11-14 ΦΕΒ 2022

Metropolitan Expo Greece

11-14 Φεβρουαρίου 2022

METROPOLITAN EXPO

Beer Day

Για 2η χρονιά η Beer Day κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού στη HORECA 2020

Πλήθος επαγγελματιών που ήθελαν να διευρύνουν τις γνώσεις τους επάνω στην μπίρα και τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης αγοράς παρακολουθήσαν την εκδήλωση Beer Day που πραγματοποιήθηκε στο stage του Beer & Spirits show.

Τάσεις και εξελίξεις γύρω από την ταχεία αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά της μπύρας, γνώσεις και τεχνικές αλλά και διαδραστικές εκδηλώσεις που είχαν στόχο να εκπαιδεύσουν τον επαγγελματία ακόμα περισσότερο κυριάρχησαν στην εκδήλωση του Beer Day υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών. Στόχος της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα της έκθεσης, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020,  στην σκηνή του Beer & Spirits Show στο Hall 1, ήταν να συστήσει στους επαγγελματίες του κλάδου της μαζικής εστίασης τις βιομηχανίες παραγωγής μπύρας στην Ελλάδα αλλά και τις μικροζυθοποιίες που κατακτούν όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού. Κατά την διάρκεια λοιπόν της εκδήλωσης, την οποία παρουσίασε ο γνωστός παρουσιαστής Πέτρος Πολυχρονίδης, αναδείχθηκαν μέσα από ενδιαφέροντα πανελ, ομιλίες και γευστικές δοκιμές, τα νέα δεδομένα, οι τάσεις, οι δυσκολίες, οι απαιτήσεις αλλά και η ανάπτυξη του κλάδου της ζυθοποιίας στην Ελλάδα.

HORECA-2020-NEA_ESVTERIKH_400x350_beerday
HORECA-2020-NEA_ESVTERIKH_400x350_beerday2

Προτάσεις, λύσεις και πρακτικές από στελέχη του κλάδου

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και ομιλίες από beer experts και στελέχη από καταξιωμένες εταιρείες-μέλη της ΕΕΖ. Στο επίκεντρο φυσικά της εκδήλωσης βρέθηκαν σημαντικά θέματα όπως οι τεχνικές προδιαγραφές για το στήσιμο ενός μικροζυθοποιείου, όπου παρουσιάστηκαν διεξοδικά τα guideline και απαιτήσεις για να μπορέσει ένας επαγγελματίας να στήσει μία πρότυπη, λειτουργική και με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις επιχείρηση μικροζυθοποιίας.

Παράλληλα, τις εντυπώσεις του κοινού κέρδισε και το πάνελ όπου παρουσιάστηκαν ιδέες και tips για το στήσιμο και την λειτουργία ενός πετυχημένου outlet/bar μπύρας: εξοπλισμός, εκπαίδευση προσωπικού, είδη μπύρας, beer list.
Τέλος, το επιτυχημένο event έκλεισε με μία σύντομη εισήγηση για τις κατηγορίες, τα βασικά χαρακτηριστικά και τα είδη της μπύρας ενώ ακολούθησε και blind tasting των βασικών αυτών ειδών.

Εγγραφείτε στο Newsletter