8-11 ΦΕΒ 2019

Metropolitan Expo Greece

8-11 Φεβρουαρίου 2019

METROPOLITAN EXPO

Gastronomy Forum

Η Ελληνική κουζίνα ως γαστρονομικός προορισμός

Με κεντρικό μήνυμα «Η νέα ελληνική κουζίνα ως μοχλός ανάπτυξης του εθνικού τουριστικού προϊόντος», το Gastronomy Forum θα αναδειχθεί για ακόμα μία χρονιά ως μία από τις σημαντικότερες γαστρονομικές εκδηλώσεις του κλάδου.

Σε μία εποχή που ο γαστρονομικός τουρισμός κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και η ελληνική κουζίνα εξελίσσεται και μπαίνει δυναμικά στην υπηρεσία του ελληνικού τουρισμού, η κορυφαία εκδήλωση της έκθεσης HORECA για το μέλλον της γαστρονομίας έρχεται να δείξει στους επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης, τον τρόπο που μπορούν να εξελίξουν την επιχείρηση τους και να την οδηγήσουν στην επιτυχία. Διάσημοι Έλληνες και ξένοι chef μέσα από εντυπωσιακά masterclasses αλλά και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις θα αναδείξουν την ελληνική κουζίνα ως γαστρονομικό προορισμό. Επίσης, με ένα πλούσιο καθημερινό πρόγραμμα εισηγήσεων, ζωντανών παρουσιάσεων και live cooking shows το Gastronomy Forum σκοπεύει να αναλύσει και πάλι όλα τα καίρια ζητήματα που αφορούν τον σύγχρονο επαγγελματία της κουζίνας, δίνοντας παράλληλα χρήσιμες κατευθύνσεις για το πώς μπορεί μια επιχείρηση να αντεπεξέλθει στον έντονο ανταγωνισμό, αφουγκραζόμενη τις απαιτήσεις του κοινού, που αλλάζουν διαρκώς. Έτσι λοιπόν, με τη σφραγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, το Gastronomy Forum θα αναδειχθεί για άλλη μία χρονιά σε σημείο αναφοράς για τους chefs, τους F&B managers και γενικότερα κάθε επαγγελματία της Μαζικής Εστίασης.

1. Ο γνωστός σεφ, Γιάννης Μπαξεβάνης, παρουσίασε δημιουργική κουζίνα με βότανα της ελληνικής γης 2. O chef Ε. Μπιλιμπάς του Aphrodite Garden Restaurant μαγείρεψε με φύκια.

Νέες τεχνικές στο επίκεντρο

Η γαστρονομία αλλάζει. Η μαγειρική εξελίσσεται και οι επαγγελματίες καλούνται να προλάβουν τις εξελίξεις, παραμένοντας πάντα σε επαφή με το σύγχρονο πρόσωπο της τέχνης τους. Το Gastronomy Forum, έχοντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας του το σεβασμό στο επάγγελμα του μάγειρα, καθοδηγεί τον τελευταίο στις εξελίξεις, θέτοντας πάντα ως πρωταρχικό στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας πιάτων, τόσο σε επίπεδο γεύσης όσο και διατροφικής αξίας. Υπό το πρίσμα αυτό, κάθε θεματική ενότητα του event, θα έχει κατεξοχήν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με κύριο μέλημα των αρχιμαγείρων-εισηγητών να διατηρούν πάντοτε τους chefs σε επαφή με την ουσία της μαγειρικής τέχνης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του Forum Γαστρονομίας αναμένεται να γεμίσει για άλλη μια χρονιά με χιλιάδες επαγγελματίες από όλο το φάσμα του επισιτισμού, που δεν χάνουν το ετήσιο ραντεβού τους με τις εξελίξεις.

1. Στο Gastronomy Forum της HORECA 2018 παρουσιάστηκαν νέες τεχνικές και πρωτότυπες γαστρονομικές προτάσεις.
2. Ο chef Π. Μπουρτζουκλής ήταν ένας από τους καταξιωμένους chefs που έδωσαν το παρών στο stage του Gastronomy Forum κατά την διάρκεια της 13ης HORECA.

Οι θεματικές ενότητες του Gastronomy Forum είναι οι εξής:

Γαστροτουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα:

Θα παρουσιαστούν πετυχημένα case studies από την Ελλάδα που έχουν αναδείξει την ελληνική κουζίνα στα πέρατα του κόσμου και την έχουν χρησιμοποιήσει ως «εργαλείο» ανάδειξης του τόπου τους αλλά και γενικότερα της Ελλάδας. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν:

  • Selene Experience – Σαντορίνη
  • Οινοποιείο Μπουτάρη
  • Μαθήματα γαστρονομίας στην Αυλή του Ρεθύμνου
  • Keartisanal Τζια

Πως μπορεί ένας τόπος να γίνει γαστρονομικός προορισμός

Πάνελ συζήτησης με κορυφαίες προσωπικότητες του χώρου από ΣΕΤΕ, ΕΟΤ, Διεθνή ένωση γαστρονομικού τουρισμού, Ελληνική Ακαδημία Γεύσης.

Γαστρονομική ταυτότητα - Τοπικά προϊόντα & παραγωγοί

Η ταυτότητα που δίνουν στη γαστρονομική απόλαυση και πως συμβάλλουν ώστε ένας τόπος να γίνει τουριστικός προορισμός.

  • Παρουσίαση των ιδιαιτεροτήτων της κάθε κουζίνας
  • Ανάπτυξη κάρτας με χρήση εποχικών τοπικών προϊόντων

Οι νέες παγκόσμιες τάσεις στη γαστρονομία

Φιλτράρονται και αφομοιώνονται, προσφέροντας απολαύσεις και στους πιο απαιτητικούς γαστροτουρίστες

Right the wrongs

Πάνελ, ομιλίες και πρακτικές παρουσιάσεις σχετικά με το φαγητό, το σέρβις, την επικοινωνία του τουριστικού προϊόντος και την σωστή προβολή.

Το «Ελληνικό Πρωινό»

Πώς μπορεί να συνδέσει το γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας με την εμπειρία του επισκέπτη των ξενοδοχείων.

Εγγραφείτε στο Newsletter