7-10 ΦΕΒ 2020

Metropolitan Expo Greece

7-10 February 2020

METROPOLITAN EXPO

Gastronomy Forum

Διάσημοι σεφ, μαγειρικές τάσεις και γαστροτουρισμός στο επίκεντρο

Εκατοντάδες επιχειρηματίες της εστίασης, αλλά και chefs, παρακολούθησαν το Gastronomy Forum, το οποίο, ειδικά φέτος, είχε κατεξοχήν εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Η αυλαία του Forum άνοιξε με μια σειρά εισηγήσεων και πάνελ γύρω από τον Γαστροτουρισμό, με εκπροσώπους της εστιατορικής σκηνής και του Τουρισμού από τη Σαντορίνη, την Κέρκυρα, τους Λειψούς και την Κεφαλονιά. Μεταξύ τους και οι κ.κ. Γιώργος Χατζηγιαννάκης & Γεωργία Τσάρα, που μίλησαν για το εξαιρετικά επιτυχημένο εστιατόριο Selene στη Σαντορίνη, αλλά και οι κ.κ. Καραγκούνη Αγγελική από τον ΣΕΤΕ, που μαζί με τις Αθανασοπούλου Μαρία και Κρασσά Χρύσα, World Food Travel Association Ambassadors συζήτησαν για τα περιθώρια ανάπτυξης του Γαστροτουρισμού στη χώρα μας. Το φετινό Gastronomy forum ασχολήθηκε εκτενώς με τον τουρισμό που περνά μέσα από τη Γαστρονομία, παρουσιάζοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης τρανταχτά case studies από κάθε γωνιά της χώρας, τόσο από την Νάξο, τη Ρόδο, τη Μύκονο και την Τήνο, όσο και από την Ήπειρο, τη Σκόπελο, την Πελοπόνησο, τη Σάμο και την Κρήτη.

Aριστερά: Ο Ηλίας Σκουλάς παρουσίασε street food με ΠΟΠ προϊόντα, Δεξιά: Η Καλλιόπη Πιπέρη και ο Κασκούτας Αλέξανδρος από το Οινοποιείο Μπουτάρη

Veganismos, Ωμοφαγία και άλλα food trends

Συνεχίζοντας τη διερεύνηση των κυρίαρχων τάσεων στη Μαζική Εστίαση, το Gastronomy Forum εστίασε το ενδιαφέρον του σε όλα τα trends που έχουν ήδη εμφανιστεί στο προσκήνιο, αλλά και σε όσα αναμένεται να μας απασχολήσουν στο μέλλον. Έτσι, ασχολήθηκε με τις vegan διατροφικές προτάσεις και την ωμοφαγία, η οποία φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς διεθνώς, παρουσιάζοντας τις χρήσιμες συμβουλές των σεφ Άλκηστης Αλεξανδράτου και Ντέμμυς Γεωργίου από το Λάιμ Bistro. Μεγάλη προσέλευση είχε και η παρουσίαση του Ηλία Σκουλά, σεφ και ιδιοκτήτη των εστιατορίων Food Mafia, ο οποίος έδειξε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι επαγγελματίες να αξιοποιήσουν τα ΠΟΠ ελληνικά προϊόντα σε σύγχρονες street food προτάσεις, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον είχαν και η εισηγήσεις των Καπετανάκη Κώστα, Σμπίλη Μαρίας και Μιχαλάκη Ιάνθης (από το Estrella) με θέμα την αυξημένη ζήτηση για Βrunch. Αξίζει να αναφερθεί πως η έμφαση στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του φετινού Gastronomy Forum φάνηκε από τα σημαντικά Master classes που φιλοξένησε στο stage του, αλλά και από την τεράστιο ενδιαφέρον των επαγγελματιών γι’ αυτά, καθώς κάθε φορά γέμιζαν ασφυκτικά το χώρο γύρω από το stage. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα Masterclasses του σεφ Σταύρου Ψωμόπουλου, με θέμα «High End Gastronomy”, αλλά και των executive chefs, Τάσου Ζησόπουλου και Τάσου Τόλη, γύρω από το bread pairing.

Αριστερά: Ο Μανώλης Χήρας από το Manolis Tastes, Δεξιά: Η ομάδα του Estrella δημιούργησε το φημισμένο τους μπουγατσάν

Εγγραφείτε στο Newsletter