σημείο, αλυσίδα, χώρο εστίασης ξενοδοχείου ή ακόμη και εστιατόριο κλειστής αγοράς. Με ένα πλούσιο καθημερινό πρόγραμμα εισηγήσεων, ζωντανών παρουσιάσεων και live cooking shows, το Gastronomy Forum σκοπεύει να αναδείξει και πάλι όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν τον σύγχρονο επαγγελματία της κουζίνας, δίνοντας παράλληλα χρήσιμες κατευθύνσεις για το πώς μπορεί μια επιχείρηση να αντεπεξέρθει στον έντονο ανταγωνισμό, αφουγκραζόμενη τις απαιτήσεις του κοινού, που αλλάζουν διαρκώς.

Νέες τεχνικές στο επίκεντρο

Η γαστρονομία αλλάζει. Η μαγειρική εξελίσσεται και οι επαγγελματίες καλούνται να προλάβουν τις εξελίξεις, παραμένοντας πάντα σε επαφή με το σύγχρονο πρόσωπο της τέχνης τους. Το Gastronomy Forum, έχοντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας του το σεβασμό στο επάγγελμα του μάγειρα, καθοδηγεί τον τελευταίο στις εξελίξεις, θέτοντας πάντα ως πρωταρχικό στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας πιάτων, τόσο σε επίπεδο γεύσης όσο και διατροφικής αξίας. Υπό το πρίσμα αυτό, κάθε θεματική ενότητα του event, θα έχει κατεξοχήν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με κύριο μέλημα των αρχιμαγείρων-εισηγητών να διατηρούν πάντοτε τους chefs σε επαφή με την ουσία της μαγειρικής τέχνης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του Forum Γαστρονομίας αναμένεται να γεμίσει για άλλη μια χρονιά με χιλιάδες επαγγελματίες από όλο το φάσμα του επισιτισμού, που δεν χάνουν το ετήσιο ραντεβού τους με τις εξελίξεις.

1. Στο Gastronomy Forum της HORECA 2018 παρουσιάστηκαν νέες τεχνικές και πρωτότυπες γαστρονομικές προτάσεις.
2. Ο chef Π. Μπουρτζουκλής ήταν ένας από τους καταξιωμένους chefs που έδωσαν το παρών στο stage του Gastronomy Forum κατά την διάρκεια της 13ης HORECA.

Εγγραφείτε στο Newsletter