7-10 ΦΕΒ 2020

Metropolitan Expo Greece

7-10 February 2020

METROPOLITAN EXPO

Λαμπερά εγκαίνια

Δυναμικό παρών έδωσαν για 14η συνεχόμενη χρονιά οι εκπρόσωποι του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και των κορυφαίων θεσμικών φορέων του Τουρισμού που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της HORECA.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο οποίος δεν παρέλειψε να προβεί σε εγκωμιαστικά σχόλια για την συμβολή της έκθεσης στην ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Λόγια που αντικατοπτρίζουν το όραμα του προέδρου και CEO της διοργανώτριας εταιρείας FORUM ΑΕ, κ. Νίκου Χουδαλάκη.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κύριος Χουδαλάκης «Η ΗΟRECA, το ισχυρότερο εκθεσιακό brand στην Ελλάδα, έχοντας μια απίστευτη αναγνωρισιμότητα, θεωρείται ως η «έκθεση των εκθέσεων». Είναι το μεγαλύτερο event στην χώρα και είναι αυτή που εξοικείωσε τους Έλληνες με την αναγκαιότητα ύπαρξης των επαγγελματικών εκθέσεων. Εδώ και 14 χρόνια η HORECA, καταρρίπτοντας κάθε φορά όλα τα δικά της προηγούμενα ρεκόρ, έχει ταυτίσει την πορεία της με την πορεία εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού. H 14η HORECA 2019, με 550 εκθέτες και 50.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας, διατηρώντας τα υψηλά στάνταρντ οργάνωσής της, φιλοδοξεί για μια ακόμη φορά να αποτελέσει πόλο έλξης δεκάδων χιλιάδων επαγγελματιών επισκεπτών από τα Ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις Μαζικής Εστίασης και να αποδείξει ότι οι σωστά οργανωμένες και στοχευμένες εκθέσεις λειτουργούν ως μοχλός ανάπτυξης, όχι μόνο του κλάδου στον οποίο απευθύνονται, αλλά και ολόκληρης της Οικονομίας!

Ο κύριος Βασιλικός, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία της έκθεσης στην αναβάθμιση των ξενοδοχείων και του τουριστικού προϊόντος γενικότερα. Συγκεκριμένα δήλωσε «O τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας διότι διαχέει προς όλους τα οφέλη του. Το ελληνικό ξενοδοχείο δημιουργεί ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων και ευκαιριών συνεργασίας με πλήθος σχετιζόμενων κλάδων της αγοράς. Αυτή τη μεγάλη αλήθεια αναδεικνύει και φέτος η έκθεση HORECA, η οποία με το εύρος των συμμετοχών και το δυναμισμό της, αντανακλά ακριβώς τη μεγάλη θετική συνεισφορά του τουρισμού στην οικονομική ανάταξη και την έξοδο από την κρίση».

Από αριστερά: Αλέξανδρος Βασιλικός-Πρόεδρος ΞΕΕ, Νίκος Χουδαλάκης- Πρόεδρος FORUM ΑΕ,διοργανώτριας εταιρείας έκθεσης HORECA, Γιάννης Ρέτσος- Πρόεδρος ΣΕΤΕ, Θανάσης Γιαλούρης-Αντιπρόεδρος FORUM ΑΕ, διοργανώτριας εταιρείας έκθεσης HORECA

Παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν επίσης ο Γιάννης Ρέτσος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ο κ. Πάνος Μωραΐτης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Εξοπλισμού, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Μετά το πέρας των εγκαινίων οι επίσημοι κατευθύνθηκαν στην αίθουσα C1 του εκθεσιακού όπου διεξήχθη η σημαντικότερη θεσμική συνάντηση των ξενοδόχων, η 8η Ετήσια Γενική Συνέλευση, με την οργανωτική υπογραφή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter