7-10 ΦΕΒ 2020

Metropolitan Expo Greece

7-10 Φεβρουαρίου 2020

METROPOLITAN EXPO

Gastronomy Forum

Η ελληνική γαστρονομία στην υπηρεσία του τουρισμού

Chefs διεθνούς φήμης θα αναδείξουν την γαστρονομία ως αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Ο γαστρονομικός τουρισμός κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος και η ελληνική κουζίνα εξελίσσεται και μπαίνει δυναμικά στην υπηρεσία του ελληνικού τουρισμού με αποτέλεσμα η γαστρονομία να συμβάλει πλέον σημαντικά στην ανάπτυξη και βελτίωση του κλάδου της Φιλοξενίας, ανεβάζοντας παράλληλα το επίπεδο της τουριστικής εμπειρίας. Οι εξελίξεις, οι ιδέες, οι νεοτερισμοί εμφανίζονται με καταιγιστικούς ρυθμούς. Κι εδώ έρχεται το Gastronomy Forum, ώστε να κρατήσει up to date τους επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης και να δείξει τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προχωρήσουν ένα βήμα πιο μπροστά την επιχείρηση τους.

Κορυφαίοι Έλληνες & ξένοι chefs αναδεικνύουν τις εξελίξεις του κλάδου

Προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή πληροφόρηση, διάσημοι Έλληνες και ξένοι σεφ, αναλαμβάνουν μέσα από εντυπωσιακά masterclasses κι ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις να αναδείξουν την σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Καθημερινά, η σκηνή του Gastronomy Forum στο Hall 4, θα φιλοξενεί εισηγήσεις, παρουσιάσεις και live cooking shows. Ειδικοί θα κληθούν να αναλύσουν όλα τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, να δώσουν κατευθύνσεις ώστε να μπορεί μία επιχείρηση να αντεπεξέρχεται στον ανταγωνισμό και να κλείσουν την ψαλίδα με το απαιτητικό κοινό.

Το Gastronomy Forum λοιπόν θα αναδειχθεί για άλλη μία χρονιά σε σημείο αναφοράς για τους chefs, τους F&B managers και γενικότερα κάθε επαγγελματία της Μαζικής Εστίασης. Πιστοί στο τρίπτυχο σεβασμός στο επάγγελμα, υψηλή ποιότητα γεύσεων και υψηλή διατροφική αξία, οι chefs-εισηγητές υπόσχονται ένα event με κατεξοχήν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και με κύριο μέλημα να διατηρούν πάντοτε τους chefs σε επαφή με την ουσία της μαγειρικής τέχνης.

Ενδιαφέρουσες & πλούσιες θεματικές ενότητες

Μετά το πέρας της σαιζόν και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των επαγγελματιών του τουρισμού, η φετινή θεματολογία του Gastronomy Forum, το πρόγραμμα του οποίου διαμορφώνεται από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, θα κινηθεί γύρω από:

 • Θέματα που άπτονται του Γαστροτουρισμού όπως:
  – Παρουσιάσεις επιτυχημένων project γαστροτουρισμού σε ξενοδοχεία και εστιατόρια
  – Case studies ιδιωτών
  – Παρουσιάσεις και ομιλίες από αναγνωρισμένους φορείς και ειδικούς του κλάδου
 • Ο ρόλος κλειδί του αγροτουρισμού στον Ελληνικό γαστροτουρισμό
  – Ομιλίες και έρευνες πιστοποιημένων φορέων
  – Η ανάδειξη των θησαυρών της Ελληνικής γης μέσα από τη γαστρονομία
 • Gault & Millau Greece: Πώς ο θεσμός αναδεικνύει την ελληνική γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα στο εξωτερικό

Εγγραφείτε στο Newsletter