7-10 ΦΕΒ 2020

Metropolitan Expo Greece

7-10 Φεβρουαρίου 2020

METROPOLITAN EXPO

Ελληνικό Πρωινό από το Ξ.Ε.Ε

Γεύσεις από… Ελλάδα στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού!

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος θα σερβίρει για ακόμα μια χρονιά στη HO.RE.CA. Ελληνικό Πρωινό, συνεχίζοντας την σημαντική αυτή δράση στήριξης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Υπό την επιμέλεια του consultant chef και πιστοποιημένου καθηγητή μαγειρικής σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές, κ.Στράτου Ιωσηφέλλη και μέσα από ένα πλήρες πρόγραμμα ζωντανών μαγειρικών δράσεων, θα γίνουν κατανοητοί οι λόγοι για τους οποίους το Ελληνικό Πρωινό πρέπει να καθιερωθεί στα τραπέζια όλων των καταλυμάτων της χώρας, ανεξάρτητα από την κατηγορία τους.
Όσοι επισκεφτούν το περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού στο Hall 4, A19-B17 θα βιώσουν μια ακόμα διαφορετική γαστρονομική εμπειρία και κατ’ επέκταση την ιδανική ελληνική φιλοξενία! Με τιμώμενες περιοχές τη Δράμα και την Πάτμο, το κοινό θα δοκιμάσει παραδοσιακά και σύγχρονα εδέσματα με σκοπό να ενημερωθεί για τους γαστρονομικούς θησαυρούς και των δύο περιοχών, να γνωρίσει τον τόπο, την ιστορία, τις γεύσεις και τα αρώματά τους και να δοκιμάσει γνήσιες δραμινές αλλά και πατινιώτικες συνταγές.

HORECA 2019 - HCH - Greek breakfast
HORECA 2019 - HCH - Greek breakfast

Παράλληλα, επιλεγμένοι Έλληνες παραγωγοί από διάφορες περιοχές της χώρας θα εκθέτουν τα προϊόντα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, προσφέροντας γευστικές δοκιμές και φυσικά ενημέρωση για το πρόγραμμα και τα οφέλη συμμετοχής στο Ελληνικό Πρωινό.
Το σήμα brand Ελληνικό Πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος μετράει γύρω στα 1100 ξενοδοχεία-μέλη, συνδέοντας τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας με την τουριστική εμπειρία. Μέσα από την δράση αυτή προωθείται η γαστρονομική κληρονομιά κάθε τόπου, καθώς έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ξεχωρίζουν προϊόντα και σπεσιαλιτέ από την κάθε περιοχή. Κάθε ξενοδοχείο που συμμετέχει σε αυτή τη δράση φέρει και την επίσημη σφραγίδα πιστοποίηση από το ΞΕΕ.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Ελληνικού Πρωινού:

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

12.00

Πλατσέντα Λέσβου.

15.00

Κανταΐφι φωλιά με πουρέ από φασόλια Νευροκοπίου, τηγανιτό αυγό, σάλτσα καυτερής πιπεριάς και μελιτζάνας, λούτζα και κατσικίσιο τυρί.

17.00

Σκοπελίτικες πίτες.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

12.00

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Δράμας
-Ανοιχτή πίτα με αλεύρι από τραχανά, κρέμα ξινόγαλο, λουκάνικο χωριάτικο και βιολογική μυζήθρα.
-Ασουρές με κολοκυθόσπορο, ρόδι, μπλε μύρτιλα, μέλι, κουκουνάρι και κανέλα.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

12.00

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Πάτμου.
– Πατινιώτικες τυρόπιτες, πουγκιά και αχλαδάκια από το Ζαχαροπλαστείο Χριστόδουλος.

15.00

Ντομάτες κονφί γεμιστές με πλιγούρι, κουκουνάρι, σταφίδες Ζακύνθου, καυτερή πιπεριά Φλωρίνης και τυρί Ίου Οινοσπερίτης.

17.00

Πουγκιά σε φύλλο κιχί γεμιστά με κρητικό λουκάνικο με σταμναγκάθι, λιαστή ντομάτα, ρόδι, βαρελίσια φέτα και φρέσκα αρωματικά.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου

12.00

Κρεμμυδόπιτα με καπνιστό σύγκλινο Κρήτης και κατσικίσια γραβιέρα Νάξου.

Εγγραφείτε στο Newsletter