12-15 ΦΕΒ 2021

Metropolitan Expo Greece

12-15 Φεβρουαρίου 2021

METROPOLITAN EXPO

Εντυπωσιακά ξεκίνησε και η 15η HORECA

Η υψηλή ποιότητα του επισκεπτικού κοινού, η άρτια διοργάνωση, τα καινοτόμα προϊόντα και οι πρωτότυπες προτάσεις που παρουσιάστηκαν στα special events πρωταγωνίστησαν την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, 1η ημέρα της έκθεσης.

Μέσα από την πολυετή παρουσία της έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην συνείδηση των επαγγελματιών του κλάδου της ho.re.ca. ως το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός και δη με διεθνείς προδιαγραφές. Έχοντας ολοκληρωθεί πλέον με απόλυτη επιτυχία η πρώτη ημέρα της 15ης διοργάνωσης, είναι ασφαλές να πούμε ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα χρονιά ο καθοριστικός και διαδραστικός ρόλος της ως το σημείο συνάντησης των επαγγελματιών του κλάδου και κέντρο των επενδυτικών επιλογών. Πλήθος λοιπόν επιχειρηματιών και στελεχών από τον κλάδο της φιλοξενίας, έδωσαν από νωρίς το πρωί το παρών. Η μαζική προσέλευση επαγγελματιών από τον Ξενοδοχειακό κλάδο και τον κλάδο της Μαζικής Εστίασης χαρακτηρίστηκε και από την ποιότητα τους, γεγονός που εξήραν και οι εκθέτες αισιοδοξώντας για νέες επιτυχημένες εμπορικές συμφωνίες. Παράλληλα, οι 550 εκθέτες μέσα από τον πλούτο των προϊόντων που παρουσίασαν επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα πολλών επισκεπτών ότι στην HORECA πραγματικά ένας επαγγελματίας του κλάδου μπορεί να βρει ότι νεότερο υπάρχει στην αγορά και να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε υπηρεσίες.

Λαμπερά εγκαίνια με πλήθος εκπροσώπων της αγοράς και της πολιτικής

Δυναμικό παρών έδωσαν οι εκπρόσωποι του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και των κορυφαίων θεσμικών φορέων του Τουρισμού στα εγκαίνια της HORECA 2020, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 15:30 από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ 

9η Γενική Συνέλευση Ξ.Ε.Ε

Kαθολική  ήταν η ανταπόκρισή και μαζική η παρουσία των ξενοδόχων από κάθε γωνιά της Ελλάδας, στην 9η Ετήσια Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της έκθεσης. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Special events που ενημέρωσαν και ενέπνευσαν

Βέβαια, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης αποτέλεσαν πόλο έλξης για κάθε επαγγελματία που θέλει να παραμένει updated και για να είναι η επιχείρηση του ισάξια των τάσεων και των απαιτήσεων της εποχής. Συγκεκριμένα, ο κόσμος της μπίρας είχε σήμερα την τιμητική του καθώς το στο stage του Beer & Spirits (Hall 1) η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών διοργάνωσε για 2η χρονιά την Beer Day. Οι τεχνικές προδιαγραφές για το στήσιμο ενός μικροζυθοποιείου αλλά κι ενός outlet/bar μπίρας καθώς και τα είδη μπίρας αποτέλεσαν τις βάσεις της θεματολογίας. Λίγα μέτρα πιο κάτω διεξήχθησαν τα Coffee Events με τα πρώτα στάδια των πανελλήνιων διαγωνισμών Brewers Cup και Coffee in Good spirits του SCA Greece να ξεχωρίζουν.
Eνδιαφέροντα για τους ξενοδόχους επισκέπτες ήταν και τα live cooking shows στο περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού (Hall 4, A19-B17) όπου παρουσίασαν παραδοσιακές συνταγές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Για τους επαγγελματίες στο χώρο της γαστρονομίας, όπου οι εξελίξεις τρέχουν με γοργούς ρυθμούς, πραγματοποιήθηκε το Gastronomy Forum (Hall 4), σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο και με την παρουσία σημαντικών ομιλητών. Οι θησαυροί της ελληνικής γης και ο γαστροτουρισμός αποτέλεσαν τα δύο βασικά sections.
Πρεμιέρα όμως είχαμε σήμερα για τη νέα παράλληλη εκδήλωση, το Business Lab (Hall 3) όπου παρουσιάστηκαν θέματα που άπτονται τόσο στην εμπορικά ψηφιακή παρουσία των επιχειρήσεων όσο και την οργάνωση και διοίκηση τους. Η αμείωτη προσέλευση του κόσμου στον ειδικό χώρο όπου πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες ήταν η καλύτερη επιβράβευση για το νέο αυτό εγχείρημα της διοργάνωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter