8-11 ΦΕΒ 2019

Metropolitan Expo Greece

8-11 Φεβρουαρίου 2019

METROPOLITAN EXPO

Ελληνικό Πρωινό

Στόχος η προώθηση της τοπικής γαστρονομικής κληρονομιάς

Μία από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες όσον αφορά την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προιόντος, το «Ελληνικό Πρωινό», θα φιλοξενηθεί για ακόμα μία χρονιά στην έκθεση HORECA. 

Με 1074 ξενοδοχεία-μέλη το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί το εμπνευσμένο εγχείρημα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος να συνδέσει το γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας με την εμπειρία του επισκέπτη των ξενοδοχείων. Σκοπός του είναι να προωθήσει τη γαστρονομική κληρονομιά του κάθε τόπου μέσα από ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να ξεχωρίσει προϊόντα και σπεσιαλιτέ από την κάθε περιοχή. Με τη σφραγίδα πιστοποίησης του Ελληνικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί μία καινοτομία.

1, 2. Το Ξ.Ε.Ε. παρουσίασε στη HORECA 2018 τις νέες περιοχές που εντάχθηκαν κατά το τελευταίο έτος στο πρόγραμμα “Ελληνικό Πρωινό”, πιο συγκεκριμένα την τιμητική τους είχαν τα νησιά Ίος, Κάλυμνος, Μήλος, Πόρος και Πάρος, καθώς και η Πρέβεζα.

Στη HORECA 2019, οι ξενοδόχοι που θα την επισκεφτούν θα έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν τις νέες περιοχές της Ελλάδας που θα έχουν προστεθεί μέσα στον ένα χρόνο από την διεξαγωγή της προηγούμενης HORECA. Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού, θα παρουσιαστούν όπως κάθε άλλη φορά τα προϊόντα του κάθε τόπου, οι γαστρονομικές τους δυνατότητες, οι διατροφικές τους αξίες αλλά και πολλές προτάσεις για να συμπεριλάβουν αυτά τα προϊόντα στο πρωινό του ξενοδοχείου τους και να γίνει και η δίκη τους επιχείρηση αν δεν είναι ακόμα μέλος του προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό”. Τέλος, διακεκριμένοι chef θα μαγειρέψουν παραδοσιακές συνταγές κάθε τόπου δείχνοντας στους επισκέπτες τις επιλογές που έχουν για να προσφέρουν στους επισκέπτες του ξενοδοχείου τους όχι μόνο μία διαφορετική γαστρονομική εμπειρία που θα συμβάλει σε μία γενικότερα διαφορετική εμπειρία φιλοξενίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter