11-14 ΦΕΒ 2022

Metropolitan Expo Greece

11-14 Φεβρουαρίου 2022

METROPOLITAN EXPO

Ελληνικό Πρωινό

Γεύσεις από… Ελλάδα σέρβιρε το Ξ.Ε.Ε

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος παρουσίασε για ακόμα μια χρονιά και τις τέσσερις ημέρες της έκθεσης HORECA 2020 το Ελληνικό Πρωινό, συνεχίζοντας την σημαντική αυτή δράση στήριξης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Υπό την επιμέλεια του consultant chef και πιστοποιημένου καθηγητή μαγειρικής σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές, κ. Στράτου Ιωσηφέλλη και μέσα από ένα πλήρες πρόγραμμα ζωντανών μαγειρικών δράσεων, έγιναν κατανοητοί οι λόγοι για τους οποίους το Ελληνικό Πρωινό πρέπει να καθιερωθεί στα τραπέζια όλων των καταλυμάτων της χώρας, ανεξάρτητα από την κατηγορία τους.

Όσοι επισκέφτηκαν το περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού στο Hall 4, A19-B17 βίωσαν μια ακόμα διαφορετική γαστρονομική εμπειρία και κατ’ επέκταση την ιδανική ελληνική φιλοξενία! Με τιμώμενες περιοχές τη Δράμα και την Πάτμο, το κοινό δοκίμασε παραδοσιακά και σύγχρονα εδέσματα με σκοπό να ενημερωθεί για τους γαστρονομικούς θησαυρούς και των δύο περιοχών, να γνωρίσει τον τόπο, την ιστορία, τις γεύσεις και τα αρώματά τους και να δοκιμάσει γνήσιες δραμινές αλλά και πατινιώτικες συνταγές.

Παράλληλα, επιλεγμένοι Έλληνες παραγωγοί από διάφορες περιοχές της χώρας εξέθεσαν τα προϊόντα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, προσφέροντας γευστικές δοκιμές και φυσικά ενημέρωση για το πρόγραμμα και τα οφέλη συμμετοχής στο Ελληνικό Πρωινό.
Το σήμα brand Ελληνικό Πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος μετράει γύρω στα 1100 ξενοδοχεία-μέλη, συνδέοντας τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας με την τουριστική εμπειρία. Μέσα από την δράση αυτή προωθείται η γαστρονομική κληρονομιά κάθε τόπου, καθώς έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ξεχωρίζουν προϊόντα και σπεσιαλιτέ από την κάθε περιοχή. Κάθε ξενοδοχείο που συμμετέχει σε αυτή τη δράση φέρει και την επίσημη σφραγίδα πιστοποίηση από το ΞΕΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter