7-10 ΦΕΒ 2020

Metropolitan Expo Greece

7-10 Φεβρουαρίου 2020

METROPOLITAN EXPO

Business Lab

Οι τουριστικές επιχειρήσεις στη νέα εποχή

Σε μία εποχή που η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη και ο έντονος ανταγωνισμός που επικρατεί στον χώρο του Τουρισμού δημιουργεί νέες απαιτήσεις, το Business Lab θα παρέχει την απαραίτητη πληροφόρηση στον επαγγελματία του κλάδου.

Με κύριο μέλημα την εκπαίδευση και καλύτερη πληροφόρηση των που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, η 15η HORECA εγκαινιάζει το Business Lab: μία παράλληλη εκδήλωση μέσα από την οποία θα αναπτυχθούν και θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική εμπορικά ψηφιακή παρουσία των επιχειρήσεων του τουρισμού αλλά και την οργάνωση και διοίκηση των ξενοδοχειακών μονάδων και των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης, με τρόπο άρτιο και αποτελεσματικό. Σκοπός του πλούσιου προγράμματος που θα διαμορφωθεί και θα παρουσιαστεί στο ειδικά διαμορφωμένο stage στο Hall 3, είναι να παρέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που χρειάζεται ο σύγχρονος επιχειρηματίας, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της διοίκησης τουριστικών οργανισμών

Οι ψηφιακές… εξελίξεις επί τάπητος

Παγκόσμιες ψηφιακές εξελίξεις, τάσεις, εργαλεία, προϊόντα και καινοτομίες που βρίσκουν εφαρμογή στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και αποτελούν την ραχοκοκαλιά του σύγχρονου τρόπου πωλήσεων, marketing και οργάνωσης των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, θα τεθούν επί χάρτου, από μια ομάδα Ελλήνων και ξένων ειδικών. Ομιλίες, πάνελ, case studies και γενικότερα μία ευρεία θεματική γκάμα θα παρουσιαστεί στο ειδικά διαμορφωμένο stage του Business Lab. Σημεία όπου θα εστιάσουν οι ειδικοί είναι μεταξύ άλλων οι online πωλήσεις-κρατήσεις, τα web sites, η διαχείρηση των social media, η προβολή, η διαφήμιση και προώθηση, τα κανάλια διανομής, τα πιο σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για τα ξενοδοχεία, οι λύσεις μηχανοργάνωσης και μηχανογράφησης.

Αποτελεσματική διοίκηση και διαχείριση

Η τεχνολογία μπορεί να είναι απαραίτητη αλλά η ουσία δεν παύει να είναι η real life σωστή διαχείριση και οργάνωση μιας επιχείρησης. Εδώ λοιπόν έρχεται το business coaching το οποίο απευθύνεται σε ξενοδόχους και γενικότερα managers ho.re.ca. που επιθυμούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα μειώνοντας χρόνο και κόπο που απαιτούν διάφορες εργασίες. Πρόσληψη, αξιολόγηση, διαχείριση κι εκπαίδευση προσωπικού, οργάνωση χώρου (από σάλα μέχρι κουζίνα), marketing, δημόσιες σχέσεις, πωλήσεις σε υφιστάμενο και νέο πελατολόγιο, εισπράξεις, πληρωμές, οικονομικός προγραμματισμός, βελτιστοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας, ποιοτικός έλεγχος, επενδύσεις είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα που απασχολούν ένα συνειδητοποιημένο επιχειρηματία. Έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη του κλάδου καθώς και ειδικοί σε θέματα management θα δώσουν το «παρών» στο Business Lab ώστε να βάλουν κι αυτοί το δικό τους λιθαράκι στο οικοδόμημα της υγειούς επιχειρηματικότητας.

Μain Topic: HOTELS

11:20-11:30

Εισαγωγή στην ενότητα

11:30-12:00

Οι τελευταίες τάσεις στις απευθείας κρατήσεις
Ομιλητής: Βίκτωρ Μάτσας, CEO Webhotelier

12:00-12:30

Κανάλια Διανομής, ΟΤΑ’s & T.O.
Ομιλητής: Πάνος Κοντοζαμάνης, CEO PrimalRES

12:30-13:00

Ο δεκάλογος της ορθής τιμολόγησης
Ομιλητής: Πάνος Λεοντόπουλος, CEO Hotelistas

13:00-13:30

Πως θα πετύχετε το σωστό μίγμα κρατήσεων
Ομιλητής: Δημήτρης Σερίφης, CEO Nelios

Μain Topic: RESTAURANTS

13:30-14:00

Προβολή & Διαφήμιση
Ομιλήτρια: Πένυ Γεωργακοπούλου, CEO Smart Ideas

14:00-14:30

Digital Marketing
Ομιλητής: Σταύρος Κοντακτσής, CEO Girafes in the Kitchen

14:30-15:00

Corporate Sales – Business Dinners – Social Events
Ομιλήτρια: Ολυμπία Παντελίδου, Sales Manager Hytra Restaurant

15:00-15:30

Πωλήσεις: Πως θα προσελκύσετε Τουρίστες στο Εστιατόριο σας
Ομιλητής: Κώστας Παναγάκης, CEO Travel Works

15:30-16:00

Βραβεία Εστιατορίων: Τα βήματα προς τη βράβευση
Ομιλητής: Τάσος Μιτσελής, Food Editor FnL Guide

Μain Topic: CAFÉ – BAR

16:00-16:30

Branding: Δημιουργία ταυτότητας για Café Bar
Ομιλητής: Στέλιος Παπαδόπουλος / Barro Negro

16:30-17:00

Βραβεία Bar: Τα βήματα προς τη βράβευση
Ομιλήτρια: Χρυσούλα Κυριακοπούλου, Food & Drink Editor Αθηνόραμα

Μain Topic: CAFÉ – BAR

11:20-11:30

Εισαγωγή στην ενότητα

11:30-12:00

H μηχανογράφηση του σύγχρονου Café Bar

12:00-12:30

Προσλήψεις, αξιολόγηση & εκπαίδευση προσωπικού για Café-bar
Ομιλητής: Στέφανος Κατσίμπας, CEO My Job Now

12:30-13:00

Quality Management Control από το Α ως το Ω

13:00-14:00

ΠΑΝΕΛ: Τελευταίες τάσεις στην μηχανοργάνωση

Μain Topic: HOTELS

14:00-14:30

H Μηχανογράφηση του σύγχρονου ξενοδοχείου
Ομιλητής: Λάμπρος Λαμπριανάκης, CEO HIT Hospitality

14:30-15:00

Προσλήψεις, αξιολόγηση & εκπαίδευση προσωπικού για ξενοδοχεία
Ομιλητής: Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, CEO Aldemar Resorts

15:00-15:30

Χρηματοδοτικά Προγράμματα για Ξενοδοχεία
Ομιλητής: Υψηλάντης Τζούρος, CEO Ependysis

15:30-15:50

Ψηφιακά εργαλεία και λύσεις για ξενοδοχεία
Ομιλητής: Αντώνης Λίνας, Digital Service section manager ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ

Μain Topic: RESTAURANTS

16:00-16:30

H μηχανογράφηση του σύγχρονου εστιατορίου

16:30-17:00

Προσλήψεις, αξιολόγηση & εκπαίδευση προσωπικού για εστιατόρια
Ομιλητής: Σπύρος Κερκύρας, CEO HORECA Jobs

17:00-17:30

Quality Management Control από το Α ως το Ω
Ομιλητής: Πέτρος Ανδρουλιδάκης, CEO Petros Androulidakis & Partners

Μain Topic: RESTAURANTS

11:20-11:30

Εισαγωγή στην ενότητα

11:30-12:00

Δημιουργία Website και σωστού Περιεχομένου για Εστιατόρια
Ομιλητής: Σταύρος Νικόλας, Αccount Manager Director Think Plus

12:00-12:30

Social Media για Εστιατόρια: Πως πετυχαίνεις Κρατήσεις & Προβολή
Ομιλήτές: Ελενα Παπάζογλου, Μία Κόλλια & Δημητρης Παπαδοπουλος, Ομάδα Επικοινωνίας Cookoovaya, Hoocut, Basegrill, Tραβόλτα

12:30-13:00

Διαχείριση Κριτικών στα Social Media
Ομιλητής: Δημήτρης Σταθόπουλος, Δημοσιογράφος

13:00-13:30

Case Study: ΤΒΑ

13:30-14:30

Πάνελ: Τελευταίες τάσεις στα social media

Μain Topic: CAFÉ – BAR

14:30-15:00

Δημιουργία Website και σωστού περιεχομένου για Café-Bar
Ομιλήτρια: Λίνα Μπακαλέξη, Brand & Content Manager Linear.gr

15:00-15:30

Διαχείριση κριτικών στα Social Media
Ομιλητής: Κύρος Ασφής, CEO Nea Mesa

15:30-16:00

Case Study: 42 The Bar, Αθήνα
Ομιλητές: Σπύρος Κερκύρας, Owner 42 The bar & Θύμιος Βούλγαρης, Social Media Manager 42 The bar

Μain Topic: HOTELS

16:00-16:30

Social Media: Η επικράτηση του Instagram
Ομιλήτρια: Αίγλη Μπαλαμάτση, CEO & Executive Strategy Director Ιnterweave

16:30-17:00

Διαχείριση κριτικών στα Social Media
Ομιλητής: Χρίστος Ντίτορας, E-Commerce & Marketing Executive Hilton Athens

17:00-17:30

Case Study: ΤΒΑ

Μain Topic: HOTELS

11:20-11:30

Εισαγωγή στην ενότητα

11:30-12:00

Οι Σύγχρονες εξελίξεις στο Digital Marketing
Ομιλητής: Tάσος Βελιάδης, Chief Strategist Socialab

12:00-12:30

Δημιουργία θεματικών εμπειριών & τρόποι προώθησης τους
Ομιλητής: Φίλιππος Ιωσηφίδης, Owner Aristi Mountain Resort

12:30-13:00

Εξοπλισμός HORECA: Αύξηση πελατών, Αξιοπιστία, Αποτελεσματικότητα, Ασφάλεια τροφίμων
Ομιλητής: Λεωνίδας Αυγεράκης, Μέλος ΣΕΕΜΕ

13:00-14:00

Πάνελ: Οι τελευταίες τάσεις στο F&B

Μain Topic: RESTAURANTS

14:00-14:30

Food & Beverage cost για εστιατόρια
Ομιλητής: Τάσος Πεδιαδίτης, F&B Director Tesor Hotels

14:30-15:00

Δημιουργία bar menu
Ομιλητής: Αλέξανδρος Γκικόπουλος, Bar Consultant – Brand Ambassador Tsaknakis Bros

15:00-15:30

Smart Delivery: Οι τελευταίες τάσεις στα εστιατόρια

15:30-16:00

Catering Servises: Οι δυσκολίες και οι σύγχρονες απαιτήσεις

Μain Topic: CAFÉ – BAR

16:00-16:30

Οι τελευταίες τάσεις του Marketing
Ομιλήτριες: Ελένη Νικολούλια & Ντένη Καλλιβωκά, Partners Diffords Guide

16:30-17:00

Food & Beverage cost
Ομιλητής: Αλέξανδρος Ευστρατιάδης, Operations Manager Divani Collection Hotel

17:00-17:30

Δημιουργία Θεματικών Concepts
Ομιλητής: Γιάννης Σαμαράς, Owner Mai Tai Athens

17:30-18:00

Smart Delivery στα Café – Bar

Παρασκευή 7/2

Μain Topic: HOTELS

11:20-11:30

Εισαγωγή στην ενότητα

11:30-12:00

Οι τελευταίες τάσεις στις απευθείας κρατήσεις
Ομιλητής: Βίκτωρ Μάτσας, CEO Webhotelier

12:00-12:30

Κανάλια Διανομής, ΟΤΑ’s & T.O.
Ομιλητής: Πάνος Κοντοζαμάνης, CEO PrimalRES

12:30-13:00

Ο δεκάλογος της ορθής τιμολόγησης
Ομιλητής: Πάνος Λεοντόπουλος, CEO Hotelistas

13:00-13:30

Πως θα πετύχετε το σωστό μίγμα κρατήσεων
Ομιλητής: Δημήτρης Σερίφης, CEO Nelios

Μain Topic: RESTAURANTS

13:30-14:00

Προβολή & Διαφήμιση
Ομιλήτρια: Πένυ Γεωργακοπούλου, CEO Smart Ideas

14:00-14:30

Digital Marketing
Ομιλητής: Σταύρος Κοντακτσής, CEO Girafes in the Kitchen

14:30-15:00

Corporate Sales – Business Dinners – Social Events
Ομιλήτρια: Ολυμπία Παντελίδου, Sales Manager Hytra Restaurant

15:00-15:30

Πωλήσεις: Πως θα προσελκύσετε Τουρίστες στο Εστιατόριο σας
Ομιλητής: Κώστας Παναγάκης, CEO Travel Works

15:30-16:00

Βραβεία Εστιατορίων: Τα βήματα προς τη βράβευση
Ομιλητής: Τάσος Μιτσελής, Food Editor FnL Guide

Μain Topic: CAFÉ – BAR

16:00-16:30

Branding: Δημιουργία ταυτότητας για Café Bar
Ομιλητής: Στέλιος Παπαδόπουλος / Barro Negro

16:30-17:00

Βραβεία Bar: Τα βήματα προς τη βράβευση
Ομιλήτρια: Χρυσούλα Κυριακοπούλου, Food & Drink Editor Αθηνόραμα

Σάββατο 8/2

Μain Topic: CAFÉ – BAR

11:20-11:30

Εισαγωγή στην ενότητα

11:30-12:00

H μηχανογράφηση του σύγχρονου Café Bar

12:00-12:30

Προσλήψεις, αξιολόγηση & εκπαίδευση προσωπικού για Café-bar
Ομιλητής: Στέφανος Κατσίμπας, CEO My Job Now

12:30-13:00

Quality Management Control από το Α ως το Ω

13:00-14:00

ΠΑΝΕΛ: Τελευταίες τάσεις στην μηχανοργάνωση

Μain Topic: HOTELS

14:00-14:30

H Μηχανογράφηση του σύγχρονου ξενοδοχείου
Ομιλητής: Λάμπρος Λαμπριανάκης, CEO HIT Hospitality

14:30-15:00

Προσλήψεις, αξιολόγηση & εκπαίδευση προσωπικού για ξενοδοχεία
Ομιλητής: Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, CEO Aldemar Resorts

15:00-15:30

Χρηματοδοτικά Προγράμματα για Ξενοδοχεία
Ομιλητής: Υψηλάντης Τζούρος, CEO Ependysis

15:30-15:50

Ψηφιακά εργαλεία και λύσεις για ξενοδοχεία
Ομιλητής: Αντώνης Λίνας, Digital Service section manager ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ

Μain Topic: RESTAURANTS

16:00-16:30

H μηχανογράφηση του σύγχρονου εστιατορίου

16:30-17:00

Προσλήψεις, αξιολόγηση & εκπαίδευση προσωπικού για εστιατόρια
Ομιλητής: Σπύρος Κερκύρας, CEO HORECA Jobs

17:00-17:30

Quality Management Control από το Α ως το Ω
Ομιλητής: Πέτρος Ανδρουλιδάκης, CEO Petros Androulidakis & Partners

Κυριακή 9/2

Μain Topic: RESTAURANTS

11:20-11:30

Εισαγωγή στην ενότητα

11:30-12:00

Δημιουργία Website και σωστού Περιεχομένου για Εστιατόρια
Ομιλητής: Σταύρος Νικόλας, Αccount Manager Director Think Plus

12:00-12:30

Social Media για Εστιατόρια: Πως πετυχαίνεις Κρατήσεις & Προβολή
Ομιλήτές: Ελενα Παπάζογλου, Μία Κόλλια & Δημητρης Παπαδοπουλος, Ομάδα Επικοινωνίας Cookoovaya, Hoocut, Basegrill, Tραβόλτα

12:30-13:00

Διαχείριση Κριτικών στα Social Media
Ομιλητής: Δημήτρης Σταθόπουλος, Δημοσιογράφος

13:00-13:30

Case Study: ΤΒΑ

13:30-14:30

Πάνελ: Τελευταίες τάσεις στα social media

Μain Topic: CAFÉ – BAR

14:30-15:00

Δημιουργία Website και σωστού περιεχομένου για Café-Bar
Ομιλήτρια: Λίνα Μπακαλέξη, Brand & Content Manager Linear.gr

15:00-15:30

Διαχείριση κριτικών στα Social Media
Ομιλητής: Κύρος Ασφής, CEO Nea Mesa

15:30-16:00

Case Study: 42 The Bar, Αθήνα
Ομιλητές: Σπύρος Κερκύρας, Owner 42 The bar & Θύμιος Βούλγαρης, Social Media Manager 42 The bar

Μain Topic: HOTELS

16:00-16:30

Social Media: Η επικράτηση του Instagram
Ομιλήτρια: Αίγλη Μπαλαμάτση, CEO & Executive Strategy Director Ιnterweave

16:30-17:00

Διαχείριση κριτικών στα Social Media
Ομιλητής: Χρίστος Ντίτορας, E-Commerce & Marketing Executive Hilton Athens

17:00-17:30

Case Study: ΤΒΑ

Δευτέρα 10/2

Μain Topic: HOTELS

11:20-11:30

Εισαγωγή στην ενότητα

11:30-12:00

Οι Σύγχρονες εξελίξεις στο Digital Marketing
Ομιλητής: Tάσος Βελιάδης, Chief Strategist Socialab

12:00-12:30

Δημιουργία θεματικών εμπειριών & τρόποι προώθησης τους
Ομιλητής: Φίλιππος Ιωσηφίδης, Owner Aristi Mountain Resort

12:30-13:00

Εξοπλισμός HORECA: Αύξηση πελατών, Αξιοπιστία, Αποτελεσματικότητα, Ασφάλεια τροφίμων
Ομιλητής: Λεωνίδας Αυγεράκης, Μέλος ΣΕΕΜΕ

13:00-14:00

Πάνελ: Οι τελευταίες τάσεις στο F&B

Μain Topic: RESTAURANTS

14:00-14:30

Food & Beverage cost για εστιατόρια
Ομιλητής: Τάσος Πεδιαδίτης, F&B Director Tesor Hotels

14:30-15:00

Δημιουργία bar menu
Ομιλητής: Αλέξανδρος Γκικόπουλος, Bar Consultant – Brand Ambassador Tsaknakis Bros

15:00-15:30

Smart Delivery: Οι τελευταίες τάσεις στα εστιατόρια

15:30-16:00

Catering Servises: Οι δυσκολίες και οι σύγχρονες απαιτήσεις

Μain Topic: CAFÉ – BAR

16:00-16:30

Οι τελευταίες τάσεις του Marketing
Ομιλήτριες: Ελένη Νικολούλια & Ντένη Καλλιβωκά, Partners Diffords Guide

16:30-17:00

Food & Beverage cost
Ομιλητής: Αλέξανδρος Ευστρατιάδης, Operations Manager Divani Collection Hotel

17:00-17:30

Δημιουργία Θεματικών Concepts
Ομιλητής: Γιάννης Σαμαράς, Owner Mai Tai Athens

17:30-18:00

Smart Delivery στα Café – Bar

Εγγραφείτε στο Newsletter