7-10 ΦΕΒ 2020

Metropolitan Expo Greece

7-10 Φεβρουαρίου 2020

METROPOLITAN EXPO

Beer Day

Ο κόσμος της μπίρας στη HORECA 2020

Για 2η συνεχή χρονιά, η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών διοργανώνει στην έκθεση HORECA μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Μπύρα.

Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει, στη σκηνή του Beer & Spirits Show στο Hall 1, κάποιους από τους σημαντικότερους εκπροσώπους, beer experts και παραγωγούς μπύρας της ελληνικής αγοράς. Η εκδήλωση έχει στόχο να παρουσιάσει τα νέα δεδομένα και τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια για τη ζυθοποιία, να συστήσει στους επαγγελματίες του κλάδου της μαζικής εστίασης τις βιομηχανίες παραγωγής μπύρας στην Ελλάδα αλλά και τις μικροζυθοποιίες που κατακτούν όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Beer day:

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Θεματολογία – ενότητες:

15.00-16.00

Α ενότητα
Έναρξη: Καλωσόρισμα -παρουσίαση της ΕΕΖ από τον Πρόεδρο, κ. Σ. Παναγιώτου
Ακολουθεί panel -συζήτηση με επικεφαλής των εταιριών -μελών της ΕΕΖ.

16.00-16.30

Β ενότητα
Τεχνικές προδιαγραφές για το στήσιμο ενός μικροζυθοποιείου : εισήγηση και guidelines από εταιρείες του χώρου
Panel: Συμμετέχουν επαγγελματίες του χώρου και εκπρόσωποι από εταιρίες- μέλη της ΕΕΖ

16.30-17.00

Γ ενότητα
Eισήγηση & tips για το στήσιμο και την λειτουργία ενός πετυχημένου outlet/bar μπύρας: εξοπλισμός, εκπαίδευση προσωπικού, είδη μπύρας, beer list.
Panel: Συμμετέχουν ιδιοκτήτες επιτυχημένων beer outlets και εκπρόσωποι από εταιρίες- μέλη της ΕΕΖ

17.00-18.00

Δ ενότητα
Οι γεύσεις της μπύρας : σύντομη εισήγηση για τις κατηγορίες, τα χαρακτηριστικά και τα είδη μπύρας. Ακολουθεί blind tasting των βασικών ειδών

Κεντρικός παρουσιαστής εκδήλωσης: Πέτρος Πολυχρονίδης

*Η εκδήλωση απευθύνεται στους επαγγελματίες του ξενοδοχειακού αλλά και του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών, ιδρύθηκε το 2004 και σήμερα αποτελείται από 15 μέλη που αντιπροσωπεύουν ισότιμα τόσο μεγάλα όσο και μικρά ζυθοποιεία.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών έχει ως αποστολή της την υποστήριξη των ζυθοποιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε αυτοί να παράγουν και να διαθέτουν μπύρα ελεύθερα,ανταγωνιστικά, υπεύθυνα και νόμιμα με σεβασμό προς τον καταναλωτή, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Στόχος της Ένωσης η ανάπτυξη ενός μοντέλου που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, διαχέει την κουλτούρα του ζύθου ενημερώνοντας για την ασφάλεια του προϊόντος και την θετική συμβολή της ήπιας κατανάλωσης στο σύγχρονο μοντέλο διατροφής, προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας, στηρίζει την
εξωστρέφεια και την εγχώρια παραγωγή προϊόντων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Website: https://www.ellinikienosizithopoion.gr/

Εγγραφείτε στο Newsletter